در برخی اوزان کشتیگیری در حد کلاس جهانی نداریم/ نمیتوانیم در رقابتهای جهانی معجزه کنیم
محسن کاوه در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزشی ، در خصوص رقابتهای انتخابی تیمملی کشتی آزاد، اظهار داشت: آشتی تماشاچیان با کشتی را نقطه قوت این دوره از رقابتها میدانم و فکر میکنم از تماشای این رقابتها راضی بودند. همچنین رقابت کامران قاسمپور با حسن یزدانی هم یکی دیگر از نقاط قوت این دوره از مسابقات بود چرا که قاسمپور توانست کشتی نزدیکی با یزدانی بگیرد و حضور این رقیب جدی برای قهرمان المپیک به پیشرفت هر دو نفر کمک میکند. علیرضا کریمی هم سال گذشته جهش چشمگیری داشت که این موضوع به دلیل رقابت نزدیکی بود که ابراهیمی با او داشت. همین رقیبسازیها میتواند کشتیگیران شاخص تیمملی را در اوج نگه دارد و به حرکت رو به جلوی آنها کمک کند و پشتوانهها را هم امیدوار نگه دارد.
وی ادامه داد: رقابتها از نظر فنی چندان راضیکننده نبود و در دو وزن ۶۵ و ۷۴ کیلوگرم با مشکل اساسی مواجه هستیم و با استانداردهای جهانی فاصله زیادی داریم. در وزن ۶۵ کیلوگرم رقابت نزدیکی بین مدعیان برقرار بود و باید شرایط کشتیگیران را در اردوهای تیمملی و تورنمنتهای برون مرزی بسنجیم و در نهایت یک نفر را برای رقابتهای جهانی انتخاب کنیم. نکته مثبتی که در این وزن وجود دارد میانگین سنی پایین مدعیان است. البته نمیتوانیم خودمان را فریب بدهیم و در برخی از اوزان همین که سهمیه المپیک را بگیریم برای ما کافی است. هر چند ما تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا از تمام موجودیت کشتی کشورمان بهترین استفاده را ببریم و بهترین نتیجه را به ارمغان بیاوریم، اما باید بپذیریم در حال حاضر موجودی کشتی همین است و نمیتوانیم در رقابتهای جهانی معجزه کنیم.
عضو کمیتهفنی مسابقات تصریح کرد: اگر در سالهای گذشته در زمینه پشتوانهسازی بهتر عمل میکردند حال و روز کشتی کشورمان اینگونه نبود و قطعا در پشتوانهسازی ضعیف عمل شده است در برخی از اوزان هیچ کشتیگیری در کلاس جهانی نداریم. متاسفانه در سالهای اخیر به پشتوانهها اهمیت ندادند و تمام برنامهها مختص به چند کشتیگیر بود و همانها را به رقابتهای آسیایی، جامجهانی و جهانی اعزام میکردند که همین موضوع باعث شد تا نفرات دوم و سوم هر وزن بیانگیزه شده و نسبت به ادامه راه دلزده شوند.
کاوه در خصوص عملکرد رضا یزدانی گفت: باید روی آمادگی جسمانی رضا یزدانی کار کنیم و او را به میدانهای تدارکی اعزام کنیم تا به شرایط ایدهآل برسد. رضا یزدانی در رقابتهای آسیایی و جام دانکلوف چند دور کشتی گرفته بود و پیش از آغاز رقابتهای انتخابی تیمملی کادرفنی به این اجماع رسید که سایر کشتیگیران چند آیتم را بگذرانند تا به شرایط برابر با یزدانی برسند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در رقابتهای انتخابی تیمملی رضا یزدانی نسبت به سایر رقبا کشتیهای کمتری بگیرد.
پیشکسوت کشتی آزاد در خصوص اعتراض علیرضا گودرزی نسبت به جدول رقابتها اظهار داشت: کشتیگیری که میخواهد خودش را اثبات کند باید بیاید و کشتی بگیرد. کشتیگیری مانند علیرضا گودرزی باید حداقل سه دور کشتی میگرفت و به جدول مسابقات و استراحت سایر کشتیگیران فکر نمیکرد.
مربی تیمملی تصریح کرد: یک احترام متقابل با غلامرضا محمدی داریم و تفکرمان در کار نزدیک به هم است و در گذشته روزهای خوبی را با هم تجربه کردهایم. بعد از المپیک ۲۰۰۸ پکن که نتایج بسیار ضعیفی رقم خورد، هدایت تیمملی را به غلامرضا محمدی سپردند و همراه با هم نسلی را وارد کشتی کرده و تیمی را ساخته و پرداخته کردیم که سالهای زیادی برای کشورمان افتخارآفرینی کردند و حتی در رقابتهای جهانی ۲۰۱۱ استانبول تا یک قدمی قهرمانی هم پیش رفتیم. حالا هم میتوانیم همان نسل را با چهرههای دیگری بسازیم، اما برای این کار یک پروسه زمانی حداقل سه ساله لازم است.
کاوه در خصوص رئیس آینده فدراسیون خاطرنشان کرد: رئیس آینده فدراسیون کار بسیار سختی در پیش خواهد داشت. وفاق و همدلی در کشتی کم شده و باید به این موضوع رسیدگی شود. رئیس آینده فدراسیون باید جاذبهاش بیشتر از دافعهاش باشد و از تمام کسانی که میتوانند به کشتی کمک کنند استفاده کند. همچنین برای نوجوانان و جوانان و انتقال آنها به رده سنی بزرگسالان برنامههای راهبردی و قابل اجرا داشته باشد. به استانها توجه ویژه داشته باشد و کشتی در استانها را رونق دهد تا سطح کشتی کشورمان بالا برود و دایره رقابت بین مدعیان گسترده شود.