متوسط سرانه مصرف آب در ایران به ۱۵۵ لیتر رسید
بهگزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، حمیدرضا جانباز صبح امروز در افتتاحیه نشست آب شرب شهری و روستایی در همایش ملی سازگاری با کم آبی اظهار کرد: یکی از ویژگیهای تابستان امسال نسبت به تابستان سالهای قبل این است که بعد از یک بهار و زمستان پربارش به تابستان رسیدیم و فضای عمومی جامعه این را نمیپذیرد که در بخشهایی از کشور کم آب باشیم.
جانباز با بیان اینکه ممکن است بخشی از مردم این تصور را داشته باشند که بهدلیل بارشهای خوب سال آبی جاری نیاز به مدیریت مصرف کاهش یافته، گفت: باید در مدیریت مصرف، سامانههای توزیع، مدیریت تأمین و مدیریت منابع آب بهگونهای عمل کنیم که تابستان را به خوبی و بدون مشکل سپری کنیم.
وی ادامه داد: ضروری است تا با اطلاع رسانی شفاف به مردم، ضرورت مدیریت مصرف و صرفهجویی در مصرف آب شرب را یادآوری و تأکید کنیم و این اطلاع رسانی شفاف و بهموقع است که موجب اعتمادسازی عمومی در جامعه میشود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه صنعت آب و فاضلاب میتواند از چتر بزرگ سازگاری با کم آبی در جهت اصلاح امور بهره بگیرد، گفت: با تدبیر وزیر نیرو و حمایت دولت، طرحها و پروژههای مختلف در سراسر کشور در حال اجرا و تکمیل است، اما در زمینه آب شرب، بهتر است به جای آنکه با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روز افزون، به انتقال آب از نقاط پرآبتر اقدام کنیم و با هر قیمتی آب جدید را به دست مصرف کنندگان برسانیم، به ضرورت مدیریت مصرف در بخش آب بیشتر توجه کنیم و اقداماتی را در راستای سازگاری با کم آبی در بخش مدیریت بهینه مصرف انجام دهیم.
وی افزود: چالشهای ما در سالهای اخیر فزایندهتر شده و در سالهای آینده نیز نسبت به وضعیت کنونی با توجه به رشد مصرف، افزایش جمعیت، کاهش کیفیت منابع آب و ... چالشها افزونتر میشود که باید از هم اکنون روی مدیریت تأمین و همچنین مدیریت مصرف کار شود.
جانباز اظهار کرد: طبق جدیدترین گزارش تهیه شده، متوسط سرانه مصرف آب در کشور به ۱۵۵ لیتر رسیده که این میزان نسبت به کشورهای پرآب اروپایی هنوز زیاد است و میتوان بازهم این سرانه را کاهش داد.
وی افزود: متوسط سرانه ۱۵۵ لیتری برای کشوری خشک و نیمه خشک مثل ایران سرانه بالایی است و میتوان با بهینه کردن مصارف، آن را بدون اینکه به کیفیت زندگی مردم خدشهای وارد شود، کاهش داد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور به موضوع بازچرخانی آب به عنوان یک موضوع مهم در صنعت آب و فاضلاب کشور اشاره کرد و گفت: طرحهای متعددی در خصوص بازچرخانی آب بهخصوص در بخش صنعت در نقاط مختلف کشور داریم، اما بازهم ظرفیت اجرای این کار در کشور بسیار زیادتر از آنچه تاکنون اجرا شده، بوده و باید روی این موضوع مهم بیش از پیش متمرکز شویم و از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان در این زمینه بهره بگیریم.