طرح معامله قرن محکوم به مرگ است؛ کنفرانس اقتصادی بحرین شکست خورده است

4:00 - 05 تير 1398
کد خبر: ۵۲۸۳۰۰
میدل ایست آی با انتشار یادداشتی موضوع کنفرانس اقتصادی بحرین به عنوان نخستین گام صلح میان فلسطین و رژیم صهیونیستی را مورد واکاوی قرار داده است.
صلح در خاورمیانه از مسیر اقتصاد نمی‌گذردبه گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه میدل ایست آی در مطلبی موضوع کنفرانس اقتصادی بحرین را مورد بررسی قرار داده و ضمن تاکید بر این که هیچ راه حل اقتصادی برای صلح خاورمیانه وجود ندارد، می‌نویسد، کنفرانس اقتصادی بحرین به ابتکار آمریکا بدون وجود یک توافق سیاسی جامع محکوم به شکست است.

در این گزارش آمده است: آغاز معامله صلح میان فلسطین و اسرائیل در مسیر اقتصادی از سوی «جرد کوشنر» داماد و مشاور ارشد «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، رویکرد پیش پاافتاده و مستعملی است که در نهایت محکوم به شکست است.

براساس طرح صلح پیشنهادی آمریکا، در نخستین گام کنفرانس "صلح برای رفاه" در بحرین برگزار و طی آن از شرکت کنندگان درخواست می‌شود که در سرمایه گذاری اقتصادی در فلسطین مشارکت کنند. این در حالی است که صلح اقتصادی پیش از این مورد آزمون قرار گرفته و به دلیل فقدان فرآیند جامع صلح شکست خورده است.
 
نمونه این اقدام ناکام تلاش «بنیامین نتانیاهو» و «تونی بلر» نخست وزیران رژیم صهیونیستی و انگلیس در سال ۲۰۱۱ است که با هدف ایجاد اقدامات اقتصادی برای تسریع روند صلح انجام شد. میدان گاز طبیعی در غزه بخش کلیدی این پروژه بزرگ اقتصادی در فلسطین بود که به دلیل مخالفت هر دو طرف فلسطینی و صهیونیست به دلیل بی اعتمادی به یکدیگر و شمار زیادی از دیگر موانع بی حاصل رها شد.
 
این گزارش در ادامه با اشاره به این که ثبات سیاسی در هر منطقه، فراهم آورنده پایه‌های یک محیط تجاری گسترده است، به موانع سرمایه گذاری در فلسطین اشاره کرده و آن‌ها را اینگونه تشریح می‌کند:

۱. نقطه ضروری شروع بهبود شرایط اقتصادی و محیط کسب و کار در فلسطین، کاهش یا حذف مراکز و پست‌های ایست بازرسی صهیونیست‌ها در کرانه باختری اشغالی است. این ایستگاه‌های بازرسی مانعی در جریان کالا و تجار هستند.

۲. پایان محاصره ۱۰ ساله نوار غزه که سبب منزوی شدن تقریبا قطعی این منطقه و قطع کامل ارتباط آن با جهان خارج شده است.

۳. عدم تمایل به سرمایه گذاری در اقتصاد فلسطین جایی که از پتانسیل بالایی در حوزه‌های انرژی، حمل و نقل، فناوری، گردشگری، داروسازی، کشاورزی و خدمات مالی برخوردار است، به دلیل بی ثباتی، مشکلات عملیاتی و عدم قطعیت کسب و کار، نه تنها سبب اجتناب شرکت‌های جدید به این منطقه می‌شود بلکه گروه‌های بین المللی بزرگی مانند BG، HSBC، Ooredoo، Movenpick، Enron و PWC را نیز که در گذشته در این منطقه فعال بودند، ناامید می‌کند. مشکلات مذکور عمدتا سبب می‌شوند که ریسک بر عواید غلبه کند.

۴. عدم شفافیت و عدم استقرار ساختار سیاسی مشخص که اسرائیل اصلی‌ترین مانع در تحقق آن است، بر شکل گیری پروژه‌های اقتصادی تاثیر می‌گذارد.

این گزارش در بخش دیگری می‎گوید: تنها صلحی جامع و عادلانه است که می‌تواند ثبات سیاسی را به موازات بهبود شرایط حقوق بشری و افزایش پاسخگویی در منطقه به ارمغان بیاورد و پایه‌های یک محیط کسب و کار گسترده را فراهم کند. از این رو به نظر می‌رسد طرح پیشنهادی کوشنر نیز محکوم به مرگ است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *