حضور تمام اقوام و ادیان در برنامههای فرهنگی دهه کرامت/ ابلاغ دستورالعمل اجرایی تعیین حریم آثار ملی از سوی مونسان/ امر تبلیغ با حضور مردم به ثمر مینشیند
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، حضور تمام اقوام و ادیان در برنامههای فرهنگی دهه کرامت، ابلاغ دستورالعمل اجرایی تعیین حریم آثار ملی از سوی مونسان، امر تبلیغ با حضور مردم به ثمر مینشیند، تعدیل دوباره نیروی انسانی در انتشارات سروش، اسکان ۴۰۰۰ نفر در زائرشهر و زائرسرای رضوی، ۷۰ درصد بودجه تولید یک فیلم صرف بازیگران میشود و ... اخبار بسته فرهنگی است که در ادامه میخوانید.
• حضور تمام اقوام و ادیان در برنامههای فرهنگی دهه کرامت
دبیر کارگروه اقوام، ادیان و ملل گفت: در ویژه برنامههای امسال دهه کرامت از اقوام و ادیان متخلف دعوت کردهایم و برنامههایی درباره موضوعات اجتماعی همچون انفاق، مهربانی و احسان و … را در این کارگروه داریم چرا که امام رضا (ع) متعلق به بشریت است. به گزارش ایسنا، عبدالرضا راشد با تاکید بر این موضوع که امسال کارگروه اقوام، ادیان و ملل در بخش مجمع جهانی اهل بیت (ع) برای ویژه برنامههای دهه کرامت در کشورهای مختلف راهاندازی شده است، افزود: اعضای این کارگروه عبارتند از: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجمع جهانی اهل بیت (ع)، جامعه المصطفی العالمیه و نهادهای فرهنگی خارج از کشور.
• ابلاغ دستورالعمل اجرایی تعیین حریم آثار ملی از سوی مونسان
معاون میراثفرهنگی کشور از ابلاغ دستورالعمل اجرایی تعیین حریم آثار ملی از سوی معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خبر داد. بهگزارش ایلنا، محمدحسن طالبیان ضمن تاکید بر اهمیت تعیین حریم آثار ملی بیان داشت: دستورالعمل اجرایی تعیین حریم آثار ملی که امروز از سوی معاون رئیسجمهوری ابلاغ شد در جهت وحدت رویه تعیین حریم آثار ملی صورت گرفته و جایگاه اعضای حقیقی و حقوقی صاحب مسئولیت در تعیین، اجرا، بازنگری و نظارت بر حرایم آثار ملی را تبیین میکند. به گفته معاون میراث فرهنگی کشور این دستورالعمل توسط اداره کل ثبت آثار تهیه و پس از سیر مراحل اداری و تصویب در کمیتههای کارشناسی و مصوبات سازمان به مرحله ابلاغ رسیده است.
• امر تبلیغ با حضور مردم به ثمر مینشیند
مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: مردم بهترین متولی امور فرهنگی هستند و برای اینکه از این ظرفیت در همه امور اجتماعی و سیاسی استفاده کنیم، باید در مردم این امید و انگیزه را ایجاد کنیم. به گزارش فارس، علیاصغر سهرابی با اهمیت شمردن حضور مردم در عرصه کار فرهنگی افزود: کار فرهنگی صحنه پرظرفیتی است و مردم بهترین متولی امور فرهنگی هستند و برای اینکه از این ظرفیت در همه امور اجتماعی و سیاسی استفاده کنیم، باید در مردم این امید و انگیزه را ایجاد کنیم.
• اسکان ۴۰۰۰ نفر در زائرشهر و زائرسرای رضوی
مدیرعامل مؤسسه خدمات زائر رضوی بااشاره به فعالیت دو مجتمع بزرگ زائرشهر و زائرسرای رضوی به فارس گفت: این دو مجموعه با پذیرش روزانه ۴ هزار نفر پذیرای عاشقان امام هشتم هستند.
• تعدیل دوباره نیروی انسانی در انتشارات سروش
انتشارات سروش در ادامه اقدامات چند ساله اخیر خود، تعدادی از نیروهای دیگر خود را تعدیل کرد. به گزارش مهر، انتشارات سروش در پی مشکلات مالی و مسائلی که چندسالی است با آنها دست به گریبان است، اقدام به تعدیل برخی دیگر از نیروهای انسانی خود کرده است. طبق اطلاعات خبرنگار مهر، روز جمعه ۳۱ خرداد به ۶ نفر از کارکنان این ناشر اطلاع داده شد که قراردادشان به پایان رسیده و نباید از روز شنبه ۱ تیر سر کار بیایند. پرسوجو از برخی این افراد به بیان این مساله انجامید که با وجود تعدیل ۶ نفر، این ناشر اقدام به عقد قرارداد با چند نیروی جدید کرده است.
• ۷۰ درصد بودجه تولید یک فیلم صرف بازیگران میشود
کارگردان سینما ضمن انتقاد شدید از سیر صعودی دستمزد بازیگران و تأثیر منفی آن بر فرآیند تولید فیلم، از سینماگران خواست که برای رفع این معضل متحد شوند. به گزارش مهر، بهمن گودرزی توضیح داد: در این زمینه نمیتوان نقش پررنگ شبکه نمایش خانگی را نادیده گرفت، زیرا کسانی که در این شبکه کار میکنند دستمزدهای زیادی به چنین بازیگرانی میدهند. در حال حاضر باید هفتاد درصد از بودجه یک فیلم را به بازیگران اختصاص بدهیم! در حالی که بچههای پشت صحنه دستمزدهای عادی خود را دریافت میکنند. این بازیگران در حالی این دستمزدها را میگیرند که غالباً بازگشت سرمایهای ندارند و همین موارد باعث شده است کار تولید سخت شود. وی عنوان کرد: با افزایش دستمزد بازیگران چهره، طبعاً حقوق بازیگران درجه دو و درجه سه هم افزایش پیدا میکند با این وجود، میشود این بخش را کمی کنترل و افراد دیگری را جایگزین بازیگران درجه دو و درجه سه کرد، اما واقعاً برای ویترین یک فیلم سینمایی چه چارهای وجود دارد؟ به ویژه اینکه سینماداران هم برای نمایش یک فیلم تصمیمگیر هستند، به همین دلیل فیلمها باید از ویترین خوبی برخوردار باشند.
• دومین دوره مسابقه کتابخوانی «پوپک دانا» برگزار میشود
مدیر عامل خانه کتاب با اعلام برگزاری دومین دوره مسابقه «پوپک دانا» با هدف ترویج کتابخوانی میان دانشآموزان در تابستان گفت: شعار این دوره جشنواره «بخوانیم؛ بفهمیم؛ بگوییم» نامگذاری شده است. به گزارش ایرنا، نیکنام حسینی پور درباره برگزاری دومین دوره مسابقه بزرگ کتابخوانی «پوپک دانا» افزود: نخستین دوره این مسابقه را در سال ۹۶ برگزار کردیم. در زمستان آن سال وزارت آموزش و پرورش مشق شب دانش آموزان برای ایام عید سال ۹۷ را حذف کرد. وی ادامه داد: به همین دلیل تصمیم گرفتیم برنامهای برای اوقات فراغت دانش آموزان طراحی کنیم که منجر به طرح و راه اندازی مسابقه کتابخوانی «پوپک دانا» شد.
• استان قم نیازمند ۳ برابر کاغذ اختصاص یافته است
رئیس اتحادیه ناشران استان قم از نیاز ناشران این استان به دو تا سه برابر کاغذ تخصیص یافته خبرداد و گفت: استان قم تنها استانی است که کاغذی که به ناشر اعطا میکند، پیگیری و برآن نظارت دارد. به گزارش فارس، حمید خرمی درباره کاغذ مورد نیاز ناشران قم اظهار داشت: طبق مصوبه وزارت ارشاد هرنوع کاغذ وارداتی باید از سوی این وزارتخانه و به واسطه تعاونی ناشران آشنا توزیع شود از این رو حتی کاغذهای وارداتی خودمان نیز تحویل ارشاد میشود. وی با بیان اینکه انتظار داریم کاغذ وارداتی توسط اتحادیه قم به شکل کامل در اختیار استان قم باشد، ابراز داشت: با توجه به حجم بالای تولید کتاب در قم توقع داریم تمام این کاغذها صرف استان قم شود.