"پاکستان" عامل همه بدبختی های افغانستان است

19:02 - 03 تير 1398
کد خبر: ۵۲۷۹۹۷
رییس مجلس سنا افغانستان در جلسه روز یکشنبه این مجلس، پاکستان را عامل بدبختی های این کشور معرفی کرد.

 

به گزارش گروه بین الملل ، فضل‌هادی مسلم یار» با اشاره به برگزاری مذاکرات صلح افغانستان در پاکستان گفت: هرتلاشی که برای صلح می‌شود باید به رهبری دولت افغانستان باشد.

«سیاسیون نیز باید این مساله را بدانند، زیرا ما نسبت به صداقت پاکستان به دیده شک می‌نگریم و این کشور را عامل همه بدبختی‌های خود می دانیم.»

مسلم‌یار با اشاره به عدم دعوت دولت کشورش به نشست لاهور اظهار داشت: حق دولت این بود که با اعمال نظر، جلو سفر سیاسیون افغان به پاکستان را می‌گرفت.

«بازمحمد زرمتی» عضو دیگر سنا در جلسه امروز این مجلس گفت: نشست سیاسیون با مقام‌های پاکستانی جفا در حق دولت و مردم افغانستان است، زیرا پاکستان این نشست را برای نفاق افکنی و دخالت در امور افغانستان تدارک دیده است.

«صفی‌الله هاشمی» نیز طی سخنانی در سنا اظهار داشت: پاکستان با تجهیز تروریسم عملاً با افغانستان در جنگ است و نشست سیاسیون با مقام‌های پاکستانی، به خرابکاری‌های پاکستان در این کشور مشروعیت می بخشد.

او تاکید کرد که سیاسیون باید بر اساس منافع ملی مردم افغانستان حرکت کرده و فریب دورنگی پاکستان را نخورند.

«محمد علم ایزدیار» معاون اول مجلس سنا نیز گفت: نشست سیاسیون با مقام‌های پاکستانی در راستای ایجاد هماهنگی منطقه‌ای در پیوند با صلح افغانستان است.

وی ابراز امیدواری کرد که سیاسیون در نشستی که با مقام‌های پاکستانی داشته توانسته باشند آنان را متقاعد کنند تا پاکستان در روند صلح افغانستان گام‌های صادقانه بردارد.

نشست صلح افغانستان، به همت انستیتو صلح لاهور روز شنبه با بیانیه شاه محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان آغاز بکار کرد.

دولت افغانستان و گروه طالبان به این نشست دعوت نشده بودند.

مجلس سنا افغانستان ۱۰۲ نماینده دارد که یک سوم آن توسط شوراهای شهرستانها (۳۴ نماینده) برای یک دوره سه ساله انتخاب می‌شوند. یک سوم توسط شوراهای استانی (۳۴ نماینده از ۳۴ استان) برای یک دوره چهار ساله انتخاب شده و یک سوم دیگر توسط رئیس جمهور منصوب می‌شوند.

نیمی از اعضای انتصابی بایستی زنان باشند. دو نفر نماینده افراد معلول و مجروح و دو نفر هم از میان کوچی‌ها (عشایر) انتخاب می‌شوند.

سنا بیشتر یک نهاد مشورتی و نظارتی است تا نهاد قانون گذاری، هرچند تا حدی حق وتوی قوانین را دارد.

ریاست این مجلس از سال ۱۳۸۴ تا سال ۱۳۸۹ بر عهده «صبغت الله مجددی» از رهبران جهادی بود.

از سال ۱۳۸۹ تاکنون، سنا بر عهده «فضل هادی مسلمیار» از فرماندهان مجاهدین در ولایت ننگرهار و عضو حزب دعوت اسلامی «عبدالرب رسول سیاف» می‌باشد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *