گزارش دریافت وجه از اولیا هنگام تحویل کارنامه به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد
به گزارش گروه جامعه ، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در برنامه رادیویی به پرسشهایی درباره اینکه آیا کمک به مدارس قانونی است یا غیرقانونی پاسخ داد.
زهرا مظفر درباره الزام والدین به کمک به مدارس در زمان ثبتنام و دریافت کارنامه گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۵ هزار مدرسه در کشور داریم که مدیران آنها با سلیقههای متفاوتی عمل میکنند. طبق مواد ۳۰ و ۳۱ آئیننامه اجرایی، دریافت وجه اجباری در زمان ثبتنام صرفاً مربوط به وجه بیمه و کتب درسی است، ضمن اینکه سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی سازوکارهایی را فراهم کرده تا اولیا برای خرید کتاب در سامانه اینترنتی ثبتنام کنند تا حتی دریافت وجه نقدی کتاب نیز حذف شود.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش دریافت اجباری وجه در زمان ثبتنام را کاملاً غیرقانونی و تخلف دانست و گفت: مردم در صورت مشاهده این اقدام خلاف قانون، در سامانههای آنلاین پاسخگویی به شکایات، گزارشها و شکایات خود را ثبت کنند.
مظفر درباره روشهای برخورد با این کار غیرقانونی افزود: برخورد ما با این مدارس، ابتدا در حد تذکر شفاهی و کتبی است، اما در صورت استمرار این فعالیت غیرقانونی، بر اساس قوانین پیشبینی شده در هیئت تخلفات وزارت آموزش و پرورش، به برکناری مدیر خواهد انجامید.
وی درباره کمکهای داوطلبانه اولیا به مدارس هم گفت: موضوع مشارکتهای مردمی (وجه اختیاری) پس از شروع سال تحصیلی و تشکیل شورای مدرسه مطرح و درباره آن تصمیمگیری میشود که برای رفع مشکلات و مسائل مدارس است. سرانه مدارس در دو ماه اخیر به مدارس پرداخت شده است، این رقم از سرانه، کفاف مشکلات فعلی مدارس را نمیدهد، بنابراین جا دارد که از اولیا نهایت تشکر را داشته باشیم. فرهنگ مشارکت و تعامل بین همه اولیا تا حد زیادی دیده میشود و برخی اولیا که تمکن مالی دارند به مدارس کمک داوطلبانه میکنند.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش به آمار تخلفات مدارس در این باره اشاره کرد و گفت: با توجه به استقرار ستادهای نظارتی بر ثبتنام در همه استانها از ابتدای تیر تا پایان مرداد آمار اینگونه تخلفات به شدت کاهش یافته است. تعداد دریافت وجه در زمان تحویل کارنامه خیلی کم بوده و به تعداد انگشتان دست هم نمیرسد.