دستور رئیس جمهور برای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی

15:49 - 01 تير 1398
کد خبر: ۵۲۷۳۶۷
دسته بندی: جامعه ، عمومی
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از دستور روحانی برای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و گفت: دستور جلسات شورای عالی قبل از طرح در صحن شورا برای معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال می‌شود.

به گزارش گروه جامعه به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیر و برخی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در اواخر هفته گذشته با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند که بخش‌هایی از موضوعاتی که توسط حاضران مطرح شد به شرح زیر است:

سعیدرضا عاملی در این نشست گفت: فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی بیشتر از نوع سیاستگذاری و برنامه ریزی است.

وی با اشاره به تصویب بیش از ۲۰ فقره از قوانین و مصوبات مجلس شورای اسلامی با همکاری و مساعدت شورای عالی انقلاب فرهنگی و ماهیت و نحوه فعالیت‌های شورا گفت: ماهیت فعالیت‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی که بیشتر از نوع سیاستگذاری و برنامه ریزی است ایجاب می‌کند تا این همکاری‌ها بیشتر شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی دیگر از عواملی که همکاری و تعامل میان مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی را الزامی می‌کند، حساسیت حوزه فرهنگ است.

وی با اشاره به سهم نیم درصدی تحقیق و توسعه از بودجه کشورگفت: در این زمینه لازم است همکاری بین مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی بیش از بیش تعمیق و گسترش یابد.

ارجاع مصوبات شورا قبل از طرح در صحن به نهاد‌های مرتبط

وی با اشاره به نکات رئیس جمهور در ابلاغ مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در این زمینه پیشنهادی مورد موافقت ایشان قرار گرفت و مقرر شد تا دستور جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی قبل از طرح در صحن شورا برای معاونت حقوقی ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری فرستاده شود و آن‌ها هم باید ظرف ۱۰ روز نظر خود را اعلام کنند تا ابلاغ مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی به تأخیر نیافتد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به امکان طی این روند در مورد مجلس شورای اسلامی نیز گفت: می‌توانیم دستور جلسات شورا که دارای الزامات قانونگذاری است را به همین ترتیب برای اظهار نظر در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار دهیم، منوط به اینکه فرایند سریعی داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حدود ۲۲۴ برنامه اقدام ملی در نقشه جامع علمی کشور وجود دارد که برای اجرای این اقدامات، مجلس شورای اسلامی می‌تواند کمک‌های خوبی به شورای عالی انقلاب فرهنگی داشته باشد.

وی با اشاره به لزوم تقدیم لایحه از جانب دستگاه‌های اجرایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: نگاه من این است که این موضوع موجب می‌شود تا مصوبات شورا مسیر اجرا را بهتر طی کنند چرا که وقتی دستگاه‌های اجرایی در مقابل طرح‌ها احساس ذی نفع بودن نداشته باشند مشارکت کمتری خواهند داشت و در روند اجرای مصوبات خلل ایجاد خواهد شود.

تمام ستاد‌های ملی علم و فناوری بر اساس مصوبه شورا تأسیس شده اند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی در طول دوره حیات خود نهاد‌ها و سازمان‌های فرهنگی و علمی متعددی را تأسیس کرده و به عنوان مثال تمام ستاد‌های ملی علم و فناوری بر اساس مصوبه شورا تأسیس شده اند.

نقش کلیدی شورای عالی انقلاب فرهنگی بعضاً با نگاه‌های انتقادی نادیده گرفته می‌شود

عاملی با اشاره به نقش سیاست‌های کلان علم و فناوری در تحقق دستاورد‌های علمی و آموزشی در کشور گفت: متأسفانه این نقش کلیدی شورای عالی انقلاب فرهنگی بعضاً با نگرش‌های انتقادی نادیده گرفته می‌شود.

بررسی آئین نامه مدیریت دانشگاه‌ها در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها

وی افزود: آئین نامه مدیریت دانشگاه‌ها در شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها به ریاست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بررسی شده است و در ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور هم که چند وزیر و معاون رئیس جمهور و نماینده مجلس شورای اسلامی عضویت دارند نیز بررسی شده است و جایگاه بررسی و تصویب آن در شورایعالی انقلاب فرهنگی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *