پیش بینی افزایش ۵۰ درصدی تولید آبزیان در دوسال آینده

12:44 - 29 خرداد 1398
کد خبر: ۵۲۶۵۹۹
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات گفت: با بازسازی آب بندان‌های استان‌های شمالی کشور طی دو سال آینده تولید آبزیان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد.

به گزاش گروه اقتصاد   به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، حسین علی عبدالحی معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران اظهار کرد: در مورد آب بندان ها، تفاهم نامه‌ای در آذر سال ۹۷ میان وزارت جهاد کشاورزی، استانداری‌های استان گلستان، مازندران و گیلان و سازمان برنامه و بودجه منعقد شد.

وی هدف از امضای این تفاهمنامه را افزایش حجم آب تنظیمی بخش کشاورزی، مهار و کنترل سیلاب و تغذیه آب‌های زیر زمینی، افزایش آبزی پروری و توسعه گردشگری اعلام کرد.

عبدالحی با بیان اینکه ۲۵ درصد آبزی پروری در کشور در حوزه آب بندان‌ها انجام می‌گیرد، اظهارکرد: تعداد آب بندان‌ها در سه استان شمالی کشور ۲۱ هزار و ۶۰۰ مورد و سطح مفید آن نزدیک به ۳۴ هزار هکتار است.

وی متوسط تولید آبزی در آبند‌های سه استان شمالی کشور را ۱.۵ تا ۳ تن در هکتار اعلام کرد.

وی پیش بینی کرد با بازسازی آب بندان‌های استان‌های شمالی کشور طی دو سال آینده تولید آبزیان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد افزایش یابد.

معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت: عمده آب بندان‌ها در استان مازندران ظرف چند سال اخیر بازسازی و توسعه یافته و بیشترین تولید آبزی پروری را در حوزه آب بندان در این استان داریم به طوری که در سال ۹۴ نزدیک به ۳۶ هزار تن، سال ۹۵ حدود ۴۰ هزار تن، سال ۹۶ قریب به ۴۰ هزار تن و سال گذشته ۴۰ هزار و ۸۲۵ تن در حوزه آب بندان مازندران آبزی پروری صورت گرفت.

وی افزود: بیشترین تعداد آب بندان‌ها را در استان گیلان داریم که حدود ۱۲۰۰ مورد است و در اغلب این آب بندان ها، اختلافات در زمینه مالکیت و بهره برداری میان روستاییان یا شورا‌ها و سایر بهره برداران وجود دارد و اگر موضوع مالکیت و بهره برداری در این آب بندان‌ها مشخص شود، راندمان تولید آبزیان در این حوزه‌ها افزایش خواهد یافت.

عبدالحی در پایان درباره پرورش گونه‌های مختلف ماهی در آب بندان‌ها تصریح کرد: در آب بندان‌ها چهار گونه کپور، آمور، بیگ هد و فیتوفاگ پرورش داده می‌شود و در کنار آن می‌توان پرورش ماهیان خاویاری و همچنین ماهی سوف را برای مبارزه با ماهیان هرز انجام داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *