ردپای آمریکا در حمله به نفتکشها/ ایران اراده کند تنگه هرمز را «آشکارا» میبندد
گروه سیاسی ؛ پنجشنبه هفته گذشته (۲۳ خرداد) دو تانکر نفتکش در دریای عمان در نزدیکی آبهای ساحلی ایران در بندر جاسک، به طرز مشکوکی دچار حریق و حادثه شدند.
یکی از این کشتیها «آلتر فرانت» نام داشت و در مالکیت نروژ با پرچم جزایر مارشال از قطر عازم تایوان بود. کشتی دیگر نیز با نام «کوکوکا کاریجس» در مالکیت ژاپن با پرچم پاناما از یکی از بنادر عربستان عازم سنگاپور بود.
نجات خدمه توسط شناور ناجی ایرانی
در همان نخستین دقایق وقوع این اتفاق، یک شناور ناجی ایرانی، ۴۴ ملوان این دو نفتکش را نجات داده و به بندر جاسک منتقل کرد. آمریکاییها نیز مدعی شدند یک ناو جنگی این کشور به نام «یو اس اس بین بریج» ابتدا به کنار نفتکشهای آسیب دیده رسیده و خدمه آنها را نجات داده است.
شروع اتهام زنی آمریکاییها به ایران
از همان نخستین ساعات مخابره حمله مشکوک به دو نفتکش در دریای عمان، محافل سیاسی و رسانهای آمریکا شروع به اتهامزنی به ایران کردند و تهران را عامل حمله به این دو نفتکش دانستند.
ابتدا شبکه «سی بی اس» به نقل از یک مقام پنتاگون، اعلام کرد: ایران در پشت پرده حمله به دو نفتکش در دریای عمان است؛ چند ساعت بعد، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در مقابل دوربینهای تلویزیونی حاضر شد و بدون هیچگونه سند و مدرکی ادعا کرد: ارزیابی آمریکا این است که حمله به دو نفتکش در دریای عمان کار ایران است!
یک حمله مشکوک و یک اتهامزنی مشکوکتر
این حمله مشکوک و این اتهام زنی مشکوکتر از آنجایی محل تردید بسیار بود که در همان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد، «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن مهمان تهران بود و یکی از نفتکشهای حادثه دیده نیز در مالکیت ژاپن قرار داشت؛ لذا در نخستین واکنش صورت گرفته از سوی ایران، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه، بر مشکوک بودن حادثه برای نفتکشها به سبب تقارن با حضور نخست وزیر ژاپن در تهران، تاکید کرد.
موسوی همچنین سخنان وزیر خارجه آمریکا در مورد دست داشتن ایران در حملات به نفتکشها را اتهامزنی بیاساس دانست و گفت: مسئولیت تامین امنیت تنگه هرمز بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و ما در سریعترین زمان ممکن به کمک ملوانان کشتیهای سانحهدیده شتافتیم و آنها را نجات دادیم.
رد ادعای آمریکاییها توسط ژاپن
اما در شرایطی که رسانهها و مقامات سیاسی و نظامی آمریکا مشغول اتهامزنی به ایران بودند و با انتشار ویدئوهایی مخدوش مدعی بودند که ایران با مینهای دریایی و موشک اژدر، عامل حمله به نفتکشها در دریای عمان است، «یاتاکا کاتادا» مالک نفتکش ژاپنی در روز جمعه ۲۴ خرداد، طی یک نشست خبری اعلام کرد که بر خلاف روایت آمریکا، انفجار مین عامل صدمه به این نفتکش نبوده و طبق اطلاعاتی که به او رسیده حمله توسط یک «شیء پرنده» صورت گرفته است. او ادعاها درباره هدف قرار گرفتن کشتیها توسط اژدر را هم رد کرد و گفت: با توجه به اینکه محل اصابت کاملاً بالای آب است، حمله با اژدر نیز قابل قبول نیست.
لافزنی ترامپ!
دونالد ترامپ رئیس رژیم آمریکا نیز در نخستین واکنش به اتفاقات رخ داده در دریای عمان، اعلام کرد «تنگه هرمز بسته نخواهد شد و به ایران در این ارتباط هشدار داده شده است»؛ در واقع این واکنش ترامپ برگرفته از همان تحلیل معیوب محافل سیاسی و نظامی و رسانهای آمریکا بود که مدعی بودند ایران با هدف اخلال در روند حرکت نفتکشها در تنگه هرمز اقدام به هدف قرار دادن دو نفتکش در دریای عمان کرده است.
لافزنی ترامپ در مورد هشدار به ایران آنجایی آشکار شد که «پاتریک شاناهان» سرپرست مستعفی وزارت جنگ آمریکا شامگاه دوشنبه ۲۷ خرداد، چهار روز پس از حادثه مشکوک برای نفتکشها در دریای عمان، اعلام کرد ترامپ دستور داده تا هزار نیروی جدید به غرب آسیا اعزام شوند. در واقع پس از رسانهای شدن این دستور ترامپ، این پرسش در اذهان ایجاد شد که اگر به ایران در مورد بستن تنگه هرمز هشدار داده شده، دسپاچگی و تعجیل آمریکاییها برای فرستادن نیروهای اضافی به خلیج فارس و غرب آسیا برای چیست؟
شواهدی دال بر نقش آمریکا در حمله به نفتکشها در دریای عمان
از سویی دیگر این بحث هم در بین تحلیلگران مطرح شد که احتمالا در پشت پرده حمله به نفتکشها در دریای عمان، آمریکا قرار دارد و واشنگتن با این کار قصد داشته هم در قالب عملیات «فالس فلگ» یا «پرچم دروغین»، ایران را در مظان اتهام قرار دهد و هم در چارچوب نظامیگری لجام گسیخته، بهانهای برای افزودن بر تعداد نیروهای تروریست خود در غرب آسیا بیافریند.
آمریکاییها طی یک هفته اخیر در تلاش بودند که ایران را متهم به حمله پنهان به نفتکشها در دریای عمان با هدف فراهم ساختن زمینه اختلال ترانزیت نفت از تنگه هرمز کنند.
آمریکاییها از این اتهامزنی سه هدف عمده را دنبال میکردند؛ نخست آنکه بهانه گسترش حضور نظامی خود در منطقه غرب آسیا را ایجاد کنند؛ دوم آنکه ایران را متهم به اثرگذاری منفی در ترانزیت انرژی جهانی کنند و این اتهام را به مقولههایی نظیر برجام و فعالیت صلح آمیز هستهای ایران تسری دهند و سوم آنکه با ملتهب نگه داشتن اوضاع منطقه، گاوهای شیرده سعودی و اماراتی خود را برای خرید تسلیحات آمریکایی بیشتر ترغیب کنند.
سابقه آمریکاییها و صهیونیستها در انجام عملیات خرابکارانه
در همین ارتباط، سردار اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به سابقه آمریکاییها و صهیونیستها در انجام عملیات خرابکارانه و منتسب کردن آن عملیات به ایران، گفت: در ماجرای اخیرِ رخداده برای نفتکشها در دریای عمان به وضوح شاهد بودیم که اتهامزنی بیاساس و بدون سند آمریکاییها به ایران، مورد قبول ملتهای منطقه و حتی برخی دوّل متحد آمریکا هم قرار نگرفت؛ لذا آمریکاییها و صهیونیستها باید بفهمند با توجه به سوابقشان در تدارک خرابکاری، حربه اتهامزنی آنها به ایران، نخنما شده و مورد قبول افکار عمومی جهان قرار نمیگیرد.
جانشین قرارگاه ثارالله سپاه تاکید کرد: آمریکاییها با اتهامزنی بدون سند و مدرک به ایران در اتفاقاتی نظیر حادثه نفتکشها در دریای عمان، مرتکب اشتباه بزرگی میشوند.
«ریشه ناامنی در منطقه ما، حضور نیروهای آمریکایی است؛ لذا آمریکاییها باید از منطقه ما خارج شوند»؛ این بخش دیگری از سخنان سردار کوثری در گفتوگو با خبرنگار میزان است.
ایران ارده کند، تنگه هرمز را «آشکارا» میبندد
اما سخنان روز دوشنبه ۲۷ خرداد، سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح کشورمان، نقشه آمریکاییها در زمینه اتهام زنی به ایران در ماجرای نفتکشها را خنثی کرد؛ سرلشکر باقری در بخشی از سخنانش در مراسم تجلیل از برترینهای آموزش نیروهای مسلح در دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین (ع)، گفت: آمریکا و اذنابش فرافکنیهایی مرتبط با حوادث اخیر در خلیج فارس (انفجار در بندر الفجیره امارات و انفجار دو کشتی نفتکش در دریای عمان) را مبنای اتهام به ایران قرار دادهاند؛ اما آنها باید با این واقعیت آشنا شوند که جمهوری اسلامی ایران چنانچه ارادهای مبنی بر جلوگیری از صدور نفت از خلیج فارس داشته باشد، به دلیل قدرتمندی کشور و نیروهای مسلح، آن اراده را به طور کامل محقق و به طور علنی و آشکار اعلام خواهد کرد و همچون آمریکای تروریست، فریبکار و نا امن کننده جهان و اذناب منطقهای و بین المللی آن، فریب کاری و پنهان کاری نخواهد کرد.
می شود گفت صریحا اعلام شد که نیروهای مسلح ایران اگر منافع مردم این کشور تهدید شود، آشکارا و باقدرت، تنگه هرمز را که جزئی از آبهای سرزمینیاش و محل عبور روزانه ۱۷ میلیون بشکه نفت است، مسدود میکند و نیازی به اقدامات مخفیانه در این زمینه ندارد.
در صورت خواست و اراده ایران، قطرهای نفت از تنگه هرمز عبور نخواهد کرد
در همین ارتباط، سردار کوثری به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: «سردار باقری» حق مطلب را ادا کردهاند؛ در واقع، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران تاکنون هر سخن و وعدهای ارائه کردهاند به آن جامه عمل پوشاندهاند و ما سخن حق خود را صریح و شفاف و بدون واهمه به سمع و نظر مردم خود و ملتهای منطقه و جهان میرسانیم.
جانشین قرارگاه ثارالله سپاه یادآور شد: اگر ایران بخواهد و اراده کند که بر مبنای منافع و مصالح ملی خود، تنگه هرمز را مسدود کند، در موقع لازم، این کار را خواهد کرد و اجازه نخواهد داد که قطرهای نفت از این آبراه استراتژیک عبور کند.