بررسی ۱۲۰۰ تارنما در خصوص فروش اسلحه و مروج خشونت
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،سردار وحید مجید در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت:یافتههای پژوهشی حاکی از آن است که ۲۳۰ حوزه در کشورهای دنیا در سال ۲۰۱۸ در دنیای دیجیتال رشد زیادی داشته اند. ۳۶۰ میلیون نفر برلی اول ان لاین شده اند و به کاربران اینترنت اضافه شده اند. به طوری که ۴ میلیارد و ۳۸۸ میلیون نفر با نفوذ ۵۸ درصد در فضای و مجازی فعال هستند.
وی افزود:در ایران کاربران اینترنت ۷۳ میلیون نفر با ضریب نفوذ ۸۳ درصد هستند.
مجید گفت:با توجه به فرمایشات رهبری در خصوص شنلسایی و مقابله با افرادی که در فضای مجازی عرضه اسلحه دارند و مروج خشونت هستند از دهم اردیبهشت ماه امسال تلاش گستردهای در این حوزه آغاز شد.
وی افزود:با توجه تلاش شبانه روزی همکاران حاصل این تلاش ۱۲۰۰ تارنما سایت شبکه اجتماعی موقع رصد عام پلیس فتا قرار گرفتند که این رصد بسیار دقیق است وحتی اگر فردی یک اسلحه بادی نبز داشته است مورد رصد قرار گرفته است.
وی اضافه کرد:۷۵۰ تارنما که دارای محتوای عمومی و فاقد محتویات مجرمانه بودند و در خصوص فروش و تبلیغات اسلحه و جذب فالوور و کلاهبرداری از طریق هدایت به فیشینگ بودند رصد شدند و بالغ بر ۲۵۰ مورد از این تارنماها حذف شد.
وی گفت:از این تعداد حدود ۴۰۰ تارنما با محتوای مجرمانه در ارتباط این طرحها شناسایی و در حال بررسی هستند و افرادی در این زمینه دستگیر شده اند.
وی افزود:۳۸ نفر از مروجان خشونت نیز شناسایی و دستگیر شدند.
مجید با بیان اینکه ۲۸ جرایم سایبر کل کشور مربوط به تهران بزرگ است، گفت: تیمهایی در سطح تهران و استانها مشخص شده به نحوی که اگر در حوزه عمومی اعلام شود، حوادث یا حمله سایبری رخ داده، تیمها سریعاً با حضور در محل اقدامات لازم را انجام میدهند.
رئیس پلیس فتا با اشاره به سهمیه جذب ۲۰۰ نیروی متخصص در پلیس فتا، یادآور شد: از ابتدای سال جاری ۲۵ هزار وقوع جرم در فضای مجازی روی داد که ۱۵ هزار پرونده کشف شد، سه هزار و ۲۲۷ نفر متهم در این رابطه بازداشت شدند.
وی افزود: تهران، خراسان رضوی، فارس و خوزستان به ترتیب بیشترین فراوانی جرم و کیش، لرستان، زنجان، بوشهر و سیستان و بلوچستان کمترین فراوانی جرم را داشتند.
مجید با اشاره به رسیدگی پلیس فتا به ۱۹۱ پرونده در حوزه قمار، متذکر شد: ۲۶ باند درباره پرونده فیشینگ متلاشی، چهار باند در حوزه کپیکارت شناسایی و ده پرونده درباره خرید و فروش سوالات امتحانی در سال ۹۸ مورد رسیدگی قرار گرفت.
رئیس پلیس فتا افزود:برداشت اینترنتی، کلاهبرداری اینترنتی، هتک حیثیت و سرقت داده از جرائم نخست کشور در حوزه فضای سایبر است.
وی ادامه داد:رویکرد پلیس فتا بر حمایت از اپلیکیشنهای داخلی است، باید این شبکهها به عنوان دارایی سایبری کشور ثبت شود، ما توصیهای مبنی بر انتخاب اپلیکیشنها نداریم و این موضوع در اختیار افراد است.
رئیس پلیس فتا در پاسخ به سوالی مبنی بر برنامه بهکارگیری هکرها در پلیس فتا، اظهار کرد:لفظ هک به معنای نفوذگر است، این افراد پس از شناسایی و بازداشت به دستگاه قضایی معرفی میشوند، تخصص این افراد مورد استفاده ما نیست و اگر هم باشد از آنها استفاده نمیکنیم.
وی افزود: ۹۲ درصد از نیروهای پلیس فتا، مهندسان حوزه تخصصی هستند و در هیچ ماموریتی چنین تعریفی برای استفاده از آنها نشده است.
مجید در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پلیس فتا به موضوع کلیپها در مدارس ورود پیدا کرد، گفت: آموزش و پرورش در این خصوص درخواستی به پلیس فتا داد و پلیس فتا نیز پیگیریهایی را کرد، اما مهمترین این پروندهها کلیپی در پروندهها منتشر شد که توسط پلیس فتا مورد رسیدگی قرار گرفت و نتیجه به وزارت آموزش و پرورش اعلام شد.
رئیس پلیس فتا درباره اجرای طرح رمزهای دوم یک بار مصرف نیز گفت: از اول خرداد باید رمزهای پویا جایگزین رمزهای ایستا میشد، بانکها همکاری بسیاری خوبی در این زمینه داشتند، اما اکنون موضوع اجبار این کار به دلایلی توسط بانک مرکزی اجرا نشد که پیگیری اجرای آن هستیم.
مجید، درباره تخلفات در سایتهای دیوار و شیپور، گفت: اگر موضوعات قابل بررسی باشد، پیگیری و کنترلهای لازم انجام میشود، طرح ایمنسازی در حوزه کسب و کار تهیه شده، بالغ بر سه ماه و ۱۲۰ جلسه تخصصی با کسب و کارها صورت گرفته، اقدامات پلیس ادامه دارد.
وی متذکر شد: سیاستهای پلیس به صورت کلی درباره شرکتهای دانشبنیان، حمایتی است، اما آن دسته از این فعالیتها که مربوط به مردم و مبادلات مالی میشود باید ریسکپذیری به حداقل برسد تا مردم دچار خسارت نشود.
رئیس پلیس فتا درباره برخورد با جرایم رایانهای بینالمللی سازماندهی شده، تصریح کرد: در این رابطه نشستهایی در ایران برگزار شده و انتقال دانش صورت گرفته است.
مجید، درباره برخورد پلیس فتا با فروشندگان اقلام غیرمجاز فضای مجازی، تصریح کرد: برای امسال ۱۱ طرح کشوری و ۳۰ طرح استانی بر مبنای آلودگیهای فضای مجازی داریم و طرح مقابله با دارو نیز طرحی بینالمللی است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر پخشکنندگان کلیپهای دوربینمخفی در فضای مجازی و پیگیری و برخورد پلیس در این رابطه نیز گفت: اگر محتوای مجرمانه در این کلیپها صورت گیرد، برخورد خواهد شد.
سرهنگ مصطفی نوروزی؛ رئیس مرکز مبارزه با جرایم سازمانیافته پلیس فتا نیز در این رابطه در پاسخ به سوال خبرنگار میزان وی اضافه کرد: صرف تهیه عکس جرم نیست، اما اگر دارای ترویج خشونت باشد، پیگیری صورت میگیرد، همچنین اگر مربوط به فضای خصوصی افراد باشد با شکایت شخص قابل پیگیری است.