لزوم افزایش نرخ عوارض شهرسازی با شیب ملایم/نباید به بازار مسکن شوک وارد کنیم
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ،علی اعطا در جریان بررسی لایحه تعدیل عوارض شهری به عنوان موافق با تصویب این لایحه اظهار کرد: متعجبم از اینکه عدهای میگویند تعدیل عوارض به دلیل فشارهای گروههای ذینفع است. به گمان من مصوبه بهمن ماه سال گذشته ما، شتابزده و فاقد بررسیهای کافی بود و اشکالاتی در آن وجود داشت.
رئیس کمیته معماری و طرحهای شهری شورای شهر تهران به طرح سؤالی پرداخت و گفت: چرا باید در مناطق ۱ تا ۸ که ساختوساز در آنها عمدتاً مبتنی بر تقاضای سوداگران و نه بازار واقعی است عوارض ۱۲۲ درصد افزایش پیدا کند، اما در مناطق ۹ تا ۱۵ که عمدتاً مناطق میانی هستند افزایش عوارض به صورت میانگین ۲۱۳ درصد باشد. در واقع اصلاح برای این است که این میزان عوارض را بر اساس عدالت محقق کنیم و نه فشارهای عدهای خاص.
وی با بیان اینکه اعضای کمیسیونهای مرتبط و کارشناسان درباره تعدیل عوارض شهرسازی بحث و بررسیهای موفقی انجام دادهاند و نتایج آن هماکنون ارائه شده است، عنوان کرد: بر اساس قانون از سال ۹۳ تا سال ۹۷ باید افزایش نرخ عوارض به طور طبیعی و متناسب با شرایط صورت میگرفت، اما این اتفاق نیفتاده و بار آن به دوش شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره افتاده است.
اعطا با بیان اینکه افزایش عوارض نباید ناگهانی باشد، تصریح کرد: با افزایش ناگهانی عوارض نباید به بازار شوک اساسی وارد کنیم بلکه باید با تدبیر و با شیب ملایم نرخ عوارض را افزایش دهیم و از وارد کردن شوک به بازار پرهیز کنیم.
وی با بیان اینکه افرادی که شغل آنها ساختوساز ساختمان است میتوانند نرخ عوارض را پرداخت کنند، تأکید کرد: نوع سیاستگذاریها در بحث رونق ساختوساز باید به گونهای باشد که به سمت نوسازی بافت فرسوده حرکت کنیم.