نماینده دادستان: در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و پرونده بانک سرمایه، قریب به ۳۰ کارشناس رسمی دادگستری یا تفهیم اتهام شدند یا در آستانه تفهیم اتهام و صدور کیفرخواست هستند
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، دهمین جلسه رسیدگی به اتهامات تعداد دیگری از متهمان بانک سرمایه امروز در شعبه سه دادگاه ویژه رسیدگی به مفاسد و جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی مقام به صورت علنی برگزار شد.
رئیس دادگاه در ابتدا گفت: مفاد مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۹۲ قرائت و تفهیم میشود متهمین مواظب اظهارات خود باشند و تا پایان جلسه صداقت و انصاف و ادب را در گفتار خود رعایت کنند.
قاضی مسعودی مقام گفت: در جلسه قبل بخشی از مطالب نماینده دادستان قرائت شد و از او میخواهیم باقی مطالب خود را بیان کند.
نماینده دادستان با اذن قاضی از نماینده بانک سرمایه خواست در جایگاه حاضر شود.
نماینده بانک سرمایه گفت: در جلسه قبل آقای خانی درباره اعتبار سنجی مشتریان اعتباری مطالبی را گفت که باید بگویم اعتبار سنجی توسط شعبه انجام میشود و هر کدام از ستون بانک مرتبط با تسهیلات سقف تسهیلات دارند و بالاترین این تسهیلات سه میلیارد تومان آن هم در قبال وثایق منقول است.
وی گفت: اینکه آقای خانی گفته با پیشنهاد شعبه تصمیم میگیرد، اینطور نیست اگر اینطور باشد چند کارگر ساده میآوریم و به آنها برگه میدهیم و میگوییم" مشروط به ارزیابی یا بر اساس مقررات" در حالی که هیئت مدیره مسئول امضاهای خود هستند شما گزارش اعتباری را میبینید و بر اساس آن تصمیم گیری میکنید.
نماینده بانک سرمایه اظهار کرد: اینکه شعبات نظر مختلف میدهند نشان از فرمایشی بودن پیشنهاد است.
وی به روند اعتبارسنجی به صورت اختصار اشاره کرد و گفت: مشتری اعتباری در شعبه شناسایی میشود در خصوص مصوبهای که ۴۶ درصد سهام فولاد میبد از آقای ریختهگران بابت تسهیلات گرفته شده باید بگویم این بابت تهاتر آقای ریخته گران به بانک سرمایه بوده است.
نماینده بانک سرمایه گفت: آقای ریختهگران برای بازپرداخت بدهی توان نداشت، چطور قرارداد امضا میکند؟ هیچ گونه ملکی بابت ۲۸۰ میلیارد تومان که به بانک تجارت دادهایم دریافت نکردیم.
وی ادامه داد: روز گذشته آقای خانی گفت ما شرکتها را به شرکت تجارت قشم معرفی میکنیم حال چگونه است که شما آن را نمیشناسید؛ چرا شما پرداخت تسهیلات را به شرکتها که اعتبارسنجی در بانک انجام شود منوط نکردید.
نماینده بانک سرمایه بیان کرد: شما گفتید اختیار فروش املاک شرکت ساختمانی تفویض شده در حالی که ۱۲ ملک ارزشمند فروخته شد؛ اما هیچ پولی به بانک ما واریز نشد. املاک سوهانک، مهناز و دروازه شیراز همه توسط شرکت ساختمانی فروخته شده بدون اینکه یک ریال وارد بانک شود.
وی افزود: درباره افزایش سرمایه آقای خانی گفته برای خرید هتل باران استفاده کردیم، در صورتی که ۱۱۹ میلیارد تومان بابت افزایش سرمایه ترزیق کردهایم که تنها ۱۵ میلیارد تومان برای هتل باران مصرف شده است و ۸۳ میلیارد تومان این مبلغ به آقای امامی داده شده است.
نماینده بانک سرمایه گفت: آقای خانی درباره تسهیلات سهند آسیا گفت پول دادیم هواپیما خریدیم. آقای خانی شما مدعی بودید ما با پیشنهاد شعبه تصمیم گیری کردیم.
وی ضمن قرائت بندهایی از مفاد مربوطه تصریح کرد: یک سال طول کشید هواپیما در رهن بانک قرار بگیرد وثیقه هم در زمان آقای خانی ترهین نشده است، درباره شرکت افرای توس وثیقه ملکی گرفتیم و گزارش کارشناسی درباره افرای توس مبنی بر نداشتن مجوز قانونی، غیرقابل انکار بودن صورتهای مالی بوده و هنوز پول برنگشته است.
نماینده بانک سرمایه افزود: به دو شرکت مبینا در زمان مدیریت شما ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات اعطا شده است و درباره شرکت فیدارپارس الوند ابتدا در شعبه کریمخان بررسی میشود که آنجا درباره تسهیلات کمیته اعتباری مخالفت میکند.
وی ادامه داد: شش شرکت به شعبه کریمخان ارجاع میشود که به صورت فرمایشی به آنها میگویند به اداره اعتبارات پیشنهاد بفرستید و یک فردی کارهای شرکت را انجام میدهد که نام و نشان ندارد. او را آقای اکبری صدا میکنند بعدها فهمیدیم در شعبه اکباتان او را آقای حسنی مینامند.
نماینده بانک سرمایه ادامه داد: برای این شرکت بدون افتتاح حساب پیشنهاد ارائه میشود و هنوز در شعبه کریمخان حساب ندارد.
نماینده بانک سرمایه افزود: قرار بود به شش شرکت هر کدام به مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان داده شود این در حالی بود که مدیران شرکتها افراد کم توان مالی و زنان خانه دار بودند و صوری بودن یکی از شرکتها مشخص میشود.
وی ادامه داد: در چند هفته بعد آقای خانی حضورا به شعبه کریمخان میآید و رئیس شعبه را به دلیل عدم همکاری بازخواست میکند و پروندهها به شعبه اکباتان ارجاع میشود و در این میان ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت فیدارفارس الوند اختصاص داده میشود.
پس از پایان اظهارات نماینده بانک، قهرمانی نماینده دادستان در جایگاه حاضر شد و بیان کرد: حساب شرکتهای سایه گستر و پایدار قشم از حساب بدهکاران داخلی بانک تأمین شده است. حال سوال اینجاست مدیران بانک مرکزی که این وضعیت را در بانک سرمایه میدانند چه اقدامی در این زمینه کردهاند، اگر پاسخی دارند به دادگاه بیایند و در پیشگاه ملت توضیح دهند که چرا اقدامی نکردهاند.
نماینده دادستان تاکید کرد: در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و پرونده بانک سرمایه قریب ۳۰ کارشناس رسمی دادگستری یا تفهیم اتهام شدند یا در آستانه تفهیم اتهام و صدورکیفرخواست هستند، خطاب به کانون کارشناسان دادگستری اعلام میکنم ضمن اینکه قدردان زحمات شما هستیم، اما اینکه در یک پرونده بانک سرمایه نزدیک ۳۰ کارشناس گزارش خلاف واقع ارائه کردهاند باید به مردم پاسخ دهید و راههای پیشگیری را شناسایی کنید.
قهرمانی افزود: سمیرا السادات غفوری رئیس حوزه مدیریت در دوره آقای خانی بود و جز از آقای خانی از احدی دستور نمیگرفته است، این در حالی است که ما بررسی کردیم و متوجه شدیم اسناد بانک سرمایه حذف شده و حتی فیزیک اسناد نیز وجود ندارد که آقای پویان شاد نیز در این رابطه نامهای زدهاند.
نماینده دادستان ادامه داد: آقای ریختهگران در تاریخ ۱۱.۲.۹۵ به شرکت سایه گستر نامه میزند که ۹۵ میلیارد میخواهم که این موضوع همان روز نیز مصوب میشود. در همان روز آقای ریخته گران به حیدرآبادی مدیرعامل بانک سرمایه نامهای میزند و تقاضای ۱۲۰ میلیارد برای یک پروژه ساختمانی میکند، آقایان هیئت مدیره همان روز ۹۵ میلیارد تومان مصوب میکنند و اسم آقای ریخته گران را نمیآورند و تنها اسم پروژهاش را میآورند و حتی تاریخ مصوبه را نیز نمیزنند، اما آقای هادی از دستش در میرود و تاریخ را میزند. آقایان ظاهرا صبحانه کاری را میخورند و مصوب میکنند ۹۵ میلیارد تومان به حساب آقای ریخته گران بریزند این افراد مانند غارتگر به جان اموال مردم افتاده بودند و به راحتی ۹۵ میلیارد تومان بدون وثیقه ترهینی به آن فرد اختصاص میدهند.
وی درادامه افزود: امانتداری شما در بانک سرمایه کجا بوده است، این چه وضعیتی بوده که در بانک سرمایه حاکم بوده است.
قهرمانی در خصوص ملک زاگرس گفت: ملک زاگرس آقای امامی، اولا با پول بانک خریداری شده است، آقای خادم و خانی مصوب میکنند که ملک را ۳۰ درصد زیر قیمت بخرند؛ اما سوال اینجاست که چگونه میشود که این ملک را ۱۰۰ میلیارد گرانتر از آقای خانی خریداری میکند.
نماینده دادستان در خصوص شرکتهایی که در شعبه کریمخان و اکباتان توسط آقای خانی ساپورت میشد، افزود: متن پیامها در تلگرام آقای امامی و خانی ریکاوری شده است و در خصوص شرکت اطلس پویان ایرانیان، عارف گستر کیمیا، کیمیا افق شرق و فیدار فارس الوند مطالبی بین این دو نفر رد و بدل شده است به عنوان مثال آقای خانی به آقای امامی مینویسد محمدجان، عارف (شرکت عارف گستر کیمیا) تمام شده است، در مورد کیمیا (شرکت کیمیا افق شرق) یک نفر را بفرست شعبه نامه را بگیرد. رئیس شعبه را کلی دعوا کردم برای کیمیا منتظر مشتری هستیم. امامی در پاسخ میگوید سلام داداش، اصلاحیه داشته است. خانی میگوید امروز حلش کردم، امامی میگوید تو همیشه به من لطف داشتی. خانی در پاسخ مینویسد من آبرو و شرفم را همیشه و همه جا برایت گرو میگذارم.
قهرمانی گفت: در دوره مدیریت آقای خانی ۹۷۰ میلیون دلار حوالههای ارزی صادر شده است که در قبال آن چیزی نیامده و ارز از کشور خارج شده است، این افراد خیانتهای بزرگی کردهاند و از محضر دادگاه تقاضای اشد مجازات دارم.
نماینده دادستان در توضیح این موضوع که آقای خانی چگونه هیئت مدیره بانک شد، گفت: آقای خانی نماینده صندوق ذخیره فرهنگیان هستند و مدیر عامل صندوق آقای قندالی با وی ارتباطات گستردهای داشته است و همه این افراد با آقای فرزان در دوبی هماهنگ بودند. آقای امامی در پیامی به فرزان میگوید خانی را بستیم، فرزان پاسخ میدهد به سلامتی انشاالله، امامی میگوید شورانی و صوفیآبادی را میاندازم بیرون، اعلایی را هم گفتهام. سپس امامی شماره تلفن آقای خانی را به فرزان میفرستد و میگوید این شماره را فقط ۵ نفر دارند که مستقیم ارتباط بگیرند.
قهرمانی افزود: این پرونده تا شهریور ماه ۹۵ در دست بنده بود وقتی استعلاماتی در خصوص پروندهها از بانک سرمایه انجام می دادیم متوجه شدیم که استعلامات خنثی است متن پیامها را که بررسی کردم متوجه شدم جملاتی وجود دارد که نشان میدهد استعلامات قضایی برای فرزان ارسال و وی پاسخهایی میداده است یعنی وقتی استعلام میکردیم خود متهمان به ما پاسخ میدادند.
نماینده دادستان پیامها را قرائت کرد و گفت: متهم امامی به متهم فرزان میگوید "دستور ال سی را بدهد واقعا خستگیام در رفت" بعد از این رزومه یکسری افراد که باید مهره چینی شوند و باید به بانک بیایند انجام میشود.
وی ادامه داد: شخصی به نام آقای پورمنزه در بانک رفاه به فساد متهم است که بعد به بانک سرمایه میآید.
قهرمانی پیامهایی را در این باره قرائت کرد و افزود: باعث تاسف است که اموال بیت المال در دست این اشخاص بوده است آنها (متهم امامی و فرزان) تصویر بخشی از احضار شعبه بازرسی را به هم ارسال میکردند.
نماینده دادستان گفت: متهم امامی به مدیران بانک نفوذ داشت و بسیاری را او گماشته است. وی با متهم قندالی مستقیما ارتباط نمیگرفت بلکه از طریق همسر دوم متهم قندالی دستورات به وی (قندالی) میرسید بعد مهره چینی میشد.
وی پیام دیگری که بین متهم امامی و خانم شاهانی رد و بدل شده بود را میخواند مبنی بر اینکه تا حال آقای خانی خوب است او را به ریاست بگمارید.
قهرمانی افزود: برای هر انتصاب یک دریافتی داشتند و برای آن از اصطلاح " ویزیت " استفاده میکردند. متهم امامی به خانم شاهانی پیام میدهد که این بار اساسی است و آقای خانی به بانک بیاید و شما وعده را انجام دادید فقط به دکتر بگویید دیگر به ترکیب بانک دست نزند و پیامهای دیگر.
نماینده دادستان اظهار کرد: متهم امامی به متهم فرزان دستوراتی میدهد که چند نفر دیگر به وصول مطالبات بروند و در واقع این افراد مهره چینی میشوند و این شکل کاری است که متهم امامی و متهم خانی بازی کردهاند.
در این هنگام وکیل متهم خانی به اذن قاضی در جایگاه حاضر شد و قاضی مسعودی مقام ضمن تفهیم اتهام از او خواست دفاعیات خود را بیان کند.
وکیل متهم خانی گفت: اتهامات علیه موکل من در کیفرخواست مبنی بر اخلال عمده در نظام اقتصادی از مجرای اخلال در نظام پولی و بانکی و تحصیل مال از طریق نامشروع ذکر شده که تحصیل مال از طریق نامشروع در دادگاه دیگر بررسی میشود و حتما پاسخهایی برای آن داریم.
وی افزود: دادستان تا قبل از ورود به پرونده به عنوان قاضی ایستاده حق تحقیق و تعقیب و جمع آوری دلایل را علیه متهم دارد و چنانچه به نتیجه اتهام برسد جمع بندی با ذکر دلایل تقاضای کیفر میکند و اگر به جمع بندی نرسید قرار منع تعقیب صادر میکند هر چند روال این دادگاهها چیز دیگری است.
قاضی پرسید: روال این دادگاه چیست؟
وکیل متهم خانی گفت: جرایم ویژه اقتصادی.
قاضی گفت: یعنی بر اساس گفته شما هرکسی که اینجا بیاید محکوم میشود؟ آیا این سخن شما در شأن وکیل است؟
وکیل متهم خانی گفت: این موضوع در جامعه باب شده است.
قاضی تذکر داد: پس پروندههایی که برائت گرفتهاند چگونه بوده است؟ این تخلف وکیل است قطعا این رفتار شما را در ایجاد شائبه گزارش میکنیم. آیا هر وقت برخورد میشود حتما با خواسته شما باید باشد؟
قاضی ادامه داد: وکیل گاهی به یک شکل دفاع میکند و گاهی دستگاه قضا را متهم میکند که بدون ارزیابی حکم صادر میکند در حالی که احکام صادر شده در معرض دید مردم است.
قاضی مسعودی مقام افزود: نمیشود که آنگونه که برداشت میکنید صحبت کنید. برداشت ما هم از وکلا زیاد است درست نیست که هر چیزی را به دستگاه قضا منتسب کنید، دفعه دیگر اگر مطالبی ذکر کنید که کذب باشد علیه شما اعلام جرم خواهیم کرد شما وکیل هستید اگر توانایی دفاع دارید دفاع کنید.
وکیل متهم خانی گفت: مواردی که نماینده دادستان گفته است منتسب به وجود پروندههای دیگر در شعبههای دیگر است و در جایی مطرح میشود که به عنوان دلیل آوردهاند میخواهم بدانم وجود این پروندههای در شعبه دیگر بازپرسی چه ارتباطی به اینجا دارد که به عنوان ادله بیان کنند.
وکیل متهم خانی گفت: از مواردی که در کیفرخواست ذکر شده بحث مشکوک الوصول بوده من اصلا نمیدانم مشکوک الوصول یعنی چه؟
نماینده دادستان به اذن قاضی در پاسخ گفت: مشکوک الوصول یک اصطلاح بانکی است که در مواردی استفاده میشود که تسهیلات اگر ۱۹ ماه از سررسید آن گذشته باشد مشکوک الوصول است.
وکیل متهم خانی ادامه داد: این موارد بدیع و نو است و من از دادگاه تقاضای استمهال دارم.
قاضی مسعودی مقام گفت: هیچ کدام موارد خارج از کیفرخواست نیست بسیاری از اینها در پرونده است ظاهرا آن را مطالعه نکردهاید، متهم مواردی را رد کرده به عنوان مثال ارتباطاتش را، نماینده دادستان هم پیامکهایی را قرائت کرد که میگوید این ارتباطات وجود داشته است.
وکیل متهم خانی گفت: در تیتر کیفرخواست نوشته از مجرای خیانت در امانت این موضوع یعنی چه؟
قاضی گفت: منابع مالی را در غیر مورد از موارد معین مصرف کردهاند، برخلاف مقررات عمل کردهاند، خارج کردن بانک از حیطه تصرف و امینی بود که خیانت کرده است. این موارد بوده است. البته اگر استمهال بخواهید انجام میشود یا اگر موکل بخواهد میتواند خودش دفاع کند.
قاضی مسعودی مقام خطاب به وکیل مدافع متهم خانی گفت: سناریویی که میگویید را توضیح دهید؟ وقتی متهم دفاعیاتی را ارائه میدهد که مردود است و در قبال آن نماینده دادستان اسناد ارائه میدهد چه توضیحی دارید؟ عدالت در برائت و محکومیت نیست در رسیدگی درست و دفاع موثر است. وقتی نسبت به موضوعات علم و آگاهی ندارید تحقیق کنید و در دفاع به دستگاه قضایی توهین نکنید اگر چیزی نمیدانید باید تحقیق کنید.
در ادامه جلسه متهم خانی در جایگاه حاضر شد و گفت: متهم خانی گفت: شهادت میدهم تمام محکومین و متهمین به صفات بارز قاضی مسعودی مقام اعتراف میکنند شرط عدالت این است که شنیدهها گفته شود
وی در ادامه افزود: از محضر قوه قضاییه عذرخواهی میکنم که این مطالب در اینجا بدون رعایت اخلاق گفته شد. همچنین از نماینده سازمان بازرسی کل کشور به دلیل اشتباهی که روز گذشته در نقل قولی از این سازمان داشتم عذرخواهی میکنم.
متهم خانی مدعی شد: در مبحث اوراق سپرده موسسه آمار بعد از مصوبه هیئت مدیره مبنی بر فروش اوراق از طریق شرکت توسعه ساختمانی بنده هیچ گونه دخالت و اثری در این رابطه نداشتم.
وی افزود: در خصوص شرکت پایدار تجارت قشم مستندات و دفاعیات روز گذشته تقدیم دادگاه شد، صحبت آقای قهرمانی را قبول دارم در این رابطه رعایت حد فردی صورت نپذیرفته است هر چند این بیماری در نظام بانکی وجود دارد و عرف بانکی این نوع تخلف اداری را برای بانکها باز گذاشته که از طریق شرکتهای تابعه وارد شوند.
متهم خانی در ارتباط با این که اعلام شده نامههای به صورت فتوشاپ تقدیم دادگاه شده است، مدعی شد: زمانی که آگاهی پلیس مرکز درخواست مدارک شرکت پایدار قشم را داد به مدیر عامل وقت شرکت اعلام کردند مدارک و مستندات را برای بنده ارسال کنند که تقدیم پلیس آگاهی کنم. مدیر عامل وقت شرکت نیز اعلام کرد که بنده به مسئول دفتر خودم گفتم و چون در سفر بودم مدارک را آماده و ارسال کند اگر تغییری ایجاد شده توسط شرکت صورت پذیرفته است، در مواجهه حضوری در آگاهی اظهارات مدیر عامل وقت شرکت توسعه تجارت پایدار ثابت نشد و حسب یادداشت دستی وی به موضوع اشاره شده است.
متهم خانی بیان کرد: شرکت مهر ماندگار در زمان بنده تسهیلاتی دریافت نکرده است و شرکت هرمس نیز هیچ گونه جایگاهی در بانک به عنوان بدهکار ندارد.
وی گفت: ملک زاگرس فاقد مستندات بوده و اطلاعی در این خصوص ندارم این ملک در سال ۹۴ قبل از حضور ما خریداری شده است و بعدا در سال ۹۵، توسط شرکت توسعه ساختمانی بانک سرمایه قرار شد فروخته شود که تصویب نشد.
متهم خانی در ارتباط با شرکت پارمیدا گفت: در جلسه مواجهه حضوری بین بنده و رئیس وقت شعبه مرکزی مشخص شد تخلف انجام شده توسط شعبه صورت گرفته بود.
وی در ارتباط با شرکت توسعه ساختمان تصریح کرد: در اسفند ۹۵ گروه بازرسی مواردی را که دارای شبهه بود اعلام کرد و بلافاصله در هیئت مدیره مطرح شد که معاملات شرکت توسعه ساختمان و مبایعهنامهها متوقف شد.
متهم خانی در ارتباط با شرکت سایه گستر ادامه داد: دراین رابطه دعوت از گروه ریختهگران توسط آقای حیدرآبادی صورت گرفت؛ حیدرآبادی پور اشاره داشته که بنده از بهمن ۹۴ دنبال سپردن پول به بخش خصوصی بودم، اما دعوت از گروه ریخته گران توسط اعضای هیئت مدیره قبلی صورت گرفت و آنها میگفتند فلانی بوی پول را خوب میشناسد؛ از ممنوع المعامله بودن وی اطلاعی نداشتم، اما سوال اینجاست که اگر کسی ممنوع المعامله باشد آیا میتواند عضو هیئت مدیره معرفی کند.
وی ادامه داد: در خصوص مصوبهای که به آن اشاره شد باید بگویم مصوبه اول در تاریخ ۸.۲.۹۵ دارای سه امضا و بعدا ۵ امضا شد، شخص آقای حیدرآبادی پور، باقری، هادی، خادم و بنده آن را امضا کردیم و این موضوع دال بر اطلاع بوده است. اصل مصوبه را حیدرآبادی پور گرفت و طی تماسی گفت: نیاز فوری دارم لذا اصل مصوبه توسط آقای انوری نیا تقدیم آقای حیدرآبادی شد.
متهم خانی بیان کرد: در خصوص افزایش سرمایه شرکت سایه گستر مصوبات زیادی داشتیم، اما همان مبلغ ۸۰ هزار تومان اجرایی شد در رابطه با کل مبلغی که توسط بانک به شرکت سایه گستر پرداخت شد این موضوع دستور مستقیم مدیرعامل وقت آقای حیدرآبادی پور به حوزه مالی بود و یکی از علل عزل آقای حیدرآبادی پور نیز همین موضوع بود.
متهم خانی ادامه داد: در مورد مهرهچینی در بانک که اشاره کردید آقای امامی این کار را کرده بله من گفتم افرادی را برای من نام ببر.
پس از پایان دفاعیات متهم خانی نماینده سازمان بازرسی در جایگاه حاضر شد و گفت: آقای خانی با ما همکاری نداشته و اسناد و مدارک را ارائه نمیداد، وی از شرکت توسعه ساختمان دریافتیهایی داشته که وقتی او را خواستیم به ما گفت: هیچ مبلغی دریافت نکرده است.
وی ادامه داد: خانی ۲۱۶ میلیون تومان خلاف قانون گرفته است، اما در اینجا منکر این موضوع میشود. وی ماهیانه به طور متوسط ۱۳۲ میلیون تومان از بانک پول گرفته تا مدارک آن تقدیم دادگاه خواهد شد همچنین مبلغ ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از بانک سرمایه گرفته است مجمع عمومی نیز هیچ گاه تشکیل نشد و همه آن افراد خلاف قانون عمل کردهاند.
در ادامه متهم محمدعلی هادی در جایگاه قرار گرفت و ضمن تشکر از حوصله و سعه صدر ریاست دادگاه در استماع دقیق سخنان متهمان به بیان سوابقی از فعالیتهای خود پرداخت که با تذکر قاضی مواجه شد.
قاضی مسعودی مقام خطاب به وی گفت: دفاعیات خود را پیرامون ورودتان به بانک سرمایه ارائه دهید.
متهم هادی پاسخ داد: ما کیسهای برای بانک سرمایه ندوختهایم ابتدا که وارد بانک که شدیم ریاست بانک با آقای خانی بود.
وی خطاب به متهم خانی گفت: آیا برای هیئت مدیره حکم داشتید؟
قاضی خطاب به متهم هادی گفت: خودتان چطور آیا حکم داشتید؟ و تحصیلاتتان چیست؟ آیا کار بانکی بلد بودید؟ در مورد نحوه آشناییتان با ریختهگران توضیح دهید؟
متهم هادی پاسخ داد: بله من حکم داشتم. بانکداری بلد نبودم در یک سفری یکی از دوستانم ریختهگران را به من معرفی کرد.
وی ادامه داد: در هیئت مدیره آقای خانی، حیدرآبادیپور، خادم و باقری نیز بودند که وقتی حیدرآبادیپور عزل شد آقای خانی قائم مقام شد، نامههایی را به بانک مرکزی نوشتیم، اما بانک مرکزی ابتدا عزل آقای حیدرآبادیپور را نپذیرفت و تا چند روزی آقای حیدرآبادیپور در یک اتاق و خانی در اتاق دیگر مدیریت میکردند.
متهم هادی افزود: بانک مرکزی در نامهای به ما گفت چرا مدیرعامل را معرفی نمیکنید لذا در تاریخ ۱۹/۵/۹۵ آقای بهمن خادم به عنوان مدیرعامل معرفی شد و در تاریخ ۳۱/۵/۹۵ صندوق ذخیره فرهنگیان از ما دعوت کرد. برای انتخاب مدیرعامل به آنجا برویم که در آنجا نیز آقای خادم را به عنوان مدیرعاملی صندوق معرفی کردند، بنده طرفدار این انتخاب بودم، چون آقای خادم سوابق و دانش بانکی بالایی داشتند.
وی گفت: بنده آقای ترکان معاون رئیس جمهور را دیدم و وضعیت بانک را شرح دادم تا نهایتا بانک مرکزی آقای خادم را دعوت کرد، اما با وی مصاحبه انجام نشد، حادثه عجیبی اتفاق افتاد و آن اینکه آقایی خود را منتسب به یک ارگان میدانست شروع به تهدیدهای وحشتناک علیه ما کرد و گفت: نباید خادم را تایید کنید. تهدیدها تاثیری بر ما نکرد، اما برای ما عجیب بود که فردی با نام و تلفن مشخص ما را تهدید میکند نهایتا بانک مرکزی آقای خادم را تایید نکرد.
قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم هادی گفت: نام کسی که شما را تهدید میکرد بگویید.
متهم هادی گفت: نام آن را برایتان مینویسم سپس نزد قاضی رفت و روی برگهای نام آن شخص را یادداشت کرد.
قاضی مسعودی مقام خطاب به حضار گفت: نوشتهاند که آقای حیدری.
رئیس دادگاه در این لحظه ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: ادامه جلسه روز یکشنبه دوم تیر ماه ساعت ۱۳:۳۰ برگزار خواهد شد و احتمالا تا ۶ بعد از ظهر ادامه پیدا خواهد کرد.
قاضی مسعودی در پایان گفت: سعی میکنیم در ۲ تا ۳ جلسه پرونده ۸ نفر از مدیران بانک را تمام کنیم و وارد رسیدگی به پرونده گروه بعدی شویم.