وزیرکشور: زمان بندیها برای تعمیر و ساخت خانههای تخریب شده در سیل تغییر نخواهد کرد
وی ادامه داد: بعد از آن توصیهای که مقام معظم رهبری داشتند و با اختیاراتی که رئیس جمهور محترم درباره قرارگاه به بنده ابلاغ کردند، قرار شده فرآیندها و مسیرهای اداری را کوتاه کرده و اولویتها را تعیین کنیم و ما در قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده همین کارها را انجام میدهیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: اگر قرارباشد در قرارگاه این تصمیمات گرفته شود و بانکها یا خزانه و دستگاههای دیگر کار خود را انجام دهند پس چه نیازی به برپایی قرارگاه بوده است؟ لذا اقتضای قرارگاه این است که ما مسیرها را کوتاه کنیم و سرعت کارها را بالاببریم تاکارها سریعتر انجام شود.
رحمانی فضلی عنوان کرد: با تشکر از همه دستگاههایی که کارهایشان را انجام داده اند، گلایه مندی مان زا از دستگاههایی که گفته اند و لی انجام نداده اند، را در همینجا اعلام میکنیم. انتظار داریم که به سرعت این کاستیها را جبران کنند تا انشالله در جلسه بعدی که اینجا میگذاریم ،آنها نیز جزو دستگاههایی باشند که از آنها تقدیر میشود.
وی خطاب به استانداران گفت: شما به عنوان نیروهای عملیاتی سر صحنه صفی هستید. انتظار این است که استانداران محترم هم مکتوب و هم شفاهی و تلفنی مسائل موجود را منتقل کنند و رونوشت آن را هم به ستاد بدهند که ما هم در اینجا به کمک استانداران محترم بیاییم. ضمن اینکه برای همه زحمتهایی که استانداران در ایام و همه دستگاههای استانی متقبل شدند، ارزش قائلیم و تشکر میکنیم.
وزیر کشور با اشاره به وظایف دستگاههای بخشی در مسئله سیل نیز عنوان کرد: دستگاههای بخشی مانند وزارت جهادکشاورزی، وزارت نیرو و راه و شهرسازی خودشان باید مستقلا امور مربوطه در این زمینه را پیگیری کنند. برخی از گزارشات مبین این موضوع بود که دستگاههای بخشی هم پیگیریهای لازم را نکرده اند. خب توقع داشته اند که ستاد همه این کارها را انجام دهد. ستاد وجود خارجی مستقل ندارد بلکه یک نهاد هماهنگ کننده، تصمیم گیر ناظر است که خواهش دارم دوستان در بحث اجرا این مسائل را در نظر بگیرند.
رحمانی فضلی با اشاره به ایمن سازی دیوارهای ساحلی نیز بیان داشت: این اقدام لازم نیست و خودم به آقای تابش گفته ام که زیر بار این موضوع نروید. بگذارید دستگاه مربوطه این کار را انجام دهد، حال که با دلسوزی وارد این کار شده اند باید ایشان را تشویق کرده و برای کمک وارد شویم.
وی افزود: اولویت ما اول بحث مسکن است، رئیس جمهور برای اسکان در مسکن موقت، دو ماه وقت دادند از این دوماه ۲۵ روز وقت داریم که بعد از آن دیگر نباید شاهد مسکن موقت باشیم و همه باید در خانههای خودشان باشند. البته باید کمک کنیم تا تعمیرات راانجام دهند. رئیس جمهور برای نوسازی هم تا شب نوروز وقت دادند، الان هرچقدر بخاطر عدم تامین مالی بانکها و خزانه عقب هستید، باید باقیمانده سال را به سرعت جبران کنید. قطعا از شما تا شب نوروز خانههای ساخته شده را میخواهیم.
وزیر کشور گفت:دستگاههای متولی و مشارکت کننده باید وظایف خود را انجام دهند، زیرا زمان بندی ما در تعمیر و ساخت خانههای تخریب شده در سیل تغییر نخواهد کرد، کندی در ا ابتدای کار را با گلایه مندی پذیرفتیم، اما توقع مان این است که کار در زمانبندی خود صورت گیرد.
رحمانی فضلی گفت: در جابه جایی ردیفها، سازمان برنامه و بودجه باید این کار را انجام دهد. در این راستا برخی ردیفهای استانی با اولویت سیل باشد و متناظر آن باید برای ردیفهای ملی هم این اتفاق بیفتد.بنیاد مستضعفان هم از همان ابتدا بحث تامین سیمان را قبول کرده است و در این زمینه مشکلی نداشتیم.
وی با بیان اینکه ۸۹ درصد در واقع ۳۳۰ تا ۴۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی که زیرآب بوده از آب بیرون آمده است، گفت: آماده سازی زمینهای کشاورزی از مواردی است که حتماً در اولویت زیرساختها است که باید انجام شود.
رحمانی فضلی تصریح کرد: کانالهای سیل در استانهای سیل زده بخصوص در استانهای خوزستان و گلستان باید مورد توجه قرار گیرد که البته در استانهای دیگر هم نباید مورد غفلت قرار بگیرد ضمن اینکه برآوردهای ما برای همه ۲۴ استان است.
وزیر کشور به بحث ارزیابیهای خسارتها اشاره کرد و گفت: از طریق عکسهای ماهوارهای به دقت میتوانیم میزان خسارتها را تعیین کنیم؛ وزارت جهاد کشاورزی و بقیه دستگاهها هم موظف هستند در این مساله کمک کنند.
وی با اشاره به خسارتهای وارد شده به واحدهای صنفی و تولیدی افزود: در این خصوص برآوردهایی شده است که البته به آنها تسهیلات بلاعوض نخواهیم داد، چرا که قرار بوده است که همه واحدهای صنفی و تولیدی بیمه باشند.
رحمانی فضلی درباره دامهای تلف شده در سیل گفت: آمادگی داریم که ۱۰ هزار راس دام کمک کنیم که تاکنون ۳۶۰۰ راس در اختیار دامداران قرار دادهایم. استانداران باید با هماهنگی ستاد اعلام کنند که چه افراد دیگری آسیب دیدند، که به آنها هم دام واگذار کنیم.
وریر کشور با اشاره به تشکیل کارگروه مستقل اشتغالزایی در مناطق سیل زده اظهارداشت: در مناطق سیل زده چه در قالب تسهیلات و تامین انتظارات، و چه در قالب سایر کمکهای خدماتی به استانها ابلاغ کردیم و هم در سطح ملی این کار را انجام میدهیم و کارگروه مربوطه به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور این موضوع را پیگیری میکند.
وی تاکید کرد: موضوع بازسازی مدارس جزو مسائلی بوده که در اولویت است؛ البته هم خیرین و هم دولت فعالیتهای خوبی انجام دادهاند، ولی از الان تا اول مهر سه ماه وقت داریم و همه باید تلاش کنیم که در این مدت مدارس آسیب دیده را تعمیر و بازسازی کنیم.
فرمانده قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده درخصوص اسکان موقت در استان گلستان هم گفت: بیش از ۱۰۰ تخته چادر اسکان موقت در این مناطق باید جمع آوری شود. در این راستا با کسانی که غیراز سیل زدگان هستند باید شناسایی و با آنها برخورد شود و بلافاصله جمع آوری شود و فقط آنهایی که واقعاً سیل زده هستند به آنها کمک شود.