تحلیل حسن عابدینی از عاملان حادثه الفجیره
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، حسن عابدینی، کارشناس مسائل بین الملل در فضای مجازی چنین پستی را منتشر کرد:
«بازار گمانه زنی درباره عاملان حادثه الفجیره و آسیب دیدن دو نفتکش در آبهای دریای عمان هنوز در محافل سیاسی و رسانهای داغ است که احتمال برخی گزینهها بیشتر است:
۱. مربع شرارت پیشگان شامل ماجراجویان هیات حاکمه آمریکایی بولتون -کوشنر، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، محمد بن سلمان ولیعهد سعودی و محمد بن زاید ولیعهد امارات ممکن است برای شعله ور کردن ناامنی در منطقه و دراز کردن انگشت اتهام به سوی ایران به این شگرد متوسل شده باشند.
۲. عامل این حوادث از قدرت اطلاعاتی و عملیاتی زیادی برخوردار بوده است. نفوذ در تدابیر امنیتی آمریکا، فرانسه، امارات و سعودی که در این منطقه فعال هستند از دیگر مولفههایی است که در توان عامل یا عاملان حادثه بوده است. به نظر میرسد با این مشخصات، موساد بیشتر از همه در مظان اتهام باشد.
۳. آمریکا بارها کشورهای عربی دارنده دلارهای نفتی را تهدید کرده است که در صورت نبود در منطقه حتی یک هفته هم نمیتوانند در کاخ هایشان باشند. جناح تندرو برای مشروعیت بخشیدن به حضور نظامیانشان و دوشیدن کشورهای حاشیه خلیج فارس ممکن است به چنین سناریویی متوسل شده باشد.
۴. مشارکت گسترده امارات در ائتلاف ضد یمن شاید انگیزهای به یمنیها داده باشد که دست به عملیات انتقام جویانه بزنند. انقلابیون یمن بارها در این زمینه به امارات هشدار داده بودند ابا این همه در زمینه این حوادث اظهار نظر نکرده اند.
۵. ماهیت این حادثه بیش از آنکه امنیتی باشد، اقتصادی است، طبعا پیامدهای آن بر بازار انرژی، بورس و... قابل توجه خواهد بود. کشورهای صادرکننده مانند ونزوئلا، لیبی، الجزایر هم که به علت تنشهای داخلی ناتوان در عرضه بقدر کافی هستند ممکن است با بزرگنمایی این حوادث، بازار را به یکباره با جهش قیمتی مواجه کند.
۶. آمریکا مدتهاست که روی استخراج نفت شیل سرمایه گذاری میکند. ایالت کلرادو با داشتن دخایر ۳٫۳ تریلیون تنی بیشترین میزان را در دنیا دارد. استخراج نفت شیل زمانی صرفه اقتصادی دارد که قیمت نفت به حدود صد دلار برسد.
۷. رقبای اقتصادی، جریانهای مخالفت دولت امارات، القاعده، اخوانیهای تحت فشار سنگین وهابیها، نیروهای سرخورده موسوم به گرگهای تنها، دزدان دریایی و ... هر یک ممکن است به دلایلی انگیزه دست زدن به چنین اقدامی را داشته باشند.
برای تحلیل دقیقتر گرچه باید منتظر دریافت اطلاعات بیشتر از منابع مستقل در باره این حادثه بود، اما حضور جنگجویان امریکا یی بی تردید مولفه اصلی تزریق ناامنی به غرب آسیا است.»