ضربه مهلک سلبریتی‌ها به عرصه تئاتر/گرانی کاغذ به ناشران صدمه جدی می‌زند

16:50 - 22 خرداد 1398
کد خبر: ۵۲۴۹۳۴
بیست و دومین روز از خرداد ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر دو تن از نویسنگان برجسته درباره بحران کاغذ اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و دومین روز از خرداد ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر دو تن از نویسنگان برجسته درباره بحران کاغذ اشاره کرد.

حضور سلبریتی‌ها ضربه مهلکی به بدنه تئاتر زده است/ستاره‌های پوشالی عرصه نمایش را فرا گرفته‌اند

بازیگر عرصه تئاتر گفت: همان طور که پیش‌تر گفته شد حضور چهره‌ها خواه و ناخواه ضربه مهلکی بر بدنه تئاتر زده چرا که پول و تجارت با ماهیت تئاتر ضدیت دارد. علت این است که تمامیت یک اثر تحت تاثیر شهرت و چهره بودن یک بازیگر قرار می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، این روزها تئاتر بیش از گذشته شاهد حضور چهره های سینمایی، ورزشی و موسیقی در قامت بازیگر هنرهای نمایشی است. افرادی که شاید گیشه را برای خود و تهیه کننده اثر تضمین کنند اما به همین نسبت فضا و فرصت کافی برای ظهور و بروز جوانان را از آنها می گیرند.

سالانه تعداد زیادی از جوانان در رشته‌های مختلف هنرهای نمایشی از قبیل ادبیات نمایشی، بازیگری، طراحی صحنه، کارگردانی و سایر شاخه‌ها، فارغ التحصیل می‌شوند اما نکته مهم آنجاست که زیرساخت‌های تئاتر به هیچ عنوان نتوانسته در قیاس با تعداد هنرمندان جوان بستر اجرایی فراهم آورد.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی ، با یکی از هنرجویان، فارغ التحصیلان و هنرمندان جوان عرصه تئاتر به گفت و گو نشسته و جویای دغدغه‌ها و مشکلات وی برای حضور در عرصه هنرهای نمایشی شده است. امیرعلی گودرزی بازیگر جوان تئاتر از جمله بازیگرانی است که سال‌ نسبتاً پرکاری را پشت سر گذاشته و هم اکنون سه نمایش را در شرف اجرا می بیند.

حضور سلبریتی‌ها ضربه مهلکی به بدنه تئاتر زده است/

میزان: از نظر شما در حال حاضر تئاتر در مسیر رشد قرار دارد و آیا می توان تئاتر امروز را تئاتری پویا دانست؟

گودرزی: متاسفانه در حال حاضر تئاتر ما در ورطه رخ دادن ایده‌های تکراری و یا کپی‌های دست چندمی از کار‌های موفق گذشته گرفتار شده که صرفا با هدف پول سازی به اسم هنر و در حوزه تئاتر صورت می‌گیرند و همچنین به طرز وحشتناکی شاهد نادیده گرفتن گروه‌هایی هستیم که بدون داشتن پشتوانه‌ای مالی و فقط به شوق اتفاق افتادن تئاتر حقیقی در پوچی حل می‌شوند.

میزان: با آمدن تماشاخانه‌های خصوصی امید بها دادن به نسل جوان به شدت قوت گرفت، اما بعد از چند سال این تماشاخانه‌ها تغییر رویه دادند. آیا به نظرتان تماشاخانه‌های خصوصی امروزه برای نسل جوان وقتی می‌گذارند و یا اینکه باعث رشد آنها شدند؟

گودرزی: ماهیت پول باعث تغییر در ماهیت اصول تمامی همین تماشاخانه هایی است که حرف و عملشان به طرز غریبی متضاد از آب در می‌آید. در اینجا تماشاخانه‌های خصوصی به جای حمایت از تئاتر مستقل و تجربی مسیر تئاتر تجاری را می‌پیمایند.

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید.

وزارت ارشاد جلوی احتکار کاغذ را بگیرد/برای خروج از بحران کاغد به ناشران یارانه دهند

نویسنده کتاب «تو تمام نمی‌شوی» گفت: متصدیان امور، مسئولین فرهنگی و وزارت ارشاد باید جلوی احتکار کاغذ را بگیرند و با متخلفین برخورد جدی‌تری نمایند، یارانه‌هایی برای کاغذ در نظر گرفته شود و قیمت تمام‌شده کاغذ در بازار را پایین بیاورند.

سهیلا راجی کاشانی نویسنده کتاب در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی در مورد اثر جدید خود با نام «تو تمام نمی‌شوی» گفت: این کتاب به همت انتشارات روایت فتح به چاپ رسیده و شامل خاطرات «سید اسدالله میر محمدی» است، وی پیش از انقلاب سرگرد ژاندارمری بوده و بعد از انقلاب اسلامی ایران نیز جزو اولین افرادی بود که به جرگه‌ انقلابیون پیوست.

وی در همین راستا ادامه داد: «سید اسدالله میر محمدی» بعد از شروع جنگ تحمیلی بااینکه در مخابرات مشغول به کار بود، به‌صورت داوطلب وارد جبهه می‌شود و در قسمت عملیات و فرماندهی عملیات نقش داشت و حتی با «شهید چمران» نیز همکاری نزدیکی داشت، وی در اوایل جنگ تحمیلی در سال ۱۳۵۹ در جریان یک عملیات شناسایی متأسفانه به اسارت برده شد و جزو ۵۷ اسیری بود که به مدت ۱۰ سال یعنی تا آخر جنگ تحمیلی در سال ۱۳۶۹ در اسارت ماند.

مسئولین ارشاد جلوی احتکار کاغذ را بگیرند/باید به ناشران یارانه کاغذ بدهند تا از این بحران خارج شویم
راجی کاشانی تصریح کرد: «سید اسدالله میر محمدی» همچنین جزو افسرانی بود که به دستور صدام حتی بعد از صدور قطعنامه نیز بدون اینکه کسی اطلاعی از اسارت وی داشته باشد به‌صورت مخفی نگهداری می‌شد که اگر می‌خواستند برای معاوضه‌ای از افسران ارشد استفاده کنند از وی استفاده کنند و سرانجام وی در سال ۱۳۶۹ آزاد شد و به ایران بازگشت.

این نویسنده در خصوص انگیزه خود از نگارش کتاب «تو تمام نمی‌شوی» افزود: «سید اسدالله میر محمدی» در سال ۱۳۷۰ خاطرات خود را در محافل مختلف مخصوصاً خانواده‌های شهدا عنوان می‌کرد و دریکی از این محافل با دیداری که با «شهید آوینی» داشت، شهید اهل‌قلم از وی پرسید که چرا خاطرات خود را مکتوب نمی‌کنی که میرمحمدی در جواب پاسخ داد، هر موقع زمانش برسد این کار را انجام می‌دهم و بعد‌ها خاطرات وی در مجموعه روایت فتح ثبت و ضبط  شد.

وی ادامه داد: چند سال قبل این افتخار نصیب بنده شد، پیشنهاد نگارش این کتاب به من داده شد و من هم باکمال میل پذیرفتم و نگارش آن را انجام دادم که امیدوارم کار خوبی شده باشد.

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید.

با تخصیص ۱۰ درصدی بلیت کنسرت‌ها به شدت مخالفم/باید مردم را با موسیقی آشتی دهیم

خواننده قطعه "کجا می روی" گفت: به نظر من این قانون که به تازگی تصویب و اجرا شده به شدت خام دستانه و سرسری بوده و ایرادات بسیار زیادی دارد که اگر رفع نشود جبران ناپذیر است، مشخصاً در طرح اجرای این قانون هیچ تمهید و تصمیم گیری درستی در کار نبوده و هیچ فکری پشت آن نبوده است.

محمد معتمدی خواننده موسیقی پاپ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص طرح تخصیص ۱۰ درصد از فروش بلیت‌های کنسرت به وزارت ارشاد گفت: من به شدت با این طرح مخالفم، زیرا معتقدم این طرح مخالف جریان موسیقی اصیل ایران بوده و در آینده تاثیرات جبران ناپذیری بر موسیقی دارد.

وی در همین راستا ادامه داد: به نظر من این قانون که به تازگی تصویب و اجرا شده به شدت خام و سرسری بوده و ایرادات بسیار زیادی دارد که اگر رفع نشود جبران ناپذیر است، مشخصاً در طرح اجرای این قانون هیچ تمهید و تصمیم گیری درستی در کار نبوده و هیچ فکری پشت آن نیست.

 با تخصیص ۱۰ درصدی بلیت کنسرت به وزارت ارشاد به شدت مخالفم/باید مردم را با موسیقی آشتی دهیم

این خواننده موسیقی سنتی با اشاره به دریافت مالیات از خوانندگان اضافه کرد: در حال حاضر خوانندگان بابت کنسرت‌های خود ۹ درصد مالیات می‌دهند و مشخص نیست چرا باید باز هم ۱۰ درصد از فروش خود برای وزارت ارشاد در نظر گیرند، من با این طرح مخالفم و بار‌ها هم مخالفتم را بسیار واضح با مسئولین مطرح کرده ام.

وی ادامه داد: در اینکه این طرح اتفاق ضربه زننده ای به موسیقی است که شکی نیست اما حال باید با مشورت و گفتمان به دنبال راهی بود تا بتوان مشکلات حاضر را حل کرد و پشت سر گذاشت.

خواننده قطعه "کجا می روی" درباره عدم تمایل اکثریت جامعه برای تماشای کنسرت اضافه کرد: بدون شک وضعیت اقتصادی باعث می شود که فرهنگ اولین چیزی باشد که از سبد خرید خانوار حذف می شود، در حال حاضر اگر یک خانواده چهار نفری بخواهد یک کنسرت ببیند باید بخش اعظمی از در آمد یک ماه حقوق خود را کنار بگذارد که طبیعتاً ممکن نیست.

برای مشاهده ادامه این خبر اینجا کلیک کنید.

قرار بود کتاب جزو کالای اساسی خانواده‌ها باشد/گرانی کاغذ به ناشران صدمه جدی می‌زند

نویسنده کتاب «آن بیست و سه نفر» گفت: قرار بود کتاب جزء کالای اساسی خانواده‌ها باشد، اما در حال حاضر و با توجه به گرانی ها، خانواده‌ها خرید کتاب را در اولویت‌های بعدی خود قرار می‌دهند. این مسئله باعث ایجاد جامعه‌ای خالی از اطلاعات می‌شود.

احمد یوسف زاده نویسنده کتاب «آن بیست و سه نفر» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی اظهار داشت: به زودی و پس از پایان پایان نامه دکتری، نوشتن جلد سوم کتاب خاطراتم را که به دوره پنج ساله پایانی اسارتم متعلق است را آغاز می‌کنم.

این نویسنده کتاب با اشاره به اکران فیلم سینمایی آن بیست و سه نفر» تصریح کرد: من در ساخت این فیلم سینمایی به عنوان مشاوره نویسنده و کارگردان حضور داشتم و این فیلم پس از تایید این فیلم به جشنواره فیلم فجر راه یافت و بنا بر اخباری که شنیده ام این فیلم اواخر تابستان اکران می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *