هر هفت دقیقه یک ایرانی به آلزایمر مبتلا میشود/ خطر ۵ برابری اختلالات روان در مناطق بحرانزده/ تاثیر مصرف خوراکیهای مضر بر افزایش ریسک آلرژی در کودکان
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، هر هفت دقیقه یک نفر ایرانی به آلزایمر مبتلا میشود، خطر ۵ برابری اختلالات روان در مناطق بحرانزده، تاثیر مصرف خوراکیهای مضر بر افزایش ریسک آلرژی در کودکان، مصرف کم میوه و سبزیجات منجر به سکته و بیماری قلبی میشود، عدم توازن در اقتصاد سلامت مردم را دچار آسیب میکند و آب آشامیدنی زنجان سنگ ساز کلیه نیست گزیدهای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• هر هفت دقیقه یک نفر ایرانی به آلزایمر مبتلا میشود
مدیر عامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران از ابتلای بیش از ۷۰۰ نفر در ایران به بیماری آلزایمر خبر داد و گفت: در حال حاضر ۵۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به دمانس هستند که بیش از ۶۰ درصد آنها را بیماران مبتلا به آلزایمر تشکیل میدهند. به گزارش برنا؛ معصومه صالحی اظهارداشت: هر سه ثانیه یک نفر در جهان مبتلا به دمانس یا بیماری آلزایمر میشود. در حال حاضر ۵۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به دمانس هستند که بیش از ۶۰ درصد آنها را افراد مبتلا به بیماری آلزایمر تشکیل میدهند. وی افزود: بر اساس آمار جمعیت سالمندان و آمار جهانی، در ایران نیز بیش از ۷۰۰ هزار نفر مبتلا به دمانس هستند. بر اساس تخمینی که زده شده است، هرهفت دقیقه، یک نفر در ایران به مبتلا این بیماری میشود.
• خطر ۵ برابری اختلالات روان در مناطق بحرانزده
بررسیها نشان میدهد افرادی که در مناطق بحران زده و درگیر جنگ زندگی میکنند پنج برابر بیشتر احتمال دارد به افسردگی و اضطراب دچار شوند. به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه کوئینزلند، واشنگتن و کارشناسان سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر اساس مطالعات خود اعلام کردند: زندگی کردن در مناطق بحران زده و تجربه کردنِ درگیریهای جنگی موجب میشود خطر ابتلا به افسردگی و اضطراب حدود پنج برابر افزایش پیدا کند. به گفته محققان بار و شدت اختلالات روان در میان افرادی که در مناطق درگیر بحران زندگی میکنند بالاست. به گزارش ایسنا، برآوردها حاکی از آن است از هر پنج نفر که در این مناطق زندگی میکنند یک نفر در دورهای به اختلالات سلامت روان مبتلا خواهد شد و میزان افسردگی و اضطراب در این مناطق نسبت به دیگر نقاط جهان پنج برابر بیشتر است. در این مطالعه آمده است: چالش زندگی روزانه همراه با بیثباتی و مشکلات ناشی از جنگ تاثیر عمیقی بر سلامت روان افراد دارد. همچنین قرار گرفتن در معرض پیامدهای مستقیم و مکرر جنگ تاثیر عمیقی بر سلامت روان دارد.
• تاثیر مصرف خوراکیهای مضر بر افزایش ریسک آلرژی در کودکان
به گفته محققان، مصرف زیاد خوراکیهای مضر موسوم به جانک فودها (هله هوله ها) عامل بروز آلرژیهای غذایی در کودکان است. به گزارش مهر، محققان دانشگاه ناپل ایتالیا دریافتند مصرف زیاد محصولات AGEs (advanced glycation end) با بروز آلرژیهای غذایی در کودکان مرتبط است. AGEs به میزان بالا در جانک فودهای نظیر مواد قندی، خوراکیهای فرآوری شده، و گوشتهای کبابی وجود دارند. به گفته محققان، وجود این ماده نقش مهمی در ابتلا و پیشرفت بیماریهای متفاوت اکسایشی نظیر دیابت، تصلب شریان و اختلالات نورولوژیکی دارد. در این مطالعه، تیم تحقیق ۶۱ کودک بین سنین ۶ تا ۱۲ سال را بررسی کردند. این کودکان در قالب سه گروه تقسیم بندی شده بودند: کودکان مبتلا به آلرژی غذایی، کودکان مبتلا به آلرژیهای تنفسی و گروه کنترل که سالم بودند. محققان به وجود رابطه چشمگیری بین AGEs و مصرف جانک فودها و ابتلا به آلرژیهای غذایی پی بردند.
• مصرف کم میوه و سبزیجات منجر به سکته و بیماری قلبی میشود
نتایج یک مطالعه مقدماتی نشان میدهد عدم مصرف کافی میوه و سبزیجات منجر به مرگ سالانه میلیونها نفر بر اثر سکته و بیماری قلبی میشود. به گزارش مهر، یافتههای تحقیقاتی نشان میدهد حدود یک مرگ از هر ۷ مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی به دلیل مصرف کم میوه و حدود یک مرگ از هر ۱۲ مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی به دلیل مصرف کم سبزیجات است. طبق تحقیقات، مصرف کم میوه با مرگ قلبی-عروقی حدود ۱.۸ میلیون نفر در سال ۲۰۱۰ مرتبط بوده و مصرف کم سبزیجات عامل مرگ ناشی از مشکلات قلبی-عروقی در حدود یک میلیون نفر در همان سال بوده است.
• عدم توازن در اقتصاد سلامت مردم را دچار آسیب میکند
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با بیان اینکه عدم توازن در اقتصاد سلامت مردم را دچار آسیب میکند، گفت: خواستار توجه وزارت بهداشت به جایگاه فیزیوتراپی در نظام سلامت کشور هستیم. به گزارش فارس، محمدرضا ظفرقندی افزود: نگاه ما به جایگاه فیزیوتراپی از آنچه هست، باید تغییر کند. زیرا، بازتوانی بیماران بعد از عمل جراحی، باعث میشود آنها به زندگی و کار باز گردند. وی با عنوان این مطلب که نگاه درستی به فیزیوتراپی نداریم، افزود: هدف همه ما در نظام سلامت، مردم هستند و ما باید بتوانیم خدماتی ارائه بدهیم که باعث ارتقای سلامت مردم و جامعه شود.
• آب آشامیدنی زنجان سنگ ساز کلیه نیست
یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان گفت: برخلاف تصور عموم مصرف آب آشامیدنی این استان سنگ ساز کلیه نیست، بلکه عوامل دیگری در ظهور و بروز آن دخالت دارد. به گزارش ایرنا، حسن یاری افزود: بسیاری از شهروندانی زنجانی تصور میکنند که آب استان به دلیل نوع خواص آن در بروز سنگ کلیه دخالت داشته در حالی که باید به عوامل دیگری توجه کرد. وی اظهار داشت: کشورهای ایران، ترکیه و کشورهای عربی، شمال آفریقا و خاورمیانه جزو مللی هستند که به خاطر خشکی آب و هوا، نوع تغذیه و عوامل ژنتیکی روی کمربند تولید سنگ در کلیه و سیستم ادراری قرار دارند که این میران در برخی نقاط کشورمان بیشتر مشاهده میشود.
• اهدای خونِ زنان با سابقه بارداری بیخطر است
نتایج یک بررسی نشان میدهد اهدای خون توسط زنانی که پیش از این سابقه بارداری داشتهاند، بیخطر است. به گزارش ایسنا، پزشکان در مطالعهای جدید دریافتند اهدای گلبولهای قرمز خون توسط زنانی که سابقه بارداری داشتهاند، نمیتواند واکنشهای کشندهای را در بیماران دریافت کننده خون به همراه داشته باشد. متخصصان پیش از این بر اساس بخشی از مطالعات اعلام کرده بودند: زنانی که سابقه بارداری داشتهاند، نمیتوانند خون اهدا کنند، زیرا در دوران بارداری آنتیبادیهایی در بدن آنان تشکیل میشود که با عوارض مرگباری در دریافت کننده خون همراه است. این عارضه به آسیب حاد ریوی مرتبط با تزریق خون موسوم است. در این مطالعه پزشکان به بررسی اطلاعات بیش از یک میلیون دریافت کننده گلبول خون در آمریکا، سوئد و دانمارک پرداختند. آنها مشاهده کردند در مرگ ناشی از دریافت خون از زنانی که سابقه بارداری داشتند، زنانی که تاکنون تجربه بارداری نداشتند و نیز دریافت خون از مردان تفاوت چشمگیری وجود ندارد. محققان این مطالعه از موسسه ملی خون، ریه و قلب آمریکا اظهار داشتند: یافتههای بدست آمده تاکید میکند بقای عمر بیمارانی که خون دریافت میکنند با این موضوع که خون را از یک مرد، یک زن با سابقه بارداری یا زنی بدون تجربه بارداری دریافت کنند ارتباطی ندارد. به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، هر ساله در سطح جهان بیش از ۸۰ میلیون واحد گلبول قرمز خون اهدا میشود.