تامین آب پایدار ۸۷۶ روستای سیلزده در لرستان
بهگزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "علیرضا کاکاوند" گفت: در سیل اخیر لرستان ۹۶۴ روستا با قطعی آب، تخریب خطوط انتقال یا مشکل در تامین آب شرب مواجه شدند که با تلاشهای شبانهروزی مشکل این روستاها در کمتر از دو هفته رفع شد.
وی تصریح کرد: شرکت آبفار لرستان برای تامین منابع آب پایدار این روستاها در تلاش است و تنها ۵۶ روستا در شهرستان پلدختر و ۳۲ روستا در شهرستان چگنی برای تامین آب پایدار مشکل دارند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان افزود: این تاخیر نیز بهدلیل کمبود اعتبار بوده که در صورت تامین اعتبار مورد نیاز، مشکل این روستاها نیز در کمترین زمان ممکن رفع میشود.
کاکاوند در خصوص آبرسانی سیار به برخی روستاهای استان نیز اظهار داشت: در حال حاضر ۵۰ روستا با تانکر سیار آبرسانی میشود که با افزایش گرما پیشبینی میشود در ماههای آینده این تعداد افزایش یابد.
وی اضافه کرد: در مجموع دو مرحله سیل لرستان بیش از ۲۶۲ میلیارد تومان به تاسیسات لرستان خسارت وارد کرده که متاسفانه تاکنون تنها ۱۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان در ادامه با اشاره به قطع آب برخی روستاها نیز گفت: برخی روستاهای حاشیه کشکان بهدلیل عبور ماشین آلات کشاورزی و یا قطع برق با قطعی آب همراه میشوند که این موضوع موجب بروز مشکلاتی برای آنان میشود.
کاکاوند در ادامه افزود: بر اساس درخواستهای مردمی در طول سال گذشته، برای سال جاری، آبرسانی به ۲۷۰ روستا را در برنامه اجرا قرار دادهایم که امیدواریم با تخصیص بهموقع اعتبار، این روستاها را در برنامه اجرایی قرار دهیم.
وی با اشاره به چهار پروژه ملی و استانی فاضلاب در روستاهای استان نیز گفت: دو پروژه فاضلاب روستایی نیز در روستاهای دربند ازنا و چمن سلطان الیگودرز با تسهیلات بانک جهانی و با پیشرفت ۷۰ درصدی در دست اجراست که با برنامهریزی انجام شده تا پایان تابستان امسال به بهرهبرداری میرسند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان شاخص بهرهمندی روستاهای لرستان را از طرحهای آبفار ۸۱ درصد عنوان کرد و اظهار داشت: شاخص بهرهمندی در روستاهای کشور ۷۴ درصد است.
کاکاوند تصریح کرد: با اجرای پروژههای آبرسانی در ۲۷۰ روستاهای پیشگفته، شاخص بهرهمندی در استان لرستان به بیش از ۸۵ درصد میرسد.