بانک مرکزی امکان کنترل نقدینگی را ندارد/ طرفدار جدی استقلال بانک مرکزی هستم
خبرگزاری میزان: وزیر اقتصاد با بیان اینکه طرفدار جدی استقلال بانک مرکزی هستیم، گفت: مجموعه ای از عوامل سبب شده تا بانک مرکزی نتواند مستقل عمل کند.
خبرگزاری میزان -
وی با اشاره به اینکه طرفدار جدی استقلال بانک مرکزی هستم، اضافه کرد: عامل دیگری که سبب محدودیت شدن سیاست های بانک مرکزی شده وجود موسسات مالی غیرمجاز است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، علی طیب نیا صبح امروز (یک شنبه) در بیست و پنجمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، افزود: در حال حاضر در مسیر اصلاح ساختارهای اساسی اقتصاد چهار چالش بزرگ وجود دارد که وابستگی به درآمدهای نفتی، مسئله سیاست های مالی و پولی و بودجه ای و نحوه حکمرانی بانک مرکزی از جمله ای آن است.
وی ادامه داد: در دهه گذشته با مشکل سلطه مالی بر سیاست های بودجه ای مواجه بوده ایم که این سلطه امکان کنترل حجم نقدینگی را از بانک مرکزی سلب کرده است.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی امکان کنترل نقدینگی را ندارد و نمی گذارند مستقل عمل کند، اضافه کرد: اگر قرار است بانک مرکزی مستقل عمل کند و مسئولیت مهار تورم را به دست گیرد باید سلطه سیاست های مالی و پولی بر سیاست های بودجه ای برداشته شود.
وزیر اقتصاد گفت: هرگاه قیمت نفت کاهش یافت منجر به افزایش کسری بودجه دولت شد و به دنبال آن دولت مجبور است این کسری را از بانک مرکزی جبران کند که نتیجه آن افزایش پایه پولی و تشدید تورم می شود.
طرفدار جدی استقلال بانک مرکزی هستم
وزیر اقتصاد با بیان اینکه طرفدار جدی استقلال بانک مرکزی هستیم، گفت: مجموعه ای از عوامل سبب شده تا بانک مرکزی نتواند مستقل عمل کند.
طیب نیا با اشاره به مثبت شدن رشد اقتصاد و رسیدن تورم از 40 به 15 درصد، افزود: شاخص بهای تولید کننده در سال 92 از 35 به 14.7 درصد رسید که این حاکی از تعدیل عوامل تورم زا در حوزه اقتصاد است.
وی تصریح کرد: انضباط پولی و مالی و انضباط بودجه ای، ثبات نرخ ارز و مثبت شدن نرخ اقتصادی و اصلاح عوامل شکل دهنده نقدینگی یعنی سهم بیشتر ضریب فزآینده کمک کرد تا تورم کاهش پیدا کند.
وزیر اقتصاد گفت: در سال های گذشه نتایج قابل ملاحظه ای در حوزه اقتصاد به دست آمد که به نظر می رسد تداوم کاهش تورم را در سال های آینده شاهد باشیم که البته تحقق این امر با مشکلات جدی روبرو است.
وی افزود: در سال های گذشته عامل اصلی پایه پولی بدهی بانک ها به بانک مرکزی بود که در یک سال گذشته این عامل تاثیر مستقیم بر افزایش پایه پولی داشت.
افرادی خواهان افزایش تورم هستند
وی تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل کاهش شدت تورم در سال اخیر، وجود افرادی است که از تورم بالا سود کلانی می برند و نمی خواهند تورم روند نزولی داشته باشد که به عبارتی دیگر برندگان ماجرای افزایش تورم هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *