پنتاگون آموزش خلبانان ترکیه را برای استفاده از اف ۳۵ متوقف کرد
وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) خبر توقف آموزش جنگندههای اف ۳۵ به خلبانان ترکیهای را در پایگاه هوایی آریزونا تایید کرد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) در بیانیهای رسما اعلام کرد آموزش جنگندههای اف ۳۵ به خلبانان ترکیه به دلیل امتناع آنکارا از نقض قرارداد خرید سامانه اس ۴۰۰ روسیه متوقف شده است.
به گزارش راشا تودی، وزارت دفاع آمریکا خبر متوقف ساختن کار آموزش جنگندههای اف ۳۵ به خلبانان ترکیه در پایگاه هوایی لوک «آریزونا» را به دلیل عدم انصراف آنکارا از قرارداد خرید سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه اعلام کرد.
«مایک اندروز» سخنگوی پنتاگون در گفتگو با رویترز این خبر را تایید کرد.
چهار خلبان و ۴۷ پرسنل ترکیه در پایگاه هوایی لوک آریزونا تحت آموزش کار و نگهداری جنگندههای نسل پنجم زیر نظر نیروی هوایی آمریکا قرار داشتند. چهار فروند از این جنگندهها طی مراسمی رسما به ترکیه تحویل داده شدهاند، اما هنوز به این کشور منتقل نشدهاند. براساس برنامه ریزیهای از پیش انجام شده اولین دسته از این سری از جنگندهها باید در ماه نوامبر به ترکیه اعزام شوند.
در حالی که آنکارا بر این باور است که براساس حق حاکمیت خود میتواند تامین کنندگان دفاعی خود را تنوع بدهد، واشنگتن اصرار دارد که ترکیه فقط باید سامانههای تایید شده ناتو را خریداری کند.
«پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا پیشتر با ارسال نامهای به همتای ترکیهای خود، تعلیق مشارکت ترکیه در برنامه اف ۳۵ از تاریخ ۳۱ جولای (۹ مرداد) را اعلام کرده بود، مگر این که آنکارا انصراف خود از خرید سامانه اس ۴۰۰ روسیه را اعلام کند.
گزارشها حاکی است که واشنگتن قصد دارد لهستان را جایگزین ترکیه برای خرید جنگندههای اف ۳۵ کند.
خریداری سامانه اس ۴۰۰ روسیه توسط ترکیه سبب بروز تنشهایی در روابط آمریکا و ترکیه شده است. ترکیه بارها تاکید کرده که قرارداد ۲.۵ میلیارد دلاری اس ۴۰۰ روسیه یک معامله انجام شده است. آنکارا همچنین اعلام کرده مایل است برای کاهش هرگونه نگرانی امنیتی احتمالی یک گروه کاری مشترک با آمریکا ایجاد کند. اما واشنگتن با هدف اعمال فشار بر ترکیه برای انصراف از قرارداد تسلیحاتی با روسیه، تهدید کرده قرارداد ۱.۲۵ میلیارد دلاری خرید جنگندههای اف ۳۵ آنکارا را لغو میکند. ترکیه نقش مهمی در توسعه جنگندههای نسل پنجم داشته و بر دریافت ۱۰۰ فروند جنگنده خریداری شده تاکید دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *