آشفتگی داخلی رژیم صهیونیستی در آستانه نشست منامه
رونمایی از توطئه جدید رژیم آمریکا موسوم به «معامله قرن» در بحرین در حالی در دستور کار آمریکاست که طرف اصلی این پروژه یعنی رژیم صهیونیستی در داخل با عدم تشکیل کابینه روبهرو است و این مساله میتواند برنامه دولت ترامپ را در هالهای از ابهام قرار دهد.
گروه سیاسی ؛ رونمایی از توطئه جدید رژیم آمریکا موسوم به «معامله قرن» در بحرین در اوایل تیر در حالی در دستور کار آمریکاست که طرف اصلی این پروژه یعنی رژیم صهیونیستی در داخل با عدم تشکیل کابینه روبهرو است و این مساله میتواند برنامه دولت ترامپ را در هالهای از ابهام قرار دهد.
اواخر سال ۲۰۱۸ در پی بروز اختلاف نظر و به توافق نرسیدن احزاب متحد با حزب لیکود بر سر لایحه خدمت سربازی اجباری یهودیان اولترا ارتدکس (حریدیها)، رهبران احزاب ائتلاف رژیم صهیونیستی در مورد برگزاری زودهنگام انتخابات پارلمانی به توافق رسیدند.
طبق زمانبندی تعیین شده بایستی این انتخابات نوامبر ۲۰۱۹ برگزار میشد، اما آنها تصمیم گرفتند برای پایان دادن به این اختلاف، هفت ماه زودتر یعنی در نهم آوریل برابر با ۲۰ فروردین این کار صورت بگیرد. در انتخابات فروردین، مهمترین رقیب سرکرده فعلی رژیم صهیونیستی یعنی نتانیاهو، «بنی گانتس» سرکرده ائتلاف آبی-سفید بود که در نهایت هر یک موفق شدند ۳۵ کرسی به دست آورند، اما برای تشکیل کابینه ۶۵ کرسی لازم بود. در همین راستا با توجه به همراهی احزاب راستگرا با حزب لیکود، ۶۶ نماینده از مجموع ۱۲۰ نماینده پارلمان جدید رژیم غیرمشروع اسرائیل ترجیح دادند تا نتانیاهو را برای تشکیل کابینه جدید معرفی کنند، اقدامی که با تائید همراه شد.
نتانیاهو فرصت ۲۸ روزهای برای مذاکره با احزاب و تشکیل کابینه داشت، اما با توجه به ناکامی در این مدت، ۱۴ روز دیگر نیز این فرصت تمدید شد که بازهم بی نتیجه بود. علت این مساله بروز همان اختلاف نظر قبلی بود. آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ مستعفی و رهبر حزب راست تندرو «اسرائیل خانه ما» با در اختیار داشتن ۵ کرسی و پافشاری بر مستثنی کردن حریدیها از خدمت اجباری سربازی، حاضر نشد در کابینه ائتلافی شرکت کند. همین مساله موجب شد تا برای تعین تکلیف کابینه در این رژیم یکبار دیگر انتخابات پارلمانی برگزار شود؛ زمان این انتخابات ۲۶ شهریور اعلام شد.
اما نکته مهم در وقوع بلاتکلیفی وضعیت کابینه در رژیم صهیونیستی، پیشرو بودن برنامه آمریکا برای رونمایی از توطئه ای موسوم به طرح معامله قرن و همچنین برگزاری اجلاس اقتصادی بحرین است. این نشست قرار است روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیر) در منامه برگزار شود که وزیران اقتصاد به همراه سران شرکتهای تجاری منطقهای و بینالمللی در آن حضور خواهند داشت. اجلاس بحرین که از آن با نام گام نخست اجرای طرح موسوم به معامله قرن نیز یاد میشود توسط جرد کوشنر داماد رئیس جمهور آمریکا به همراه جیسون گرینبلات، نماینده آمریکا در امور غرب آسیا هدایت خواهد شد.
در این شرایط مهمترین طرف طرح مذکور یعنی رژیم صهیونیستی در وضعیت خاصی سیاسی قرار دارد و عملا نخست وزیر پیشین با داشتن اختیارات ویژه در حال اداره امور این رژیم است. از این رو این سوال مطرح است ناکامی نتانیاهو در تشکیل کابینه به عنوان یکی از طراحان معامله قرن و احتمال پیروزی رقیب او در انتخابات شهریور، میتواند این طرح را با بن بست روبرو سازد؟
پیشبرد معامله قرن، علت اصلی عدم تشکیل کابینه در رژیم صهیونیستی است
در همین راستا سید جعفررضوی تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی به خبرنگار سیاسی میزان گفت: «ائتلاف آبی-سفید به رهبری گانتس با نتانیاهو و حزب لیکود اختلاف بینادینی در شکل حل و فصل مساله فلسطین دارد. این ائتلاف مدافع راه حل دو دولتی است که از اساس با طرح معامله قرن تفاوت دارد. براین اساس اگر گانتس پیروز انتخابات میشد، اجرا این طرح به مشکل اساسی برمیخورد. این اختلاف به اندازهای است که در صورت پیروزی ائتلاف آبی-سفید در انتخابات شهریور حتی امکان تعدیل آن وجود ندارد.»
وی تصریح کرد: «عدم تشکیل کابینه تنها به خاطر یک کرسی اتفاق افتاد. لیبرمن خواستار پست وزارت جنگ با اختیار کامل و مستثنی شدن حریدیها از خدمت سربازی بود. در صورتی که اگر نتانیاهو مایل بود این کابینه تشکیل شود، میتوانست این کار را انجام دهد؛ بنابراین از نظر من، علت اصلی این اتفاق در مساله پیشبرد معامله قرن بود.»
نتانیاهو در حال خرید فرصت است
این کارشناس مسائل غرب آسیا خاطر نشان کرد: «با این کار نتانیاهو که خود طرح معامله قرن را به دولت آمریکا پیشنهاد داد، در حال خرید فرصت است. زیرا تمامی ارکان قدرت در دست او قرار دارد: در حال حاضر نتانیاهو، نخست وزیر و وزیر جنگ است، وزارت خارجه در اختیار حزب لیکود است، در راس ستاد مشترک ارتش هم شخصی حضور دارد که فرمانبردار نتانیاهو است؛ علاوه بر این چهار رکن قدرت، شین بت و موساد نیز در دست افرادی است که مورد تایید نخست وزیر هستند. براین اساس تشکیل دولتی با باج خواهی حزبی لیبرمن، می توانست قدرت نتانیاهو را محدود سازد. اما اکنون سه ماه حساس پیشرو که قرار است معامله قرن رونمایی و اجلاس بحرین برگزار شود، در دست اوست که به اضافه ۶ ماه گذشته، میشود ۹ ماه قدرت بلامنازع!»
به نظر میرسد علیرغم شرایط فوقالعاده کابینه در رژیم صهیونیستی این پروژه در نشست بحرین رونمایی خواهد شد، هرچند که تاکنون چندین بار این مساله به تعویق افتاده، اما شواهد گویای آن است که این موضوع تکرار نخواهد شد.
آمریکا با خروج از برجام و شدت بخشیدن به تحریمهای ظالمانه اقتصادی و نفتی علیه جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد توان کشورمان را در بحث فعالیتهای منطقهای محدود سازد. در همین راستا ایجاد خلل در روند کمکرسانی ایران به گروههای مقاومت یکی از اهداف اصلی دولت ترامپ است.
این در حالی است که ایجاد فشار بر منابع مالی جمهوری اسلامی نمیتواند مدت زیادی به طول انجامد. بر این اساس کاخ سفید از فرصت پیش آمده سوء استفاده خواهد کرد. با این حال اگرچه شکست سیاسی نتانیاهو در تشکیل کابینه و وجود وضعیت فوقالعاده در رژیم صهیونیستی مانعی برای رونمایی از معامله قرن و برداشتن اولین گام در جهت اجرای آن نیست، اما پیشبرد آن به طور قطع با مشکلات زیادی از جمله واکنش متحد و هماهنگ گروههای مقاومت منطقه روبرو خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *