خاورمیانه در صورت اقدام نظامی واشنگتن به باتلاقی برای سربازان آمریکایی تبدیل میشود
پایگاه لوبلاگ در مطلبی نوشت ضعف و کمبود منابع ارتش آمریکا در نتیجه جنگهای بی حاصل در عراق و افغانستان، اقدام نظامی دیگری برای این کشور را غیرممکن ساخته است.
به گزارش گروه بین الملل ؛ پایگاه لوبلاگ در مقالهای ضمن واکاوی تحولات اخیر در غرب آسیا و تشدید تنشها در این منطقه با اشاره به اظهارات «پاتریک شاناهان» سرپرست وزارت دفاع آمریکا نوشت، پنتاگون با در نظر داشتن پیامدهای وخیم مداخله نظامی دیگر در غرب آسیا از این امر اجتناب میکند.
«مایکل تی کلر» استاد و مدیر بخش مطالعات صلح و امنیت جهانی در کالج پنجگانه در این مقاله نوشت: واشنگتن این موضوع را که چنین اقدامی قطعا منجر به ایجاد باتلاقی دیگر برای سربازان آمریکایی خواهد شد، درک کرده است.
عراق و افغانستان سناریوهایی در منطقه هستند که بسیاری از مقامهای ارشد پنتاگون تلاش دارند از آن فرار کنند. ضمن این که به نظر میرسد تمرکز واشنگتن در روزها و ماههای اخیر بر درگیری دیگری متمرکز شده است؛ درگیری با چین که از احتمال بسیار بالایی برخوردار است.
کلر در ادامه ضمن تاکید بر تداوم تمایلهای جنگ طلبانه آمریکا نوشت: ارتش آمریکا که در جنگ به اصطلاح با تروریسم به شدت تضعیف شده -موضوعی که برای پکن و واشنگتن به شکل کاملا واضحی آشکار شده است- به شکل فزایندهای خواستار مبارزه با چین و روسیه است. نخستین بار «جیمز متیس» وزیر دفاع پیشین آمریکا در کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا در آوریل ۲۰۱۸ بر تاثیر منفی درگیریهای نظامی در خاورمیانه بر ارتش آمریکا و کمبود منابع ناشی از آن که طولانیترین دوره جنگ در تاریخ این کشور را رقم زده، اشاره کرد. وی در ادامه به پیشرفت رقبای آمریکا در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود برتری نظامی آمریکا به چالش کشیده شده است؛ بنابراین اکنون استراتژی بلند مدت باید در اولویت قرار بگیرد.
کلر در ادامه با اشاره به بودجه و نیز اولویتهای مطرح شده توسط پنتاگون به این نتیجه میرسد که مقامات وزارت دفاع آمریکا بر این باورند که درگیری نظامی بعدی آنها با چین و روسیه خواهد بود که در سالهای درگیری آمریکا در جنگهای خاورمیانه تا حد زیادی در عرصه نظامی از آمریکا پیشی گرفته و دارای قابلیتهای دفاعی قوی تری هستند.
تلاش آمریکا برای تقویت متحدان ناتوی خود در اروپا از این نگرانی سرچشمه میگیرد. با این وجود تمرکز اصلی بر چین است که بزرگترین تهدید برای منافع استراتژیک بلندمدت آمریکا محسوب میشود. «هری بی هریس جونیور» فرمانده مرکز نظامیان آمریکا در اقیانوس آرام و سفیر فعلی آمریکا در کره جنوبی در ماه مارس ۲۰۱۸ اظهار داشت: "پیشرفت اقتصادی بی سابقه چین، توانایی نظامی قابل توجهی را ایجاد کرده است که میتواند به زودی آمریکا را در تقریبا تمامی حوزهها به چالش بکشد. مدرن سازی نظامی مداوم چین، عنصر اصلی استراتژی اعلام شده چین است که به زودی سبب جایگزینی این کشور به جای آمریکا به عنوان شریک امنیتی مورد انتخاب هند و سایر کشورهای اقیانوس آرام خواهد شد. "
کلر با در نظر داشتن اظهارات مختلف مقامات آمریکایی به ویژه مقامات ارشد پنتاگون پیش بینی میکند سناریوی بعدی پنتاگون در دریای چین جنوبی یا دریای چین شرقی در نزدیکی تایوان و ژاپن رخ دهد؛ چرا که به زعم آنان چین به وضوح در حال تخریب سلطه آمریکا در منطقه است.
از منظر کلر این تفاوت دیدگاه به جنگ نیروی دریایی و «جان بولتون» مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا و در نتیجه شکاف در دولت آمریکا منجر شده است و البته این بدان معنا نیست که آمریکاییها خود را از چشم انداز خونریزی عمدهای در آینده محروم خواهند کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *