دولت ترامپ با خروج غیرقانونی از برجام در موقعیتی نیست که برای ایران تعیین شرط کند
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، سیدعباس موسوی در جریان نشست خبری امروز خود، درباره رد درخواست ایران از روسیه برای خرید سامانه موشکی «اس ۴۰۰» گفت: ما درخواستی از روسیه برای خرید سامانه «اس ۴۰۰» نداشتیم و فعلا احساس نیازی به آن نداریم و دانشمندان داخلی مشابه این سامانه ساختهاند.
بیعملی اروپا در قضیه برجام
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد گام عملی اعضای اروپایی برجام اظهار داشت: گام عملی ویژه که خواستههای ما را تامین کند از سوی اعضای اروپایی برجام شاهد نبودیم و امیدواریم در این مدت باقی مانده گام ملموس و عملی بردارند. در غیر این صورت جمهوری اسلامی گام دوم را برخواهد داشت.
آخرین وضعیت اینستکس
وی درباره وضعیت اینستکس گفت: ما خیلی امید به اینستکس نبستهایم و اگر چاره ساز بود تا الان میتوانست خواستههای جمهوری اسلامی ایران را مرتفع سازد. باید دید اروپا در فرصت باقی مانده چه پیشنهاد ملموسی که بتوان در موردش فکر کرد، ارائه میدهد.
وی در خصوص احتمال تبادل نزار زاکار با زندانیان ایرانی گفت: در مورد مسائل امنیتی اظهار نظری ندارم.
سفر نخست وزیر ژاپن به تهران
موسوی درباره سفر «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن به تهران بیان کرد: سفر آبه به ایران مهم و تاریخی است که بعد از چهل سال یک مقام ارشد ژاپنی به کشورمان خواهد آمد. با توجه به موقعیت مهم ژاپن در شرق آسیا این سفر در کانون توجهات قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: همانطور که ما نگرانیهایی در مورد مسائل منطقهای و بینالمللی داریم، طرف ژاپنی هم این چنین است. امیدواریم تفاهمات خوبی صورت بگیرد و در کنارش در مورد تنشهای موجود گفتگوهایی صورت میگیرد. من از لفظ میانجیگری استفاده نمی کنم اما منتظر شنیدن نقطه نظرات دوستانمان هستیم.
آمریکا در موقعیتی نیست که برای ایران شرط تعیین کند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد فشارهای آمریکا به موازات پیشنهاد مذاکره با ایران اظهار داشت: الان دولت ترامپ با خروج غیرقانونی از برجام در موقعیتی نیست که برای ایران تعیین شرط کند و در حالی که فشار اقتصادی تحمیل میکند، دم از مذاکره بزند.
وی با بیان اینکه ادعاهایی نظیر مذاکره از سوی آمریکاییها، بحثهای انحرافی در راستای جنگ روانی است، گفت: مشکل ما با دنیا بحث انرژی هستهای نیست. این مشکل فیک و دروغی بود که توسط برخی کشورها به افکار عمومی تزریق شد. جمهوری اسلامی با مذاکره این مساله را خنثی کرد. این نشان میداد مشکل آنها هستهای نیست. به اعتقاد ما اینها دنبال فشار و تبلیغات به طور همزمان هستند و مذاکرهای که مطرح می کنند چیزی نیست که قابل بحث باشد.
آخرین وضعیت پرونده دیپلمات زندانی در اروپا
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره وضعیت «اسدی» دیپلمات ایرانی که با ادعای واهی در اروپا زندانی شده است، گفت: کارهای دیپلماتیک و حقوقی در این زمینه در جریان است. وکلای پرونده آقای اسدی تلاش دارند بیگناهی ایشان را ثابت کنند.
عضویت ایران در شانگهای
موسوی در مورد عضویت ایران در سازمان شانگهای گفت: در حال حاضر ایران به عنوان عضو ناظر در این بلوک قدرتمند حضور دارد. بحث عضویت ایران در این سازمان مطرح بود که نیازمند کارهای فنی است؛ در جلسه پیشرو یا جلسههای آینده سازمان شانگهای، این کارها انجام میشود و ایران به عضویت این سازمان درخواهد آمد.
لفاظی مقامات اروپایی در مورد اقتدار موشکی و دفاعی ایران
وی در ادامه با اشاره به لفاظیهای مقامات اروپایی در مورد اقتدار موشکی و دفاعی کشورمان، اظهار داشت: مقامات اروپا در موقعیتی نیستند که برای ایران شرط تعیین کنند و ابراز نگرانی کنند؛ اتفاقا ایران نسبت به بیتصمیمی آنها و فروش سلاح به کشورهای منطقه توسط آنها نگران است و این کشور ما است که نسبت به طیفی از مسائل، در موضع طلبکار است.
موسوی درباره اقدامات داخلی در ایران برای محقق شدن شرایط جهت اجرای تعهدات برجامی اروپا گفت: در داخل همه دستگاهها در خدمت این مساله هستند و صدای واحدی در این باره شنیده میشود.
روسیه ابتکارات اقتصادی برای اجرای تعهدات برجامی دارد
موسوی در مورد اقدامات احتمالی روسیه در بُعد اقتصادی گفت: ما از اقدامات برجامی روسیه تشکر میکنیم که در کنار چین هم در حرف و هم در عمل تعهداتشان را انجام دادند. من معذوریت دارم که در مورد ابتکارات روسیه صحبت کنم اما چنین ابتکاراتی وجود دارد البته ناکافی است.
وی درباره اظهارات وزیر خارجه قطر پیرامون گفتوگوی دوحه با ایران و آمریکا برای کاهش تنشها گفت: گمان نمیکنم اظهارات وزیر خارجه قطر به معنای مذاکره و گفتوگو باشد. اینکه کشوری از طرف ایران برای چنین کارهایی ماموریت داشته باشد را تایید نمیکنم اما معتقدیم برای کاهش تنشها باید به ریشهها پرداخته شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای آمریکاییها مبنی بر مذاکره بدون پیششرط، گفت: جمهوری اسلامی ایران اهمیتی برای این لفاظیها قائل نیست. آنچه ایران میبیند فشار حداکثری، تروریسم اقتصادی و جنگ روانی است.
وی خاطرنشان کرد: ما شاهد سیاست فریبکارانه و فشار اقتصادی حداکثری از سوی آمریکا هستیم. جمهوری اسلامی زمانی به سخنان مقامات آمریکایی ناظر بر مذاکره فکر خواهد کرد که همراه با تغییر رویکرد آنها باشد. مصداق بارزش میتواند کاهش رنج ملت ایران باشد که دولت آمریکا به صورت غیر قانونی و هدفمند علیه ایران به کار گرفته است.