مضرات مصرف چیپس سیب زمینی در دوره بارداری/ ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین شود/ افراد دیابتی گرفتار اختلال عملکرد مثانه
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مضرات مصرف چیپس سیب زمینی در دوره بارداری، ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین شود، ۵۰ درصد افراد دیابتی گرفتار اختلال عملکرد مثانه هستند، غذای آلوده باعث مرگ ۴۲۰ هزار نفر در جهان میشود، مراقب حوادث ناگهانی حین جراحی باشیم و بیش از ۵۶۰کیلو مواد غذایی در ماه مبارک رمضان معدوم شد گزیدهای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• مضرات مصرف چیپس سیب زمینی در دوره بارداری
محققان هشدار میدهند مصرف بیش از حد چیپس سیب زمینی و روغن گیاهی در طول بارداری منجر به افزایش ریسک مشکلات بارداری و رشد بد نوزادان میشود. به گزارش مهر، مواد خوراکی نظیر چیپس و روغن گیاهی حاوی چربیهای اُمگا۶، بخصوص اسید لینولئیک، هستند و تحقیقات نشان میدهد مصرف بیش از حد این مواد غذایی میتواند منجر به بروز التهاب شده و با افزایش ریسک بیماری قلبی مرتبط است. «دین اسکلی»، استاد دانشگاه گریفیت استرالیا، در این باره میگوید: «برای زنان باردار توجه به تغذیه بسیار مهم است و تحقیق ما نشان میدهد مصرف بیش از حد یک نوع ماده غذایی خاص میتواند تاثیر منفی بر رشد نوزاد داشته باشد.» این مطالعه نشان میدهد مصرف اسید لینولئیک سه برابر توصیه روزانه در طول بارداری مضر است.
• ایمنی مواد غذایی باید از مزرعه تا سفره تامین شود
مدیر کل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو، با اشاره به اهمیت سلامت مواد غذایی، گفت: ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود. به گزارش مهر، وحید مفید، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا، اظهار داشت: ما باید تلاش کنیم، در اجرای امور مربوط به ایمنی غذا و پیشگیری از بیماریهای منتقله از غذا گامهای موثری برداریم، چرا که دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم است. وی افزود: طی چند سال اخیر برنامههای خوبی در راستای تعیین الگوی ایمنی غذایی کشور، بیان چالشها و ارائه راهکارها، پیشرفتها، نقشه راه و طراحی و اجرای پروژههای ملی با هدف کاهش بیماریهای غیر واگیر برگزار شده است که نتایج موفقیت آمیزی نیز به همراه داشته است. به گزارش مهر، مفید گفت: ایمنی مواد غذایی بایستی از زنجیره مزرعه تا سفره حفظ شود و تمام کسانی که در این زنجیره موثر هستند مانند امانتدارانی هستند که باید مسئولیت تامین شرایط حفظ ایمنی مواد غذایی را بپذیرند و پاسخگو باشند.
• ۵۰ درصد افراد دیابتی گرفتار اختلال عملکرد مثانه هستند
رئیس انجمن نورویورولوژی ایران، گفت: بیش از نیمی از افراد دیابتی گرفتار اختلال عملکرد مثانه هستند. به گزارش مهر، مهری مهراد در خصوص مشکلات بیماران دیابتی در دفع ادرار، اظهار داشت: مشکلات دفع ادرار با افزایش سن وخیمتر میشود، اما زمانی که یک فرد دچار دیابت است، اختلال عملکرد مثانه و عفونت دستگاه ادراری برای او زودتر رخ میدهد. وی افزود: این بدان دلیل است که دیابت موجب آسیب به عصبهایی میشود که مسئول سلامت و کارکرد سیستم ادراری هستند. بهطورکلی زنها بیشتر از مردها دچار ترشح و بیاختیاری در ادرار هستند و این به دلیل ساختار آناتومیک و تغییرات بدن در زمان حاملگی و زایمان است. مردها بیشتر دچار جریان متناوب و انسداد جالب میشوند.
• غذای آلوده باعث مرگ ۴۲۰ هزار نفر در جهان میشود
سرپرست سازمان غذا و دارو، با تاکید بر اهمیت ایمنی غذای سالم، گفت: تقریباً ۶۰۰ میلیون نفر در جهان با خوردن غذای آلوده بیمار میشوند و ۴۲۰ هزار نفر از آنها هر سال جان خود را از دست میدهند. به گزارش مهر، محمدرضا شانهساز، در پیامی به مناسبت روز جهانی ایمنی غذایی، عنوان داشت: امسال هفتم ژوئن اولین سالروز جهانی ایمنی مواد غذایی است. این تصمیم که توسط WHO و FAO به صورت مشترک اعلام شده است به منظور توجه و تمرکز در تشخیص، پیشگیری و مدیریت خطرات بیماریهای مرتبط با امنیت غذایی است. همانگونه که در شعار امسال عنوان شده است: ایمنی مواد غذایی، دغدغه همگانی، دسترسی به غذای ایمن حق همه مردم است، انسان سالم با غذای ایمن میسر است و باید با توسعه سلامتی انسانها، نیاز به مصرف دارو را کم و کمتر کنیم ما باید بتوانیم نظارتهای لازم را در تمام زنجیره تأمین غذا که امروزه به شکل کاملاً پیچیده است، مؤثرتر از قبل داشته باشیم تا از ایمن بودن زنجیره اطمینان حاصل کنیم.
• مراقب حوادث ناگهانی حین جراحی باشیم
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، نسبت به دقت نظر در پیشگیری از حوادث ناگهانی حین عمل جراحی هشدار داد. به گزارش مهر، محمدرضا ظفرقندی گفت: به طور کلی تروما حوادث و سوانحی مثل تصادفات و ضربهها است که به فرد آسیب وارد کند، اما تروما ایاتروژنیک حوادث ناگهانی حین جراحی و پروسه درمانی ناشی از اقدامات پزشکی است که مشکلاتی را در مسیر درمان بیماران ایجاد میکند. به گزارش مهر، وی با اشاره به غیرمنتظره بودن تروماهای ایاتروژنیک، آگاهی از چگونگی بروز آنها و همچنین اقدامات پیشگیرانه و آمادگی برای درمان عارضه ایجاد شده را ضروری خواند و تصریح کرد: برخی از تروماها ناشی از شکنندگی شریانها، چسبندگیها، پیشرفت تومورهای سرطان و به طور کلی مشکل بافت بدنی است که حین جراحی و درمان دچار عارضه شده و نیاز به درمان دارد.
• شفافیت تامین دارو و تجهیزات پزشکی را دنبال میکنم
سرپرست جدید سازمان غذا و دارو با تاکید بر اصل شفافیت در این سازمان و تاکید بر اینکه باید در اتاق شیشهای کار کنیم و دیده شویم، گفت: شفافیت تامین دارو، تجهیزات پزشکی و اهمیت حوزه غذا و آرایشی و بهداشتی بر هیچکس پوشیده نیست و این موارد دنبال خواهد شد. به گزارش تسنیم، محمدرضا شانه ساز با بیان اینکه سازمان غذا و دارو چند وظیفه حاکمیتی خاص دارد که قابل واگذاری نیست، تصریح کرد: ابلاغ آییننامهها، ضوابط و دستورالعملها و برگزاری کمیسیونها در سازمان غذا و دارو یا با تفویض اختیار در دانشگاهها و زیرمجموعههای آن انجام میشود همچنین آمار تجمیعی نیز قابلیت برونسپاری ندارد.
• بیش از ۵۶۰کیلو مواد غذایی در ماه مبارک رمضان معدوم شد
رئیس بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از معدوم شدن ۵۶۳ هزار و ۲۸۳ کیلو مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی در ماه رمضان امسال خبر داد. به گزارش ایرنا، سید رضا غلامی افزود: از مجموع ۵۶۳ هزار و ۲۸۳ کیلو مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی معدوم شده، حدود ۳۵ درصد آن مربوط به شیرینیهای سنتی، زولبیا و بامیه بوده است. وی اضافه کرد: ۴۵۰ هزار و ۹۰۰ بازرسی در زمینه بهداشت مواد غذایی، خوراکی و آشامیدنی از اماکن عمومی، مراکز تهیه و توزیع غذا و رستورانها در ایام ماه مبارک رمضان در سراسر کشور انجام شد. به گزارش ایرنا، غلامی ادامه داد: از این تعداد، ۱۷ هزار و ۸۳۱ مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه، هشت هزار و ۶۶۵ مورد از اماکن بین راهی، ۵۴۸ از مراکز آش و حلیم، ۳۷۵ هزار و ۴۶۵ مورد توسط کنترل و بازرسی آلودگی محیط و ... انجام شده است.