جریمه ١۶ درصدی در انتظار مشترکین پرمصرف برق/ صادرات برق جایگزین صادرات نفت
وی در خصوص برخورد با مشترکین پرمصرف گفت: مشترکین که مصرف آنها از ٣٠٠ کیلووات بیشتر شود به جز افزایش ٧ درصدی باید ١۶ درصد جریمه پرداخت کنند که در مجموع ٢٣ درصد میشود.
حائری در ادامه بیان کرد:سال گذشته وزارت نیرو با همکاری مسئولان استانی توانسته بود رشد پیک مصرف سالیانه برق را برای اولین بار از حدود پنج درصد به حدود ۲.۹ درصد کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه تغییر ساعات کار ادارات در سال گذشته موجب صرفهجویی دو هزار مگاواتی در مصرف برق شده است، اظهار کرد: در تابستان سال جاری قصد داریم با همکاری وزارت نیرو و استانداران سراسر کشور و اعمال برنامههای مدیریت مصرف بتوانیم رشد مصرف پیک را به کمترین میزان خود برسانیم و حداکثر در حدود ۲.۵ درصد باقی بماند.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی حدود ۲۴ هزار مگاوات از پیک مصرف برق را مربوط به سیستمهای سرمایشی دانست و گفت: میزان مصرف برق سیستمهای سرمایشی در ایران بیش از مجموع مصرف برق چهار کشور همسایه در زمان پیک است.
حائری خاطرنشان کرد: چهار هزار مگاوات از این رقم اختصاص به سیستمهای سرمایشی ادارات دارد که در صورت هماهنگی با استانها و کاهش بار این بخش شاهد صرفهجویی ۴۰ هزار میلیارد تومانی در صنعت برق خواهیم بود.
وی در خصوص برنامه وزارت نیرو برای برخورد و شناسایی مشترکانی که از برق یارانهای کشور برای استخراج بیت کوین استفاده میکنند اظهار کرد: وزارت نیرو در این زمینه به دولت پیشنهاد داده است که افرادی که قصد وارد کردن دستگاههای دست دوم برای استخراج بیت کوین دارند شناسایی شوند و تعرفه برق آنها با نرخ برق صادراتی محاسبه شود.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: برای ایجاد هر بیت کوین ۷۲ هزار کیلووات ساعت برق مصرف میشود و اگر این رشد مصرف ادامه پیدا کند با این شرایط سخت برای ایجاد ظرفیت جدید نیروگاهی مجبوریم برای استخراج کنندگان بیت کوین تعرفه صادراتی برق را درنظر بگیریم
حائری در زمینه پرداخت بدهی عراق بابت خرید برق از ایران گفت: عراق ۵۰ درصد از بدهی خود تعهدات خود برای پرداخت پول برق تا ۵۰ درصد به میزان بدهی را پرداخت کرده است که این پرداختها از طریق ارز یورو و دینار در حال انجام است.
وی در پاسخ به سوال در خصوص جایگزین کردن صادرات برق به جای نفت گفت: چون صادرات برق نیاز به تجربه و تخصص دارد و خوشبختانه در کشور ما نیز به آن پرداخته شده است میتواند جایگزین مناسبی برای صادرات نفت محسوب شود.
معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: میتوان سوخت را با استفاده از تجهیزات و طی فرآیندی به برق تبدیل کرد و برای صادرات آن اقدام کرد که در این زمینه کارهایی انجام شده است.
حائری در ادامه افزود: در مدت اخیر توجه به افزایش ظرفیتهای صادراتی پررنگ ترشده به طوریکه رشد صادرات برق به افغانستان و پاکستان در دستور کار قرار گرفته شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: در زمینه بازگشت ارز صادرات برق نیز مشکلی وجود ندارد و در حال انجام است.
همچنین مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در این نشست خبری از تعیین ۱۱ محور اصلی برای مدیریت مصرف برق در زمان پیک خبر داد و گفت: یکی از این محورها اصلاح تعرفه بود که ابلاغ شد که در این زمینه مردم باید آگاه شوند که اگر مصرف خود را کاهش دهند مشمول افزایش ۱۶ درصدی تعرفه نمیشود.
وی با اشاره به اینکه ۱۰ درصد از مشترکان پرمصرف هستند گفت: مشترکین کممصرف میتوانند با صرفهجویی میزان مصرف خود را به زیر الگو برسانند و چنانچه مصرف آنها نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کند، تشویق خواهند شد.
سخنگوی صنعت برق با تاکید بر اینکه پیک مصرف در روز بین ساعات ۱۲ تا ۱۶ است، گفت: یکی دیگر از این برنامهها تشویق صنایع است به طوریکه هر سال به صنایع مشوق میدهیم که طرح ذخیره عملیاتی را اجرا کنند و امسال بیش از ۲۰۰۰ مگاوات تفاهمنامه با صنایع امضا کردهایم.