شلیک ۱۵ هزار فشنگ در مجلس/ گفت داعش وارد شده اما فعلاً صدایش را درنیار/ تشکیل تیم حفاظتی در دل مهلکه/ دست شهید فلاح را با دستمالی که با آن گردگیری میکرد بسته بودند...
باور کردنی نبود. وقتی رئیس دفترم این موضوع را پشت تلفن به من میگفت، در جواب به او گفتم با من شوخی نکن. اما در ادامه و با اصرار رئیس دفترم متوجه شدم که این موضوع صحت دارد و داعشیهای مسلح وارد مجلس شدهاند.
خبرگزاری میزان -
آرامش مستمر
نه تنها نمایندگان مجلس بلکه هیچ احدی به واسطه جانفشانی شهدای عزیز مدافع حرم، حتی فکر هم نمیکرد حادثهای در ایران اسلامی آن هم در مجلس به وقوع بپیوندد. البته مجلس آن روز نه تنها تعطیل نشد که تا به انتها برقرار بود و حتی در پایان جلسه نمایندگان درون صحن مجلس به اقامه نماز جماعت پرداختند.
بیشتر بخوانید:
نفوذ تروریستها به طبقات بالایی
البته تروریستها که تعدادشان ۴ نفر بود و توانسته بودند خود را به طبقات بالایی مجلس برسانند، به صوت کور به روی مردم و مراجعه کنندگان آتش گشودند؛ آنها حتی با باز کردن پنجرههای بهارستان که به خیابان و بیمارستان جنب پارلمان مشرف بود، اقدام به تیراندازی کور و ایجاد رعب و وحشت کردند.
هجوم به دفتر نماینده شاهین شهر
همچنین تروریستها با ورود به دفتر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر، میمه و برخوار، که در طبقه دوم بهارستان قرار دارد، رئیس دفتر و مشاور وی را به شهادت رساندند.
نطق آرامش بخش رئیس
ساعت هنوز به ۱۲ نرسیده بود که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که ساعتی قبل از آن اداره مجلس را به مسعود پزشکیان سپرده بود، با حضور در صحن علنی پارلمان به گفتوگوی کوتاهی با پزشکیان و برخی نمایندگان مجلس پرداخت و صحن علنی را ترک کرد، اما پس از دقایقی مجدداً در صحن علنی حضور یافت و ریاست جلسه را بر عهده گرفت.
لاریجانی پس از نشستن بر کرسی ریاست مجلس گفت: چند نفر از تروریستهای بزدل نفوذ کردند به یک ساختمان در مجلس و با آنها برخورد جدی شد و من از اینکه نمایندگان مجلس کار خود را در آرامش انجام دادند تشکر میکنم.
پایان عملیات
سرانجام حدود ساعت ۱۶ پایان عملیات اعلام شد و ماموران امنیتی به پاکسازی محل پرداختند. طبق آخرین اعلام مراجع رسمی در آن روز، ۴ تروریست داعشی به هلاکت و ۱۱ نفر از مراجعه کنندگان به مجلس به شهادت رسیدند.
میزان: آن روز شما کجا بودید؟ و پس از شنیدن خبر ورود تروریستها به مجلس چه کردید؟
میزان: آن زمان چند نفر از نمایندگان مثل شما متوجه حضور داعشیها در مجلس شدند؟
ابوترابی: در آن زمان هنوز خیلی از نمایندگان متوجه ورود داعشیها به مجلس نشده بودند و تعداد اندکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس از موضوع مطلع بودند.
صدایش را درنیار!
میزان: پس از اینکه حضور داعشیها در مجلس را احساس کردید، چه اقدامی انجام دادید؟
ابوترابی: بعد از شنیدن خبر به سرعت به سمت جایگاه هیئت رئیسه مجلس رفتم. آنجا آقای امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس به بنده گفت که بله داعش وارد مجلس شده است اما فعلا حرفی از این موضوع نزن و صدایش را در نیار!
میزان: و صدایش را در نیاورید؟
ابوترابی: بنده به سرعت از صحن مجلس بیرون زدم تا اگر میتوانم کمکی کنم.
ماجرای خشاب گزاری ۵ کارمند مجلس
میزان: کمکی هم انجام دادید؟
ابوترابی: بعد متوجه شدیم که نیروهای سپاه گیت ورودی دفاتر نمایندگان را برای مسائل امنیتی به کلی بستهاند، منتها یادم هست که در آن وقت تعداد نیروهای سپاهی کم بودند. این افراد تعدادی سلاح و فشنگ با خود داشتند که مجموعه پنج نفر شدیم و فشنگها را در اسلحهها خشابگذاری کردیم.
میزان: در آن ساعات مصدومی هم وجود داشت؟
ابوترابی: در آن ساعات به اتفاق چند کارمند دیگر مجلس برانکاردی پیدا کردیم تا به سراغ شهدا و جانبازان این حمله تروریستی برویم. به نظر در آن ساعات افرادی مصدوم و یا شهید شده بودند.
میزان: شهدا را پیدا کردید؟
ابوترابی: بله. در نوبت اول و پس از تجسس سه شهید را مقابل درب آسانسورهای ورودی دفاتر نمایندگان پیدا کردیم.
شهادت در آبدارخانه
میزان: حین صحنه رویت شهدا چه حسی داشتید؟ اینکه عدهای تروریست وحشی به روی مردم بیگناه آتش گشودهاند
ابوترابی: بله. این صحنه بسیار دلخراش بود. یادم هست که در آن زمان میگفتند شهید فلاح که کارهای خدماتی دفاتر مجلس را انجام میداد پیش از شهادتش طبقه به طبقه در دفاتر نمایندگان حاضر شده و همه را متوجه حضور داعش کرده بود. به همین دلیل داعشیها آن را دیده و به نوعی آن را نشان کرده بودند تا وی را به شهادت برسانند.
میزان: کجا به شهادت رساندند؟
ابوترابی: داعشیها شهید فلاح را در یکی از طبقات و درون آبدارخانه گیر میاندازند و وی را با قساوت شدیدی به شهادت میرسانند.
میزان: چه قساوتی؟
ابوترابی: یادم هست داعشیها دست شهید فلاح را با دستمالی که همواره با آن مشغول گردگیری و تمیزکاری بود، بسته و پس از آن دهانه رگبار را به سمت آن گرفته بودند. چند گلوله هم به سر وی عصابت کرده بود.
میزان: آنجا کار خاصی انجام دادید؟
ابوترابی: پس از آن جسد شهید فلاح را با برانکارد انتقال دادیم و بعد از آن به طبقه دوم ساختمان رفتیم که در آنجا به نوعی درگیری ادامه داشت، براثر همین درگیریها مسلحانه پیکر یکی از نیروهای سپاه را هم انتقال دادیم.
میزان: مسلح که نبودید؟
ابوترابی: خیر. اما با برانکارد به نوعی جانبازان و شهدا را جا به جا میکردیم. در مجموع ما اقدام به حمل ۴ شهید و ۲ مجروح در آن حمله تروریستی کردیم. البته این نکته هم تازه به یادم آمد که وقتی شهید فلاح را انتقال میدادیم تلفن همراه وی درون جیبش پشت سرهم زنگ میخورد که من نهایتا دست در جیب این شهید کردم و گوشی وی را از جیبش درآوردم و فکر کردم تماس از سمت خانوادهی وی است که نهایتا گوشی را جواب ندادم و آن را به دست مسئولین آمبولانس جابه جایی شهدا سپردم.
شلیک ۱۵ هزار فشنگ در مجلس
میزان: در گیریها تا چه زمانی طول کشید؟
ابوترابی: فضا، فضای خیلی سنگینی بود و درگیریها تا ساعت ۱۵ طول کشید و در مجموع ۱۵ هزار فشنگ هم در این حمله تروریستی از سوی دو طرف شلیک شده بود.
تمهیدات برای یک جنگ واقعی
میزان: مهمات داعشیها چقدر بود؟
ابوترابی: داعشیها با سه عدد کیف فشنگ و مهمات به مجلس آمده بودند یعنی تمهیداتشان در حد یک جنگ واقعی بود. حتی یادم هست که چند نفر از کارمندان مجلس فقط نشسته بودند و برای نیروها، فشنگ خشابگذاری میکردند. برخی از کارمندان مجلس با کمک حراست مجموعه، به افراد حاضر در طبقات زنگ میزدند و به آنها میگفتند که اگر کسی درب اتاقتان را زد و با زبان فارسی هم صحبت میکرد، شما به آنها اعتماد نکنید و درب را باز نکنید.
میزان: داعشیها کاملا فارسی صحبت میکردند؟
تشکیل اتاق عملیات
میزان: فرمانده سپاه هم پس از شکل گیری این حمله تروریستی وارد مجلس شد
میزان: مورد دیگری هم خاطرتان هست؟
ابوترابی: یادم هست که فرمانده سپاه بدون هیچ لباس ضد گلولهای در مجلس حاضر شده بود و در درون درگیریها به سرعت اتاق عملیات را تشکیل داد و افرادی از حراست و حفاظت مجلس در این جلسه حاضر شدند. رئیس دفتر ریاست مجلس هم در این جلسه حضور داشت.
میزان: فرمانده سپاه تا چه زمانی در مجلس بود؟
ابوترابی: تا آخرین لحظه و تا زمانی که خیالش از بابت سرنگونی تروریستها راحت نشد از مجلس بیرون نرفت البته باید گفت وی در نزدیکترین محل به درگیریها حاضر بود و گام به گام طبقات را بالا میرفت. هر طبقهای که آزاد سازی میشد سردار جعفری جز اولین افراد حاضر در آن طبقه بود تا اینکه همه داعشیها کشته شدند.
میزان: پیرو این حمله تروریستی ما شاهد این بودیم که نمایندگان تا به آخر در صحن علنی ماندند و صحن را تعطیل نکردند، تحلیل شما از این رفتار مجلس چیست؟
ابوترابی: اینکه مجلس تعطیل نشد و نمایندگان حتی صفوف نماز در صحن مجلس برپا کردند، برگ زرینی بود که در تاریخ ثبت شد.
میزان: داعشیها حدود چه ساعتی به طور کل کشته شدند؟
ابوترابی: تقریبا نزدیک حدود سه بعد ظهر بود که بالاخره تمام داعشیها کشته شدند و رهاسازی مردم از طبقات انجام شد.
میزان :به خوبی میدانید که در این حمله تروریستی بسیاری از کارمندان، ارباب رجوعها و نیروهای سپاه شهید و زخمی شدند، بعد از این حادثه روند رسیدگی به امور بازماندگان این عزیزان به چه نحوی پیش رفت؟
ابوترابی: متاسفانه در ابتدای امر برخی ناهماهنگیها وجود داشت. فرآیند قانونی شهید و جانباز اعلام شدن این عزیزان - چه در مجلس و چه در مرقد امام خمینی (ره) - چندین ماهی طول کشید، اما در حال حاضر کشته شدگان به طور رسمی شهید اعلام شدند. در این حمله تروریستی ما یک تعدادی جانباز داشتیم که این جانبازان کاملا درصد جانبازیشان مشخص شده است.
میزان:به خاطر دارم پس از این حمله تروریستی به ما گفتید قرار است مجلس یک شکایت حقوقی درباره این حمله تروریستی از آمریکا به محاکم بین المللی داشته باشد. این موضوع به کجا رسید؟
ابوترابی: به موازات این موضوع قوه قضائیه وارد صحنه شد و قاضی و بازپرس این پرونده حمله تروریستی مشخص شدند تا اینکه این عزیزان در مجلس حضور پیدا کرده و به نوعی صحنه این اقدام تروریستی بازسازی شد. به خاطر دارم که رئیس دادگاه انقلاب تهران آقای غضنفرآبادی پس از این حمله تروریستی در مجلس حاضر و پروندهای تشکیل شد و با شاهدهای عینی یک به یک مصاحبه کردند. همچنین به موازات این موضوع مجلس ایران هم یک پرونده قضایی بر علیه آمریکا را برای ارسال به محاکم بینالمللی آماده کرد؛ بنابراین در این موضوع هم مجلس به محاکم بین المللی شکایت کرد و هم خانوادهای شهدا و جانبازان، چراکه آمریکا در قضایای داعش همواره نقش یک پشتبان را داشته است و اسناد این مسئله موجود است. قاعدتا این مسئله باید در محاکم بین المللی به سرعت رسیدگی شود.
میزان: فکر میکنید این ترقه بازی که توسط داعش و سرکردگی آمریکا شکل گرفت راه به جایی می برد؟
ابوترابی: خیر. آمریکا و داعش پس از این ترقه بازی به هیچ جا نرسیده و نخواهند رسید البته ضرب شستی که سپاه پاسداران پس از این حمله تروریستی به مقر داعش داشت بسیار جواب کوبندهای بود و درعین حال توان موشکی ایران را به دنیا اثبات کرد.
میزان: پس از این مسئله هیئت رئیسه مجلس تصمیمی برای ورود و خروج ارباب رجوع به دفاتر نمایندگان گرفت. از این مسئله خبری دارید؟
ابوترابی: این مسئله در حال انجام است و گام اول برداشته شده است. در این فرآیند قرار است افراد پیش از مراجعه به دفاتر نمایندگان نامههای خود را به صورت الکترونیکی به دست نمایندگان برسانند و پس از آن مردم با پیامکی مطلع خواهند شد که نامشان به کجا ارجاع شده است. در حال حاضربخش روابط عمومی و انفورماتیک مجلس در سایت هر نمایندهای این امکان را ایجاد کرده است منتها، چون این مسئله در مرحله آزمایش است هنوز فراگیر نشده است.
گفتوگو: سعید ابراهیمی
گروه سیاسی ؛ وَتِلکَ الأَیّامُ نُداوِلُها بَینَ النّاسِ... و ما این روزها(ی پیروزی و شکست) را در میان مردم میگردانیم؛(-و این خاصیّت زندگی دنیاست-)». دقیقا ۷۳۰ روز قبل ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ مصادف با دوازدهم ماه مبارک رمضان تروریستهای کوردل با ورود به ساختمان مجلس، در پی انتقامگیری از شکستها و هزیمتهای بیشمارشان در عراق و سوریه برآمدند؛ البته در عملیاتشان ناکام ماندند و تنها به ناجوانمردانهترین شکل ممکن، مردم عادی و مراجعین به مجلس را هدف قرار دادند.
آرامش مستمر
نه تنها نمایندگان مجلس بلکه هیچ احدی به واسطه جانفشانی شهدای عزیز مدافع حرم، حتی فکر هم نمیکرد حادثهای در ایران اسلامی آن هم در مجلس به وقوع بپیوندد. البته مجلس آن روز نه تنها تعطیل نشد که تا به انتها برقرار بود و حتی در پایان جلسه نمایندگان درون صحن مجلس به اقامه نماز جماعت پرداختند.
بیشتر بخوانید:
نفوذ تروریستها به طبقات بالایی
البته تروریستها که تعدادشان ۴ نفر بود و توانسته بودند خود را به طبقات بالایی مجلس برسانند، به صوت کور به روی مردم و مراجعه کنندگان آتش گشودند؛ آنها حتی با باز کردن پنجرههای بهارستان که به خیابان و بیمارستان جنب پارلمان مشرف بود، اقدام به تیراندازی کور و ایجاد رعب و وحشت کردند.
هجوم به دفتر نماینده شاهین شهر
همچنین تروریستها با ورود به دفتر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهینشهر، میمه و برخوار، که در طبقه دوم بهارستان قرار دارد، رئیس دفتر و مشاور وی را به شهادت رساندند.
نطق آرامش بخش رئیس
ساعت هنوز به ۱۲ نرسیده بود که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که ساعتی قبل از آن اداره مجلس را به مسعود پزشکیان سپرده بود، با حضور در صحن علنی پارلمان به گفتوگوی کوتاهی با پزشکیان و برخی نمایندگان مجلس پرداخت و صحن علنی را ترک کرد، اما پس از دقایقی مجدداً در صحن علنی حضور یافت و ریاست جلسه را بر عهده گرفت.
لاریجانی پس از نشستن بر کرسی ریاست مجلس گفت: چند نفر از تروریستهای بزدل نفوذ کردند به یک ساختمان در مجلس و با آنها برخورد جدی شد و من از اینکه نمایندگان مجلس کار خود را در آرامش انجام دادند تشکر میکنم.
پایان عملیات
سرانجام حدود ساعت ۱۶ پایان عملیات اعلام شد و ماموران امنیتی به پاکسازی محل پرداختند. طبق آخرین اعلام مراجع رسمی در آن روز، ۴ تروریست داعشی به هلاکت و ۱۱ نفر از مراجعه کنندگان به مجلس به شهادت رسیدند.
بیشتر بخوانید:
۴ ساعت با ناگفتههای «ترقهبازی در مجلس» / تروریستها به چه کسانی شلیک میکردند؟
ابوالفضل ابوترابی، نماینده مردم نجف آباد و عضو کمیسیون «امورداخلی کشور و شوراها» در مجلس به عنوان یکی از نمایندگانی که پیرو این حمله تروریستی صحن مجلس را بدون سلاح ترک کرد رو به روی خبرنگار ما نشست تا ابعاد تازهای از این حادثه بازگو شود. وی در این گفتوگو جزئیات نحوه شهادت یکی از کارکنان مجلس را در این حمله تروریستی تشریح و میگوید در آن روز اسلحه نیروهای سپاه را از فشنگ پر میکرده است.
میزان: آن روز شما کجا بودید؟ و پس از شنیدن خبر ورود تروریستها به مجلس چه کردید؟
ابوترابی: آن روز که داعشیها وارد مجلس شدند، بنده در صحن بودم. حدود ساعت ۹رئیس دفترم با من تماس گرفت و این خبر را به من داد. باور کردنی نبود. وقتی رئیس دفترم این موضوع را پشت تلفن به من میگفت، در جواب به او گفتم با من شوخی نکن. اما در ادامه و با اصرار رئیس دفترم متوجه شدم که این موضوع صحت دارد و داعشیهای مسلح وارد مجلس شدهاند.
میزان: آن زمان چند نفر از نمایندگان مثل شما متوجه حضور داعشیها در مجلس شدند؟
ابوترابی: در آن زمان هنوز خیلی از نمایندگان متوجه ورود داعشیها به مجلس نشده بودند و تعداد اندکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس از موضوع مطلع بودند.
صدایش را درنیار!
میزان: پس از اینکه حضور داعشیها در مجلس را احساس کردید، چه اقدامی انجام دادید؟
ابوترابی: بعد از شنیدن خبر به سرعت به سمت جایگاه هیئت رئیسه مجلس رفتم. آنجا آقای امیرآبادی عضو هیئت رئیسه مجلس به بنده گفت که بله داعش وارد مجلس شده است اما فعلا حرفی از این موضوع نزن و صدایش را در نیار!
میزان: و صدایش را در نیاورید؟
ابوترابی: بنده به سرعت از صحن مجلس بیرون زدم تا اگر میتوانم کمکی کنم.
ماجرای خشاب گزاری ۵ کارمند مجلس
میزان: کمکی هم انجام دادید؟
ابوترابی: بعد متوجه شدیم که نیروهای سپاه گیت ورودی دفاتر نمایندگان را برای مسائل امنیتی به کلی بستهاند، منتها یادم هست که در آن وقت تعداد نیروهای سپاهی کم بودند. این افراد تعدادی سلاح و فشنگ با خود داشتند که مجموعه پنج نفر شدیم و فشنگها را در اسلحهها خشابگذاری کردیم.
میزان: در آن ساعات مصدومی هم وجود داشت؟
ابوترابی: در آن ساعات به اتفاق چند کارمند دیگر مجلس برانکاردی پیدا کردیم تا به سراغ شهدا و جانبازان این حمله تروریستی برویم. به نظر در آن ساعات افرادی مصدوم و یا شهید شده بودند.
میزان: شهدا را پیدا کردید؟
ابوترابی: بله. در نوبت اول و پس از تجسس سه شهید را مقابل درب آسانسورهای ورودی دفاتر نمایندگان پیدا کردیم.
شهادت در آبدارخانه
میزان: حین صحنه رویت شهدا چه حسی داشتید؟ اینکه عدهای تروریست وحشی به روی مردم بیگناه آتش گشودهاند
ابوترابی: بله. این صحنه بسیار دلخراش بود. یادم هست که در آن زمان میگفتند شهید فلاح که کارهای خدماتی دفاتر مجلس را انجام میداد پیش از شهادتش طبقه به طبقه در دفاتر نمایندگان حاضر شده و همه را متوجه حضور داعش کرده بود. به همین دلیل داعشیها آن را دیده و به نوعی آن را نشان کرده بودند تا وی را به شهادت برسانند.
میزان: کجا به شهادت رساندند؟
ابوترابی: داعشیها شهید فلاح را در یکی از طبقات و درون آبدارخانه گیر میاندازند و وی را با قساوت شدیدی به شهادت میرسانند.
میزان: چه قساوتی؟
ابوترابی: یادم هست داعشیها دست شهید فلاح را با دستمالی که همواره با آن مشغول گردگیری و تمیزکاری بود، بسته و پس از آن دهانه رگبار را به سمت آن گرفته بودند. چند گلوله هم به سر وی عصابت کرده بود.
میزان: آنجا کار خاصی انجام دادید؟
ابوترابی: پس از آن جسد شهید فلاح را با برانکارد انتقال دادیم و بعد از آن به طبقه دوم ساختمان رفتیم که در آنجا به نوعی درگیری ادامه داشت، براثر همین درگیریها مسلحانه پیکر یکی از نیروهای سپاه را هم انتقال دادیم.
میزان: مسلح که نبودید؟
ابوترابی: خیر. اما با برانکارد به نوعی جانبازان و شهدا را جا به جا میکردیم. در مجموع ما اقدام به حمل ۴ شهید و ۲ مجروح در آن حمله تروریستی کردیم. البته این نکته هم تازه به یادم آمد که وقتی شهید فلاح را انتقال میدادیم تلفن همراه وی درون جیبش پشت سرهم زنگ میخورد که من نهایتا دست در جیب این شهید کردم و گوشی وی را از جیبش درآوردم و فکر کردم تماس از سمت خانوادهی وی است که نهایتا گوشی را جواب ندادم و آن را به دست مسئولین آمبولانس جابه جایی شهدا سپردم.
شلیک ۱۵ هزار فشنگ در مجلس
میزان: در گیریها تا چه زمانی طول کشید؟
ابوترابی: فضا، فضای خیلی سنگینی بود و درگیریها تا ساعت ۱۵ طول کشید و در مجموع ۱۵ هزار فشنگ هم در این حمله تروریستی از سوی دو طرف شلیک شده بود.
تمهیدات برای یک جنگ واقعی
میزان: مهمات داعشیها چقدر بود؟
ابوترابی: داعشیها با سه عدد کیف فشنگ و مهمات به مجلس آمده بودند یعنی تمهیداتشان در حد یک جنگ واقعی بود. حتی یادم هست که چند نفر از کارمندان مجلس فقط نشسته بودند و برای نیروها، فشنگ خشابگذاری میکردند. برخی از کارمندان مجلس با کمک حراست مجموعه، به افراد حاضر در طبقات زنگ میزدند و به آنها میگفتند که اگر کسی درب اتاقتان را زد و با زبان فارسی هم صحبت میکرد، شما به آنها اعتماد نکنید و درب را باز نکنید.
میزان: داعشیها کاملا فارسی صحبت میکردند؟
ابوترابی: بله. کاملا زبان فارسی را بلد بودند. حتی داعشیها درب برخی از اتاقها را زده بودند و با حیله به ساکنان اتاقها گفته بودند که «بچههای سپاه، بچههای سپاه» تا از این طریق درب به رویشان باز شود. با این حال دوستان حراست مجلس با تلفن به افراد داخل اتاقهای نمایندگان میگفتند که اگر کسی درب اتاقاشان را زد درب را باز نکنید و به آنها اسم رمز میدادند. حراست پس از آن، این موضوع را به بچههای سپاه میگفتند و نیروهای سپاه میرفتند و با ذکر اسم رمز پشت درب اتاقها افراد را از طبقات خارج میکردند.
میزان: تنها در آن شرایط فقط شما بودید که از سوی نمایندگان وارد طبقات شدید؟
ابوترابی: خیر. در این کمک رسانیها آقای کوروش کرم پور هم حضور داشت. البته وی مسلح بود و بنده هیچ سلاحی نداشتم.
میزان: تنها در آن شرایط فقط شما بودید که از سوی نمایندگان وارد طبقات شدید؟
ابوترابی: خیر. در این کمک رسانیها آقای کوروش کرم پور هم حضور داشت. البته وی مسلح بود و بنده هیچ سلاحی نداشتم.
تشکیل اتاق عملیات
میزان: فرمانده سپاه هم پس از شکل گیری این حمله تروریستی وارد مجلس شد
ابوترابی: سردار محمدعلی جعفری فرمانده وقت سپاه از جمله نخستین افرادی بود که خود را به مجلس رساند و در لابی مجلس و در دل مهلکه سریع تیم حفاظتی تشکیل داد و پس از آن یگان همراه فرمانده سپاه با مسئولین نظامی داخل مجلس، تشکیل جلسه دادند.
میزان: مورد دیگری هم خاطرتان هست؟
ابوترابی: یادم هست که فرمانده سپاه بدون هیچ لباس ضد گلولهای در مجلس حاضر شده بود و در درون درگیریها به سرعت اتاق عملیات را تشکیل داد و افرادی از حراست و حفاظت مجلس در این جلسه حاضر شدند. رئیس دفتر ریاست مجلس هم در این جلسه حضور داشت.
میزان: فرمانده سپاه تا چه زمانی در مجلس بود؟
ابوترابی: تا آخرین لحظه و تا زمانی که خیالش از بابت سرنگونی تروریستها راحت نشد از مجلس بیرون نرفت البته باید گفت وی در نزدیکترین محل به درگیریها حاضر بود و گام به گام طبقات را بالا میرفت. هر طبقهای که آزاد سازی میشد سردار جعفری جز اولین افراد حاضر در آن طبقه بود تا اینکه همه داعشیها کشته شدند.
میزان: پیرو این حمله تروریستی ما شاهد این بودیم که نمایندگان تا به آخر در صحن علنی ماندند و صحن را تعطیل نکردند، تحلیل شما از این رفتار مجلس چیست؟
ابوترابی: اینکه مجلس تعطیل نشد و نمایندگان حتی صفوف نماز در صحن مجلس برپا کردند، برگ زرینی بود که در تاریخ ثبت شد.
میزان: داعشیها حدود چه ساعتی به طور کل کشته شدند؟
ابوترابی: تقریبا نزدیک حدود سه بعد ظهر بود که بالاخره تمام داعشیها کشته شدند و رهاسازی مردم از طبقات انجام شد.
میزان :به خوبی میدانید که در این حمله تروریستی بسیاری از کارمندان، ارباب رجوعها و نیروهای سپاه شهید و زخمی شدند، بعد از این حادثه روند رسیدگی به امور بازماندگان این عزیزان به چه نحوی پیش رفت؟
ابوترابی: متاسفانه در ابتدای امر برخی ناهماهنگیها وجود داشت. فرآیند قانونی شهید و جانباز اعلام شدن این عزیزان - چه در مجلس و چه در مرقد امام خمینی (ره) - چندین ماهی طول کشید، اما در حال حاضر کشته شدگان به طور رسمی شهید اعلام شدند. در این حمله تروریستی ما یک تعدادی جانباز داشتیم که این جانبازان کاملا درصد جانبازیشان مشخص شده است.
میزان:به خاطر دارم پس از این حمله تروریستی به ما گفتید قرار است مجلس یک شکایت حقوقی درباره این حمله تروریستی از آمریکا به محاکم بین المللی داشته باشد. این موضوع به کجا رسید؟
ابوترابی: به موازات این موضوع قوه قضائیه وارد صحنه شد و قاضی و بازپرس این پرونده حمله تروریستی مشخص شدند تا اینکه این عزیزان در مجلس حضور پیدا کرده و به نوعی صحنه این اقدام تروریستی بازسازی شد. به خاطر دارم که رئیس دادگاه انقلاب تهران آقای غضنفرآبادی پس از این حمله تروریستی در مجلس حاضر و پروندهای تشکیل شد و با شاهدهای عینی یک به یک مصاحبه کردند. همچنین به موازات این موضوع مجلس ایران هم یک پرونده قضایی بر علیه آمریکا را برای ارسال به محاکم بینالمللی آماده کرد؛ بنابراین در این موضوع هم مجلس به محاکم بین المللی شکایت کرد و هم خانوادهای شهدا و جانبازان، چراکه آمریکا در قضایای داعش همواره نقش یک پشتبان را داشته است و اسناد این مسئله موجود است. قاعدتا این مسئله باید در محاکم بین المللی به سرعت رسیدگی شود.
میزان: فکر میکنید این ترقه بازی که توسط داعش و سرکردگی آمریکا شکل گرفت راه به جایی می برد؟
ابوترابی: خیر. آمریکا و داعش پس از این ترقه بازی به هیچ جا نرسیده و نخواهند رسید البته ضرب شستی که سپاه پاسداران پس از این حمله تروریستی به مقر داعش داشت بسیار جواب کوبندهای بود و درعین حال توان موشکی ایران را به دنیا اثبات کرد.
بیشتر بخوانید:
میزان: پس از این مسئله هیئت رئیسه مجلس تصمیمی برای ورود و خروج ارباب رجوع به دفاتر نمایندگان گرفت. از این مسئله خبری دارید؟
ابوترابی: این مسئله در حال انجام است و گام اول برداشته شده است. در این فرآیند قرار است افراد پیش از مراجعه به دفاتر نمایندگان نامههای خود را به صورت الکترونیکی به دست نمایندگان برسانند و پس از آن مردم با پیامکی مطلع خواهند شد که نامشان به کجا ارجاع شده است. در حال حاضربخش روابط عمومی و انفورماتیک مجلس در سایت هر نمایندهای این امکان را ایجاد کرده است منتها، چون این مسئله در مرحله آزمایش است هنوز فراگیر نشده است.
میزان: در پایان مجدد از اینکه وقت خودتان را در اختیار قرار دادید سپاسگزارم.
ابوترابی: من هم از شما و از همه همکارانتان در تشکر میکنم.
ابوترابی: من هم از شما و از همه همکارانتان در تشکر میکنم.
گفتوگو: سعید ابراهیمی
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *