انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی اجرای معامله قرن را ناممکنتر کرد؛ کنست قربانی هوی وهوس نتانیاهو
انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی سبب شد تا طرح موسوم به معامله قرن مدنظر دولت آمریکا که با انتقادات شدید روبرو شده و غیر اجرایی به نظر می رسید، بیش از پیش به محاق رود.
به گزارش گروه بین الملل ؛ انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی در پی ناتوانی «بنیامین نتانیاهو» برای ائتلاف با احزاب راستگرا در جهت تشکیل کابینه، گذشته از پیامدهای متعددی که در اراضی اشغالی برجای گذاشت، طرح به اصطلاح صلح موسوم به "معامله قرن" دولت آمریکا که با انتقادات فراوانی در زمان انتشار روبرو بود را نیز برای چندمین بار به حالت تعلیق درآورد.
انحلال پارلمان به دلیل ناتوانی نخست وزیر در تشکیل کابینه ائتلافی به رغم معمول بودن رویه ائتلافی بودن کابینههای این رژیم، بی سابقه بوده است. البته باید توجه داشت که نتانیاهو که تا نیمه شب چهارشنبه موفق به تشکیل کابینه ائتلافی خود نشد، برای جلوگیری از تعیین فرد دیگری برای تشکیل کابینه از سوی «رووین ریولین» رئیس این رژیم پیش دستی کرده و با نمایندگان برای انحلال پارلمان به توافق رسید.
تعیین تاریخ ۱۷ سپتامبر (۹ مهر) برای برگزاری انتخابات زودهنگام از سوی پارلمان گذشته از اثراتش بر رژیم صهیونیستی و آینده سیاسی آن، موید نکتهای مهم است. نتانیاهو که در انتخابات پیروزی شکنندهای داشت و تنها ۳۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان به حزب «لیکود» حزب متبوع او اختصاص یافته بود، برای تشکیل کابینه به ۶۱ کرسی نیاز داشت. اما مخالفتهای شخصی و قدیمی میان «آویگدور لیبرمن» وزیر پیشین جنگ و نتانیاهو سبب شد تا تلاشهای نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن حزب «اسرائیل خانه ما» لیبرمن که تنها ۵ کرسی در پارلمان را در اختیار داشت شکست بخورد.
نتانیاهو که در آستانه انتخابات پارلمانی وعده الحاق بخشهایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی را داده بود تا بتوانند توجه رای دهندگان و احزاب افراطی و راست گرا به حمایت از خود جلب کند، در ادامه برای تشکیل کابینه ائتلافی به مواضع سختگیرانه خود ادامه داد؛ این مواضع به حدی افراطی هستند که در تقابل با مفاد معامله قرن که کاملا جانبدارانه است، قرار دارد.
اکنون به نظر میرسد نتانیاهو درصدد است تا در مدت زمان باقی مانده تا انتخابات سپتامبر برای تکرار موفقیت هرچند شکننده خود، از هرگونه اعطای امتیازی به فلسطین خودداری کند و این به معنای به محاق رفتن مجدد طرحی است که علیرغم تدوین در دو سال پیش، تاکنون به دلیل فراهم شدن شرایط مناسب منتشر نشده بود. دولت آمریکا که به زعم خود فرصت را در پی موفقیت نتانیاهو در انتخابات برای انتشار این طرح مناسب دید بخش نخست این طرح یعنی کنفرانس اقتصادی بحرین را اعلام کرد که با انتقادات و مخالفتهای متعددی هم در فلسطین هم در اراضی اشغالی و هم در سراسر جهان مواجه شد.
«دانیل شاپیرو» سفیر پیشین آمریکا در رژیم صهیونیستی با اشاره به این که هیچ کس در منطقه منتظر انتشار این طرح نبود، اعلام کرد این طرح مجددا به تعویق در خواهد آمد. «جرد کوشنر» و «گرین بلات» طراحان اصلی معامله قرن اخیرا در همین راستا وارد اراضی اشغالی شده و با نتانیاهو دیدار کردند، اما جزئیات این دیدار هنوز منتشر نشده است.
تعلیق غیر رسمی این طرح از سوی رژیم صهیونیستی در حالی مطرح میشود که آمریکا همچنان در تلاش است تا کنفرانس اقتصادی ماه ژوئن بحرین را برگزار کند. کنفرانسی که از همان ابتدای اعلام، با موج مخالفتها روبرو شد.
ترامپ که امید زیادی به اجرایی کردن طرح خود داشت در پی انحلال پارلمان رژیم صهیونیستی ضمن ابراز تاسف از این امر، ناچار شدن نتانیاهو به پذیرفتن انتخابات زودهنگام را خیلی بد خواند.
«ناهوم بارنی» ستون نویس روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت این دومین بار در چند ماه اخیر است که نتانیاهو این رژیم را به برگزاری انتخابات غیر ضروری واداشته است. وی در ادامه با اشاره به تاریخ بحرانهای سیاسی، حقههای کثیف و فساد سیاسی این رژیم، اقدام نتانیاهو در انحلال پارلمان را بدترین تلاش رندانه سیاسی این رژیم توصیف کرد.
بارنی این اقدام را ناشی از هوی و هوس نخست وزیر و سیاست بیمار این رژیم خوانده و گفت: "نتانیاهو آخرین کسی است که میتواند این بیمار را درمان کند. "
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *