فرصت طلبان در زمینه اثربخشی دارو‌های گیاهی بزرگ نمایی می‌کنند

3:00 - 09 خرداد 1398
کد خبر: ۵۲۱۵۲۸
دسته بندی: جامعه ، عمومی
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت گفت: برخی افراد فرصت طلب در خصوص اثربخشی دارو‌های گیاهی و طب سنتی بزرگ نمایی می‌کنند.

محمود خدادوست، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، با بیان اینکه در حوزه طب سنتی در کشور افراط و تفریط بسیاری اتفاق می‌افتد، اظهار داشت: متاسفانه افراط و تفریط در حوزه طب سنتی باعث شده است تا با دو گروه مخالفان و موافقان جدی طب سنتی و درمان از طریق دارو‌های گیاهی مواجه باشیم.

خدادوست ادامه داد: بخشی از جامعه پزشکی با مقاومت در پذیرش طب سنتی، این نوع از درمان را برای سلامت بیماران نامناسب می‌دانند و از سوی دیگر عده‌ای از افراد فرصت طلب با بزرگ نمایی اثربخشی درمان‌های طب سنتی و دارو‌های گیاهی به حوزه سلامت و درمان آسیب می‌زنند.

وی با بیان اینکه طب سنتی می‌تواند به عنوان یک ظرفیت در کنار طب رایج پزشکی استفاده شود، ادامه داد: این نگاه در مردم وجود دارد که داروی گیاهی به خاطر طبیعی بودن هیچ آسیبی ندارد در صورتی که اگر همین دارو‌ها به طرز صحیح و با نظر کارشناس مورد تایید این حوزه استفاده نشود، ممکن است عارضه‌های دیگری برای بیمار به همراه داشته باشد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت درخصوص نحوه فعالیت عطاران و اطبای سنتی نیز گفت: بر اساس آئین‌نامه آموزشی، عطاران و حکما باید حتما پایه پزشک داشته باشند؛ چرا که بر اساس قوانین کشور کسی که می‌خواهد مداخله در درمان انجام دهد باید حتما پایه‌اش پزشک باشد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۰۰ متخصص و ۳۰۰ دانشجوی طب سنتی در کشور فعال هستند، افزود: آئین‌نامه‌ای تصویب کرده ایم تا عطار‌ها و حکیمان خوشنام و با تجربه زیر نظر پزشک طبابت کرده و با ما همکاری کنند.

خدادوست ادامه داد: آئین‌نامه این قانون ابلاغ شده و اکنون در مرحله تدوین دستورالعمل اجرایی آن هستیم که تا یک ماه دیگر کار به اتمام می‌رسد و بعد از آن طی فراخوانی از ظرفیت عطار‌ها و حکمای خوشنام و باتجربه استفاده خواهیم کرد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با بیان اینکه این فراخوان تنها یک مرتبه داده خواهد شد، گفت: پیش از این از افراد واجد شرایط دعوت کردیم تا در کنار ما در سلامتکده‌ها کار کنند، اما خودشان نپذیرفتند؛ البته تعدادی از آن‌ها آمدند و در ۱۷ کدرشته ما یکی دو نفر از این حکما در سلامتکده‌ها در حال کار هستند و آن‌ها را به رسمیت شناخته‌ایم.

وی با اشاره به برنامه‌ها و اقدامات وزارت بهداشت در گسترش طب ایرانی و سنتی در جامعه اظهار داشت: در حال حاضر وزارت بهداشت در ۱۷ دانشگاه به تربیت متخصصان طب سنتی می‌پردازد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *