گرامیداشت روز جهانی قدس در رادیو نمایش/فراخوان جشنواره تئاتر ارسباران منتشر شد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، انتشار فراخوان جشنواره تئاتر ارسباران، چاپ نمایشنامه ای جدید از ایوب آقاخانی، ویژه برنامه رادیو نمایش برای روز قدس و اعلام برنامه اجراهای تابستانی تماشاخانههای مهر و ماه از جمله مهمترین اتفاقات عرصه تئاتر در روز جاری بود.
فراخوان «سیزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران» منتشر شد
دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران با انتشار فراخوان این جشنواره، از گروههای مختلف و هنرمندان تئاتر کشور برای شرکت در این جشنواره دعوت به عمل آورد.
ارسباران نام یکی از مناطق تاریخی و توسعه پذیر آذربایجان است که تابستان هر سال میزبان گروههای مختلف تئاتر کشور میشود. مجمع تئاتریهای ایران هر ساله در این منطقه در قالب جشنواره تئاترهای کوتاه ارسباران تشکیل میشود و هنرمندان تئاتر ایران در بخش رقابتی و غیر رقابتی به اجرای نمایش در مناطق مختلف شهرستان اهر که مرکزیت منطقه ارسباران را دارا است میپردازند.
سیزدهمین دوره جشنواره تئاترهای کوتاه ارسباران نیز طبق روال سالهای گذشته قرار است در منطقه خوش آب و هوای ارسباران و شهرستان اهر برگذار شود.
دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران با انتشار فراخوان این جشنواره، از گروههای مختلف و هنرمندان تئاتر کشور برای شرکت در این جشنواره دعوت به عمل آورد.
در بخشی از این فراخوان آمده است: در سال رونق تولید، انجمن هنرهای نمایشی شهرستان اهر و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اهر با همکاری و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجان شرقی و سایر نهادهای دولتی و سازمانهای مردم نهاد، به منظور اشاعه هنر تئاتر و تقویت آن، رشد فرهنگ و سنن و آداب و رسوم بومی و بهره برداری از این دستاوردها برای توسعه صنعت گردشگری و ایجاد اشتغال، سیزدهمین جشنواره سراسری «تئاترهای کوتاه» را برگزار میکند.
لازم به ذکر است سیزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران ۲۶ لغایت ۲۹ مرداد ماه در شهرستان اهر و منطقه ارسباران برگذار خواهد شد. به محورها و موضوعات سیزدهمین جشنواره تئاتر کوتاه ارسباران در این فراخوان اشاره شده است و فایل pdf فراخوان از پایان این خبر قابل دریافت است.
گرامیداشت روز جهانی قدس در رادیو نمایش
همزمان با فرا رسیدن روز جهانی قدس، ویژه برنامه زنده رادیویی «شکوه مقاومت» و برنامههای متنوع نمایشی از رادیو نمایش پخش خواهد شد.
این برنامه به صورت اختصاصی از مردم برای حضور پرشکوه درروز قدس دعوت به عمل میآورد وضمن ارتباط با مراکز استانها و شهرهای بزرگ ایران از حال و هوای روز قدس گزارش زنده و مردمی پخش خواهد کرد. همچنین در این روز، نمایشهای ویژه رادیویی روز قدس از رادیو نمایش پخش خواهد شد.
آخرین صحنه "، "غزه وقتی انسانی به آن مینگری"عناوین آثاری هستند که سهیلا خدادادی نویسنده آن است و از زوایای مختلف به روز جهانی قدس پرداخته است..
در این نمایشهای رادیویی هنرمندانی، چون: امیر فرحان نیا، نازنین مهیمنی، مهدی نمینی مقدم، ناهید مسلمی، محمد آقا محمدی، مهرداد مهماندوست، بهرام سروری نژاد، حوا الهویی، جواد پیشگر، میرطاهر مظلومی، شیوا رفیعیان، نگین خواجه نصیر، امیر زنده دلان، صفا آقاجانی و احمد گنجی به ایفای نقش پرداختهاند.
"آخرین صحنه" به کارگردانی رامین پور ایمان و " غزه وقتی انسانی به آن بنگری "، به کارگردانی: مینو جبارزاده، روز جمعه در ساعتهای ۱۷:۱۵ و ۱۶:۰۰ از رادیو نمایش پخش خواهند شد؛ علاوه بر آن نمایش رادیویی "روز بازگشت " نیز به همین مناسبت ساعت ۷:۱۵ دقیقه روز جمعه به روی آنتن رادیو نمایش خواهد رفت.
اجراهای تابستانی تماشاخانههای مهر و ماه اعلام شد
امیرحسین شفیعی مدیر دفتر تولید تئاتر حرفهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از تولید و اجرای نمایشهای تابستانی این مرکز با موضوع انقلاب و دفاع مقدس در تماشاخانههای ماه و مهر خبر داد.
شفیعی با اعلام این خبر گفت: «دفتر تولید تئاتر حرفهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در برنامههای تابستان سال ۹۸ خود اجرای ۳ اثر نمایشی دفاع مقدسی و ۳ اثر نمایشی در حوزه انقلاب را پیشبینی کرده است.
شفیعی افزود: «شش نمایش گفته شده این روزها در حال تمرین و مراحل تولید را پشت سر میگذارند. به این ترتیب تماشاخانههای ماه و مهر حوزه هنری در تابستان ۹۸ تماما در اختیار آثار تولیدی دفاع مقدس و انقلاب قرار خواهند گرفت.
مدیر دفتر تولید تئاتر حرفهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ادامه داد: یکی از نمایشهایی که در حوزه انقلاب قرار است روی صحنه نمایش برود با موضوع زندگی «شهید رجایی» است. همچنین از دیگر نمایشهایی که در حوزه انقلاب میزبان مخاطبان تابستانی تماشاخانههای ماه و مهر است به موضوع «کودتای نوژه» میپردازد.
شفیعی در همین راستا افزود: سومین نمایشی که مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در نظر دارد تا با محوریت انقلاب روی صحنه ببرد به حادثه «سینما رکس آبادان» میپردازد. گروههای اجرایی این نمایشها اعم از نویسنده، کارگردان و بازیگران به همراه تاریخ دقیق و مکان اجراها نیز به زودی اعلام و معرفی میشوند.
این هنرمند فعال تئاتر کشور در ادامه با اشاره به نمایشهای دفاع مقدسی که تابستان امسال در تماشاخانههای ماه و مهر روی صحنه میروند، گفت: در حوزه دفاع مقدس به ترتیب نمایشهای «زنان بیشهگل» به نویسندگی و کارگردانی مهیار هزارجریبی، نمایش «پیکار کنار پل» به نویسندگی علی میرزاعمادی و کارگردانی کیانوش احمدی و نمایش «تیک تاک» به نویسندگی مشترک چیترا نادری و علی کوچکی به کارگردانی مسعود رحیمپور میزبان مخاطبان تابستانی تماشاخانههای حوزه هنری هستند.
شفیعی افزود: «دفتر تولید تئاتر حرفهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با روی باز از هنرمندان جوانانی که طرحهای خلاق و نو با موضوع انقلاب و دفاع مقدس داشته باشند استقبال میکند. همچنین از تمامی گروهها و فعالین تئاترهای دینی برای ارائه طرحها و پیشنهادات اجراهای نمایش خود برای ایام محرم و صفر دعوت میشود.»
وی در ادامه گفت: دفتر تولید تئاتر حرفهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ماموریت دارد تا سال ۹۸ را به تولید آثاری با موضوعات کمتر پرداخته شده پشت سر بگذارد. به همین دلیل موضوعات انتخابی این دفتر برای اجرای تئاتر در حوزههای انقلاب، دفاع مقدس و تئاتر دینی به سوی موضوعات نو و کمتر دیده شده در تئاتر، تلویزیون و سینما حرکت میکند. در نتیجه ما از ایده و موضوعاتی که نو، خلاق و کمتر مورد توجه قرار گرفته باشد استقبال بیشتر میکنیم.
شفیعی در پایان گفت: تماشاخانه ماه حوزه هنری آماده میزبانی از اجرای گروههای تئاتری جوان و فعالی است که علاقهمند به همکاری با مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری هستند. به این ترتیب ما شرایط را برای اجرای عموم آثار هنرمندان جوان تئاتر کشور فراهم و از انها حمایت میکنیم.
دفتر تولید تئاتر حرفهای حوزه هنری حدود یکسال است که با مدیریت امیرحسین شفیعی از سوی مرکز هنرهای نمایشی این سازمان راهاندازی شده است.
«بیوه سیاه، بیوه سفید» نقد میشود
نشست نقد و بررسی نمایش «بیوه سیاه، بیوه سفید» به کارگردانی حسن جودکی از سوی کانون ملی منتقدان تئاتر ایران برگزار میشود.
برنامه نقد تئاتر، روز چهارشنبه (۸ خرداد) با نقد و بررسی نمایش «بیوه سیاه، بیوه سفید» به کارگردانی حسن جودکی در عمارت نوفللوشاتو برگزار میشود.
تازهترین برنامه دوشنبههای نقد تئاتر، با دو روز تاخیر به دلیل تعطیلات لیالی قدر، امشب ساعت ۲۳ و پس از پایان اجرا، در سالن شماره یک عمارت نوفللوشاتو، برگزار میشود و در این نشست علی جعفری فوتمی (منتقد و مدرس)، و رضا آشفته (منتقد، پژوهشگر و نویسنده) ضمن ارائه نقد و نظرشان درباره نمایش «بیوه سیاه، بیوه سفید» با عوامل گروه گفتگو خواهند کرد.
همچنین حسن جودکی (کارگردان و تهیهکننده این اثر) و مژگان خالقی (نویسنده و تک بازیگر نمایش) در این گفتگو شرکت میکنند.
«بیوه سیاه، بیوه سفید» با موضوع خشونت علیه زنان، به مصائب زندگی یک دختر افغان میپردازد که به دلیل تعصبات قومی و مذهبی کشته میشود.
نویسنده و تک بازیگر این نمایش مژگان خالقی، کارگردان و تهیهکننده حسن جودکی و طراح صحنه و لباس منوچهر شجاع هستند. همچنین سایر عوامل این اثر عبارتند از: آهنگساز، طراحی و ترکیب صدا: فرشاد فزونی، طراح نور: علی کوزهگر، طراح پوستر و بروشور: ایلیا تهمتنی، مدیر تولید و روابط عمومی: خسرو خالقی، دستیار کارگردان: الهه افخمی، مدیر صحنه: هستی خاندایی، عکاس: خسرو خالقی، محمدرضا رشیدعلیپور، مشاوره رسانه و تبلیغات: گروه تبلیغات پایگاه خبری تئاتر، تیزر: امیر سلیمانی، بهرام رامه.
«بیوه سیاه، بیوه سفید» تا ۱۳ خرداد ساعت ۲۲ در سالن شماره یک عمارت نوفللوشاتو روی صحنه میرود.
ارسال ۱۳۱ نمایشنامه فارسی و ترکی در سال اول جشنواره
دبیر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی از ارسال ۱۳۱ نمایشنامه فارسی و ترکی به دبیرخانه خبر داد. تا پایان مهلت ارسال آثار (۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری)، ۱۳۱ نمایشنامه از ۱۸ استان مختلف ایران و یکی از مناطق آزاد از جمله استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، کردستان، زنجان، ایلام، همدان، تهران، البرز، قم، کرمانشاه، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، یزد، کرمان، هرمزگان و منطقه آزاد کیش دریافت شده است.
نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی، سیروس مصطفی در خصوص آثار دریافتی توسط دبیرخانه گفت: تا پایان مهلت ارسال آثار (۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری)، ۱۳۱ نمایشنامه از ۱۸ استان مختلف ایران و یکی از مناطق آزاد از جمله استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، کردستان، زنجان، ایلام، همدان، تهران، البرز، قم، کرمانشاه، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، یزد، کرمان، هرمزگان و منطقه آزاد کیش دریافت شده است.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی در راستای ارسال آثار رکورد دار است، ابراز کرد: بیشترین اثرها از استان ما بوده و کمترین از کردستان، همچنین از بین ۱۳۱ اثر دریافت شده، ۱۰۲ مورد فارسی و ۲۹ نمایشنامه ترکی است.
دبیر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در بخش دیگری از سخنان خود استقبال اهالی هنر از این رویداد را بی نظیر دانست و افزود: با ارسال فراخوان جشنواره از ۸ بهمن ماه سال گذشته به استانها شاهد استقبال گرم تمامی هنرمندان حوزه نمایشنامه نویسی شده بودیم، به جرائت میتوانم بگویم تمامی این موفقیتها تلاش اهالی دبیرخانه بود که ثمرات خوبی ارائه داد.
مصطفی ادامه داد: نخستین دوره جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی نشان داد که تبریز ظرفیتهای بسیاری در خود گنجانده که میتوان آنها را برای نسلهای بعدی و آیندگان با برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری به یادگار گذاشت.
وی همچنین در خصوص داوری آثار راه یافته به نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اضافه کرد: سری اول داوری در حال انجام است و سری دوم آثار هم درحال کدگذاری است تا برای داوری ارسال شوند.
دبیر نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی در بخشی دیگری از سخنان خود در رابطه با عدم تمدید مهلت ارسال آثار به این رویداد عنوان کرد: برخلاف سایر جشنوارههای معمول ارسال آثار به این رویداد الکترونیکی بود که زمان زیادی را اشغال نمیکرد، از سوی دیگر، چون کتاب جشنواره باید تا روز اختتامیه آماده شود امکان تمدید زمان وجود نداشت.
سیروس مصطفی در خصوص کتاب نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی اظهار کرد: مجموعه نمایشنامههای برگزیده ۵ اثر فارسی و ۵ اثر ترکی در کتاب این جشنواره به چاپ رسیده و در اختیار تولیدکنندگان قرار داده خواهد شد.
وی از نمایشنامه خوانی آثار برگزیده در روزهای اختتام نخستین جشنواره ملی نمایشنامه نویسی میرزا آقا تبریزی خبر داد و گفت: روزهای ۱۲ و ۱۳ تیر ماه سالجاری کاندیداهای جشنواره در موسسه الف. به نمایش نامه خوانی میپردازند، روز۱۴ تیر هم مراسم اختتامیه برگزار میشود.
مصطفی خاطر نشان کرد: تلاش انجمن دانش آموختگان تئاتر آذربایجان شرقی این است جشنوارهای در حد و شان نام تبریز، میرزا آقا تبریزی و ایوب آقاخانی برگزار کرده و داشتههای فرهنگی این مرز و بوم را با حمایت متولیان و نهادهای ذیربط برای آیندگانش حفظ و نگهداری کند.
نمایشنامهای از ایوب آقاخانی به دو زبان منتشر شد
نمایشنامه امپراتور و آنجلّو نوشته ایوب آقاخانی توسط نشر عنوان منتشر شد. این نمایشنامه که در بیستوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر بهترین نمایشنامه غیراقتباسی بخش بینالملل آن جشنواره شناخته شده بود، توسط نشر عنوان به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده است.
این نمایشنامه در هفت فصل به داستان دو مهاجر ایرانی و آفریقایی در کشوری بیگانه میپردازد که زبان یکدیگر را نمیفهمند، اما سعی در برقراری ارتباط دارند.
نمایشنامه امپراتور و آنجلّو، در ۸۰ صفحه در قطع پالتویی با تیراژ ۷۰۰ جلد و به قیمت ۱۶ هزار تومان توسط نشر عنوان به بازار کتاب ارائه شده است.