وجود ۱۶ هزار کلاس درس فرسوده در شهر تهران/ ۷ هزار کلاس فرسوده در شهرستانهای استان
علی شهری، مدیر کل نوسازی مدارس استان تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه درباره اینکه در ابتدای مهر سال قبل بیش از ۲۳ هزار کلاس درس در استان تهران فرسوده بودند که باید مقاوم سازی بشوند اظهار کرد: «تهران» به لحاظ وجود فضاهای آموزشی فرسوده در رتبه نخست کشور قرار دارد و احداث، تخریب و بازسازی و مقاوم سازی مدارس در استان تهران امری جدی است که به طور ویژه در حال بررسی و انجام کارهای لازم هستیم. اکنون حدود ۲۳ هزار کلاس درس استان تهران نیازمند تخریب و بازسازی و یا مقاوم سازی هستند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که احداث یک فضای آموزشی مدت زمان زیادی لازم دارد و برای کاسته شدن از آمارهای مدارس فرسوده، ضمن نیاز به اعتبار، زمان قابل توجهای هم نیاز دارد.
مدیر کل نوسازی مدارس استان تهران گفت: از مجموع ۲۳ هزار کلاس درس فرسوده موجود در استان تهران، قریب به ۱۶ هزار کلاس درس در شهرتهران و حدود ۷ هزار کلاس درس در شهرستانهای استان تهران قرار دارند که باید تخریب و بازسازی و یا مقاوم سازی شوند. مناطق مرکزی و جنوبی شهر تهران به علت قدمت، مدارس فرسوده بسیاری دارند که میبایست بر اساس اولویتها، بازسازی شوند. اما در شهرستانهای «شهرقدس»، «بهارستان»، «اسلامشهر»، «شهریار» و ... بیشترین تراکم دانشآموزی در کلاسهای درس را دارند و احداث فضاهای آموزشی در این مناطق به شدت احداث میشود.
شهری در ادامه در پاسخ به این سوال که در سال تحصیلی ۹۷ چه میزان مدرسه و کلاس به فضاهای آموزشی کشور افزوده شده است؟ بیان کرد: بر اساس اعتباراتی که سالانه به صورت ملی، استانی و از محل کمک خیرین مدرسه ساز به نوسازی مدارس استان تهران اختصاص مییابد، احداث فضاهای آموزشی انجام میشود. در سال ۱۳۹۷ مجموعا هزار کلاس درس در استان تهران احداث و تحویل ادارات آموزش و پرورش جهت بهره برداری شد.
۱۴۰ میلیارد تومان تعهدات خیرین مدرسه ساز از ابتدای سال۹۸
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که در برنامه ریزیها بر این است که تا ابتدای مهر ۹۸ چه میزان بر فضاهای آموزشی افزوده شود؟ نیز گفت: در سال ۱۳۹۸، خوشبختانه تعهدات خیرین مدرسه ساز تاکنون از ۱۴۰ میلیارد تومان هم فراتر رفته است و امیدواریم امسال تعداد کلاسهای درسی که از این محل احداث میشود، از سال گذشته بیشتر باشد.