اهمیت تشکیل نیروی پدافند هوایی در کنار قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص)

12:50 - 08 خرداد 1398
کد خبر: ۵۲۱۲۹۹
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
موشک‌های صیاد ۲ و صیاد ۳، سامانه تاکتیکی مرصاد، سامانه سراج، رادار معراج ۴، سامانه صادق ۳، سامانه مجید و رادار‌های کاوش و آرش از جمله دستاورد‌های بومی قرارگاه پدافند هوایی ارتش طی ۱۱ سال گذشته است.

پدافند هواییگروه سیاسی ؛ روز گذشته طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا، امور پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) تفکیک و ارتش جمهوری اسلامی ایران به طور رسمی دارای چهار نیروی زمینی، دریایی، هوایی و پدافند هوایی شد.

در حکم فرمانده کل قوا، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش با حفظ سمت به عنوان فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) و امیر سرتیپ «علیرضا صباحی‌فرد» نیز به عنوان اولین فرمانده نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شدند.

فرماندهان قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء(ص)
در یازده سال گذشته به ترتیب امیر سرتیپ «احمد میقانی» به مدت ۲ سال، امیر سرتیپ «فرزاد اسماعیلی» به مدت ۸ سال و امیر سرتیپ «علیرضا صباحی‌فرد» به مدت یک سال فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) را بر عهده داشتند و با حکم روز گذشته فرماندهی کل قوا، امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» چهارمین فرمانده این قرارگاه شد.

منفک شدن پدافند هوایی از نیروی هوایی
در سال ۱۳۸۷ پس از اتخاذ تدابیر لازم و اقدامات کارشناسی که توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح صورت گرفت و در پی آن دستور فرمانده معظم کل قوا، «پدافند هوایی» به دلیل اهمیت عملکردش در حفاظت و حراست از حریم کشور، از نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منفک شد و کار خود را در قالب یک قرارگاه آغاز کرد.

دستاوردهای قرارگاه پدافند هوایی
پیشرفت‌های چشمگیر، طراحی، ساخت و تولید انواع سامانه‌های پدافندی طی این سال‌ها، قدرتی مثال‌زدنی را به پدافند هوایی کشور بخشیده و باعث شده است که آسمان ایران در زمره امن‌ترین آسمان‌ها قرار بگیرد.  

موشک‌های صیاد ۲ و صیاد ۳، سامانه تاکتیکی مرصاد، سامانه سراج، رادار معراج ۴، سامانه صادق ۳، سامانه مجید و رادار‌های کاوش و آرش از جمله دستاورد‌های بومی قرارگاه پدافند هوایی ارتش طی ۱۱ سال گذشته است. دستاورد‌هایی که با اضافه شدن سامانه پدافندی باور ۳۷۳ یا همان اس ۳۰۰ ایرانی در آینده نزدیک، زنجیره پدافند هوایی کشور را بسیار محکم و غیرقابل نفوذ می‌کنند.

اهمیت تشکیل نیروی پدافند هوایی در کنار قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ص)
گرچه قرارگاه پدافند هوایی حاتم‌الانبیاء (ص) از ابتدا زیر نظر ارتش فعالیت خود را آغاز کرد و فرمانده آن طی ۱۰ سال گذشته یک امیر ارتشی بوده است، اما همواره توسط فرماندهان و کارشناسانی از ارتش و سپاه اداره شده است. 

وجوه اشتراک فراوان در فعالیت‌های «پدافند هوایی» ارتش و «هوافضا» سپاه، همکاری تنگاتنگ این دو نیرو را طی سالیان گذشته طلب می‌کرد و اساسا قرار گرفتن امور مربوط به پدافند هوایی ذیل عنوان «قرارگاه» به دلیل همین قرابت فعالیت‌های پدافند هوایی و هوافضا بود. باید قرارگاهی تشکیل می‌شد که بتواند با ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی میان این دو نیرو، بازدهی فعالیت‌های پدافند هوایی را بالا ببرد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۶ در جریان دیدار با فرماندهان وقت قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء (ص) فرمودند: «قرارگاه پدافند هوایی خط مقدم دفاع از حیثیت و موجودیت کشور است».



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *