ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگار شده است/ عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطانهای گوارش/ سالانه ۵۱ میلیون ساعت مدارس به دلیل بیماریهای دهان و دندان از دست میرود
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگار شده است، عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطانهای گوارش، سالانه ۵۱ میلیون ساعت مدارس به دلیل بیماریهای دهان و دندان از دست میرود، امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون «ارشد پزشکی» و سنجش فشارخون یک میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی گزیدهای از اخبار درج شده در بسته سلامت امروز است که در ادامه میخوانید.
• ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگار شده است
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: در کشور ما مصرف نمک بالاتر از استاندارد جهانی است و ذائقه ایرانیان با طعم شوری سازگاری پیدا کرده است، بنابراین، خانوادهها باید در مصرف نمک دقت بیشتری کنند. علیرضا مرندی افزود: زمانی که قیمت میوه گرانتر از تنقلات پرنمک و پرضرر است، طبیعی است که مردم محصول ارزانتر را انتخاب میکنند. به گزارش ایرنا، وی درخصوص مخاطرات فشارخون بالا و راه اندازی بسیج ملی کنترل فشارخون، اظهار کرد: فشارخون یکی از عوامل خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است که در اکثر موارد، علائم واضحی نداشته و فرد بعداز ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی، نارساییهای کلیوی و سکتههای مغزی و قلبی، متوجه بیماری پرفشاری خون خود میشود.
• عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطانهای گوارش
رئیس مرکز تحقیقات و بیماریهای گوارش و کبد استان قم با اشاره به عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطانهای گوارش گفت: استفاده از مواد غذایی ارگانیک در کنار ورزش و تحرک عوامل مهمی در پیشگیری از سرطانهای گوارش به شمار میرود. به گزارش برنا، محمدرضا قدیر اظهار داشت: تشخیص به موقع سرطان گوارش در درمان موثر آن حائز اهمیت است به صورتی که برخی مواقع این مساله میتواند سبب بهبودی کامل بیمار شود. وی افزود: توجه به علائم خطر در بیماری سرطان مهم است و افراد باید عواملی همچون دل درد کاهش وزن ناگهانی سیاه شدن مدفوع، کم خونی و. رادر اسرع وقت توجه داشته باشند و پزشک مراجعه کنند.
• سالانه ۵۱ میلیون ساعت مدارس به دلیل بیماریهای دهان و دندان از دست میرود
کارشناس ارشد آموزش بهداشت گفت: برای موفقیت در اهداف جهانی نقش مدارس در ارتقاء سلامت، آموزش معلمین بسیار توصیه شده است. مطالعات نشان داده است که سالانه حدود ۵۱ ملیون ساعت از وقت مدرسه به دلیل بیماریهای دهان و دندان در کودکان از دست میرود. به گزارش برنا، پروانه صحرایی، در خصوص اهمیت توجه به بهداشت دهان و دندان در مدارس با گفتن از اینکه مدارس مسلما مناسبترین و کاراترین مکان برای کار با کودک در هر جامعه است، گفت: مدرسه نقش مهمی در ارتقاء سلامت در مراحل بحرانی دوران کودکی و نوجوانی ایفا میکند که میتواند شخصیت دانش آموز، نگرش، مهارت و نیز آگاهی آنان را بهبود بخشد. به منظور رفع نیازهای اجتماعی، آموزشی روانی و بهداشتی دانش آموزان، باید آموزش معلمان و تقویت مداوم آنان مدنظر قرار گیرد.
• امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون «ارشد پزشکی»
امکان ثبت نام مجدد در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی از امروز ۷ خرداد ماه به مدت یک روز فراهم شده است. به گزارش فارس، امکان ثبت نام مجدد در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی در از امروز ۷ خرداد ماه به مدت یک روز فراهم شده و با توجه به تعویق زمان آزمون به تیرماه به داوطلبان توصیه میشود که در صورت نیاز به ویرایش فرم ثبت نام، از امروز نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
• سنجش فشارخون یک میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران از سنجش فشارخون یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی ایران از ۱۸ خرداد تا ۱۵ تیر خبر داد. به گزارش فارس، جلیل کوهپایه زاده اظهار داشت: از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷تیر این طرح اجرا میشود و ۵میلیون و ۳۰۰هزار نفر افراد تحت پوشش این دانشگاه قرار دارند. به گزارش فارس، وی ادامه داد: کمپینهای دیگری نیز در وزارت بهداشت پیشبینی شده است که در طول سال اجرا خواهد شد.
• دود دخانیات، عامل بروز ۷۵ درصد بیماریهای ریوی
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مصرف دخانیات به عنوان اولین علت قابل پیشگیری از مرگ و میر در دنیا، گفت: با مصرف دخانیات حدود ۴ هزار ماده سمی وارد بدن شده و تمامی ارگانهای بدن دچار بیماری میشوند. به گزارش ایسنا، غلامرضا حیدری با بیان اینکه عامل بروز ۷۵ درصد بیماریهای ریوی استنشاق دود دخانیات است، تصریح کرد: علاوه بر خود مصرف کننده دخانیات، اطرافیان وی نیز در معرض آسیبهای شدید ریوی قرار دارند. حتی تحقیقات جدید ثابت کرده، مصرف دخانیات خارج از محیط خانه نیز به واسطه باقی ماندن دود دخانیات بر روی پوست و لباس فرد مصرف کننده به اطرافیان وی به خصوص خردسالان آسیب وارد کرده و آنان را در معرض بیماریهای ریوی قرار میدهد.
• درمان تومورهای چشمی با روش پلاک تراپی در کشور
یک جراح و متخصص بیماریهای چشمی، از درمان تومورهای چشمی با استفاده از روش پلاک تراپی در کشور خبر داد. حسین محمد ربیع، گفت: با گذشت زمان و کهولت سن، اطراف پلک بسیاری از افراد دچار افتادگی شده و در نتیجه میدان بینایی را محدود کند. به گزارش مهر، وی با اشاره به پیشرفتهایی که در حوزه درمان بیماریهای چشمی انجام شده است، اظهار کرد: تومورهای داخلی چشمی در گذشته از جمله بیماریهای لاعلاج چشمی بوده اند که منجر به نابینایی و یا تخلیه کامل چشم فرد میشدند. به گزارش مهر، وی توضیح داد: در گذشته به دلیل حفظ جان بیمار، چشم کاملاً تخلیه میشد و برای این که تومور به سایر نواحی سرایت نکند، توسط اشعه، تومورها تحت درمان قرار میگرفتند که در این نوع درمان بینایی فرد از بین میرفت.
• ضرورت اطلاع از خطرات پر فشاری خون
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به عوارض بیماری پرفشاری خون، گفت: غالب مردم از فشار خون خود آگاهی ندارند. به گزارش مهر، جلیل کوهپایه زاده افزود: اهمیت فشار خون بالا از این جهت است که این بیماری در بسیاری از موارد بدون علامت است و فرد از بیماری خود اطلاعی ندارد. این موضوع میتواند سبب به تأخیر افتادن درمان شود که خود به خود بیمار را در معرض عوارض فشار خون بالا مثل سکتههای قلبی و مغزی و یا تخریب و نارسایی کلیه قرار دهد. به گزارش مهر، وی افزود: گروههای هدف در این پویش تمامی افراد بالای ۳۰ سال هستند که ممکن است دچار بیماری پرفشاری خون باشند. همچنین خانمهای باردار و بیماران کلیوی که دانستن وضعیت فشار خون این افراد اهمیت زیادی دارد.