اقدامات ناجا برای تامین امنیت مناطق حاشیه نشین
به گزارش گروه جامعه سردار احمد نوریان در حاشیه نشست شورای اجتماعی کشور درباره برقراری امنیت در سکونتگاههای غیر رسمی و اقدامات پلیس در این حوزه، اظهار داشت: تامین نظم و امنیت در جای جای کشور از نقطه صفر مرزی تا دل شهرها و روستاها از وظایف ذاتی و قانونی نیروی انتظامی است و در این میان توسعه امنیت در مناطق حاشیه نشین و سکونتگاههای غیر رسمی از دو منظر، مورد توجه پلیس است.
وی افزود: در نگاه اول؛ پلیس با تأکید بر رویکرد "جامعه محوری"، پیشگیری اجتماعی از آسیبها و جرایم را در دستور کار قرار داده است، چرا که اعتقاد داریم اقدامات "اجتماعی" مقدم بر اقدامات" انتظامی" بوده و چنانچه آسیبها و جرایم، مطالعه، ریشه یابی و علت یابی شوند، سیاستگذاری، برنامه ریزی و اقدامات مقابلهای از اثربخشی بیشتری برخوردار خواهد بود.
معاون اجتماعی ناجا بیان کرد: در نگاه دوم؛ پلیس کیفیت و کمیت عملیاتهای انتظامی را ارتقاء بخشیده و در واقع در راستای رضایت مندی و مطالبه گری عامه مردم تلاش کرده وظایف قانونی خود را در مقابله با آسیبها و جرایم به صورت جدی، سریع و به موقع انجام دهد.
سردار نوریان ادامه داد: نیروی انتظامی تلاش کرده در این حوزه با تکیه بر اقدامات مطالعاتی ـ. پژوهشی صورت گرفته با اولویت" اشراف بر مسائل و مشکلات این بافت ها"، وظایف و ماموریتهای محوله خود را دنبال و اجرایی نماید.
سخنگوی ناجا با اشاره به برآوردهای اجتماعی با اولویت سنجی جرایم و آسیبها یادآور شد: از سال ۹۴ تاکنون بر حسب نیازسنجیهای صورت گرفته، ۲۹ کلانتری جدید به ۲۸۸ کلانتری موجود اضافه و دایر گردید و ۲۵ کلانتری نیز به لحاظ کیفیت ارتقاء یافته است، همچنین ۲۳ واحد فوریتهای پلیس در این نقاط فعال و یگانهای امداد نیز در راستای پوشش انتظامی و تامین امنیت تقویت شده است.
سردار نوریان تاکید کرد: اجرای طرحهای انتظام بخش، پاک سازی نقاط آلوده و جرم خیز، برخورد با سارقان حرفهای و مالخرها، جمع آوری معتادان و مبارزه با قاچاق، برخورد با اراذل و اوباش و ... بخشی از اقدامات انتظامی و قضائی صورت گرفته در این نقاط است.
معاون اجتماعی ناجا با اشاره به نتایج آماری در راستای پیشگیری از آسیبها و جرایم، خاطر نشان کرد: تقویت واحدهای گشت انتظامی از ۷۷۲ واحد در سال ۹۶ به ۱۱۲۴ واحد در سال ۹۷، جذب و به کارگیری نگهبان محله در مناطق حاشیه نشین به میزان ۳ برابر، جذب و به کارگیری پلیس افتخاری به میزان ۳ برابر، افزایش ایستگاههای پلیس در این نقاط از ۱۲۳ به ۱۸۵ واحد، گسترش واحدهای انتظامی در این نقاط، استقرار کلانتریهای سیار و ... از دیگر اقدامات پلیس در راستای"امنیت بخشی" مناطق حاشیه نشین شهرها بوده است.
سردار نوریان مطرح کرد: در تداوم اقدامات اشاره شده، پلیس پیشگیری با همکاری معاونت آماد و پشتیبانی ناجا نسبت به ساخت و تولید اولین "واحد سیار" اقدام کرد، در واقع این "واحد سیار" ساختاری از یک کلانتری کوچک در خودرو میباشد و در آن، خدمات انتظامی، مشاوره و مددکاری اجتماعی به ساکنان این مناطق و مراجعان ارائه میشود.
وی با اشاره به اقدامات ایجابی و فرهنگی پلیس در راستای" امنیت بخشی" در مناطق حاشیه نشین گفت: خدمات روانشناسی، مشاوره و مددکاری اجتماعی به صورت فردی، خانوادگی و گروهی به مراجعان در زمینههای اختلافات خانوادگی، طلاق، درگیریهای بین فردی، اعتیاد و سایر آسیب ها، حل و فصل دعاوی خانوادگی توسعه و تقویت واحدهای مددکاری در کلانتریها نیز از دیگر اقدامات پلیس است؛ مستندسازی آسیبها، جرایم، مشکلات و معضلات مناطق حاشیه و ارائه به مسئولان مربوطه، گزارش دهی در شوراهای مختلف و آگاه سازی مسئولان و مطالبه گری از نهادهای مسئول از دیگر اقدامات قابل توجه پلیس است.
سردار نوریان در پایان به اقدامات آموزشی پلیس در این مناطق اشاره کرد و گفت: ۴۷۱۸ مورد فعالیتهای آموزشی در مساجد، ۵۱۹۵ در مدارس، ۵۵۶۳ در اماکن عمومی در کنار تلاش برای " محرومیت زدایی "، از دیگر اقدامات نیروی انتظامی در راستای امنیت بخشی در نقاط حاشیه نشین میباشد.