برگزاری آیین روز پایانی نمایشگاه بینالمللی قرآن/ قیمت ۳۰۰ هزار تومانی چهار جلد کتاب برای هر خانوار
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، پنجمین روز از خرداد ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به پایان نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اشاره کرد.
غفلت از یاد خداوند چه عواقبی دارد؟ /روزهای پایانی رمضان را قدر بدانیم
حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره اهمیت دهه سوم ماه مبارک رمضان در نزد ائمهاطهار(ع) گفت: امام حسنمجتبی(ع) میفرمایند، از شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان تا پایان ماه مادرم حضرت زهرا(س) هر شب صورت ما را تا صبح میشست و میفرمود عزیزانم نکند خواب باشید، دهه مغفرت خدا و بارش غفران خداوند شروع شده و نکند خواب باشید و از این نعمت بیکران الهی جا بمانید.
این کارشناس علوم قرآنی درباره خواسته بندگان از خداوند اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید همین که بنده اراده کند من او را بخشیدهام، قبل از دعا کردن و لب تر کردن دعای بندهام را اجابت کرده ام. در روایات میفرمایند سراغ خداوند بروید نه بندههایش و خواستههایتان را از خداوند بخواهید نه غیر. با ریسمانهای آسمانی به آسمان متوسل شوید که اگر انسان با ابزاری که خداوند معرفی کرده به در خانهاش برود، قطعا دست خالی برنمیگردد.
حجتالاسلام والمسلمین بهاری ادامه داد: خدواند دوست ندارد غیر او از کسی چیزی بخواهیم و به مخلوق متوسل شویم. خداوند میخواهد بندههایش خواستههایشان را از او بخواهند و او نیز حاجاتشان را برآورده میکند. مرحوم قاضی طباطبایی می فرماید: «یک مطلبی را ۴۰ سال از خداوند خواستم و بعد از ۴۰ سال متوجه شدم خواستهام اشتباه است» وی اصرار به دعا داشت اما به اجابت دعا اصرار نمیکرد. انسان با یک یا دو بار خواستن حاجت از خداوند ناامید نشود، اصرار به دعا بسیار مهم است چون در شرح حال این ایام داریم که ملعون است ملعون است ملعون است کسی که ماه رمضان بیاید و بگذرد و بخشیده نشود. این موضوع بسیار مهمی است که قدر ساعات و لحظات باقی مانده از ماه مبارک رمضان را بدانیم.
وی درباره غفلت کنندگان از ماه مبارک رمضان توضیح داد: کسانی که به هر دلیلی غفلت از دو دهه اول این ماه داشتند این چند روز باقی مانده را قدر بدانند چون نمیدانیم آیا روز عرفه به سرزمین عرفات میرسیم که این شرایط دعا برایمان فراهم شود یا نه، این یک دعوت الهی برای بخشیده شدن است، قدر این دعوت و بخشیدن را بدانیم، از این فرصت استفاده کنیم و از ذات مقدس خداوند متعال خواسته هایمان را بخواهیم که او قول اجابت داده است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
حضور متفاوت جواد عزتی در فیلم جاندار/ورود نسل دهه هفتاد به سینمای ایران
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، براساس اعلام شورای پروانه نمایش فیلم سینمایی «جاندار» نخستین تجربه سینمایی دو کارگردان جوان سینما توانست مجوز اکران را دریافت نماید، اتفاقی که جاندار را به عنوان یکی از شانسهای اصلی اکران دوم عید فطر معرفی میکند.
فیلم سینمایى «جان دار» به کارگردانى حسین امیرى دومارى و پدرام پور امیرى و تهیه کنندگى کامران مجیدى برای نخستین بار در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر روی پرده رفت و نظرات متفاوتی را برای خود به همراه داشت. این فیلم در سی و هفتمین دوره جشنواره فیلم فجر نامزد بهترین فیلم در بخش نگاه نو شد اما نتوانست این جایزه را به خانه ببرد.
فیلمی که از یک نگاه، اثری از دو کارگردان نوپای سینما بوده و برای نخستین فیلم اتفاق قابل قبولی محسوب میشود و از طرف دیگر به دلیل مشکلات واضح در فیلمنامه پایانی نافرجام برای این اثر سینمایی رقم می زند.
یکی از نقاط قوت فیلم سینمایی جاندار را بدون شک باید در چیدمان و کیفیت بازیگران اثر دانست. حامد بهداد، جواد عزتى، مسعود کرامتى، على شادمان، گیتى قاسمى، محمدعلى محمدى، امیراحمد قزوینى، بازیگرانى هستند که در این فیلم مقابل دوربین رفته اند.
قرارگیری حامد بهداد، در کنار جواد عزتی به عنوان دو شخصیت متضاد اثر را دچار فراز و فرودهای فراوان کرده و بهداد در این فیلم نقشی نسبتاً متفاوت از آثار پیشین خود را بازی می کند.
یکی از نقدهای وارد بر جان دار زنجیره سلسله وار مشکلات است که دوماری یکی از کارگردانان اثر در این مورد گفت: من فکر نمیکنم که بعد از ابد و یک روز این مشکلات بوجود آمده اند. از نظر من مشکلات اجتماعی در فیلمها خیلی قبلتر از آن فیلم شروع شده اند. ما سعی نکردیم در جان دار بدبختی را نشان دهیم. خواستیم مخاطب در داستان فیلم درگیر شود و امیدواریم که این اتفاق رخ داده باشد.
جان دار شاید فیلمی ایده آل در سینما محسوب نشود اما اتفاقات متفاوتی را به همراه دارد که برای سینما نویدبخش کارگردانانی از نسل دهه هفتاد باشد. نسلی که به تازگی پا به عرصه حرفه ای گذاشته و حال خود را در مواجهه با جشنواره فیلم فجر و اکران عمومی می بیند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
قیمت ۳۰۰ هزار تومانی چهار جلد کتاب برای هر خانوار/افزایش کم سابقه بهای کتاب در سال جدید
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، براساس آمارهای به دست آمده و همچنین گزارشات میدانی قیمت کتاب در سال جدید و در نمایشگاه بین المللی کتاب که پشت سر گذاشته شد، افزایش چشمگیری داشته است، اتفاقی که در بدو امر باعث کاهش تمایل جامعه برای خرید کتاب شده است.
دلایل مختلفی را میتوان برای کاهش سرانه مطالعه کتاب در کشور در نظر گرفت اما مشکلی همچون افزایش قیمت کتاب در وضعیت کنونی میتواند تمامی دلایل را چند برابر کرده و به کل تاثیر جبران ناپذیری در فرهنگ عامه داشته باشد.
قیمت بالای کتاب یکی از اصلیترین دلایل خرید کم این محصول فرهنگی از سوی مردم و حذف این کالای بنیادی از سبد خرید خانوار است. فرقی نمی کند که کاغذ کتاب داخلی باشد و یا وارداتی اما در هر صورت آنچه از سوی ناشرین بهانه اصلی بالا رفتن قیمت کتاب محسوب میشود بدون شک افزایش قیمت کاغذ است.
البته از سوی بسیاری از دست اندرکاران صنعت چاپ و نشر قیمت کنونی کتاب آن قدرها هم بالا نیست. آنها اعتقاد دارند که با کمترین سود ممکن کتاب را راهی صنعت چاپ می کنند و می گویند که نرخ خرید کتاب نسبت به بسیاری از کالاها پایین تر است اما چه اتفاقی می افتد که این بهای کم باز هم برای جامعه زیاد است.
همچنین ماندگاری طولانی کتاب و از بین نرفتن آن نیز یکی دیگر از حسنهای خرید کتاب از سوی اهالی نشر محسوب میشود. آنها معتقدند که اگر کتابی تهیه شود هیچگاه از بین نرفته و به نوعی سرمایه جاوید فرهنگی محسوب می شود و این در حالی است که دیگر کالاها همچون غذا و یا لباس بعد از مدتی به اتمام می رسد.
با این وجود آیا خانوار ایرانی قادر به تهیه کتب مورد نظر خود خواهد بود؟ آیا یک خانواده ایرانی چهار نفره می تواند به راحتی در ماه برای هر فرد خانواده یک عدد کتاب تهیه کند یا خیر.
به عنوان نمونه هزینه خرید چهار عدد کتاب با تعداد صفحات کمتر از دویست برگ چه هزینهای را برای یک خانواده به همراه خواهد داشت و با توجه به این هزینه آیا خرید این کالای فرهنگی مقرون به صرفه است؟. حال اگر خانواده ای بخواهد از دیگر محصولات فرهنگی همچون سینما، تئاتر و کنسرت استفاده کند آیا به کتاب فرصتی خواهد رسید.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
نمایشگاه بینالمللی قرآن به ایستگاه پایانی رسید/ کاهش ۱۵ درصدی هزینهها در این دوره
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، آیین پایانی بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم شامگاه چهارم خرداد در سالن نشستهای این نمایشگاه در مصلای حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.
***تأکید بر نوآوری و ابتکار در نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم
در بخشی از این آیین عبدالهادی فقهیزاده معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه قرآن کریم، به بیان سخنانی پرداخت.
فقهی زاده با اشاره به آیه مبارکه «مَا أَصَابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ وَمَا أَصَابَکَ مِنْ سَیِّئَةٍ فَمِنْ نَفْسِکَ وَأَرْسَلْنَاکَ لِلنَّاسِ رَسُولًا وَکَفَى بِاللَّهِ شَهِیدًا» گفت: آنچه از موفقیت نصیب ما شده است به جز به یمن و برکت عنایت الهی نبوده است و البته همه کاستیها از ما بوده است و برای کمبودها و کاستیهایی که قابل مشاهده بوده از همه بازدیدکنندگان و ملت شریف ایران و مخاطبان نمایشگاه عذرخواهی میکنم.
وی در ادامه افزود: تلاش میکنیم در سال آینده نمایشگاه قرآن به مثابه ویترین فعالیتهای کثیری در حوزههای فرهنگ دینی تابندهتر و موثرتر از پیش جلوهگری کند.
فقهیزاده تصریح کرد: بدون شک بالندگی فرهنگ قرآنی در میان کودکان و نوجوانان آرزوی بزرگ همه ماست؛ ما نمایشگاه قرآن را همچون رویدادی در نظر داریم که راهی به دلها پیدا کند و معنای زندگی را که در قرآن کریم جستجو میکنیم، در دلها به مثابه نهالی نوپا بنشاند. ان شاالله علاقه به قرآن و آموزههای آن را از مرحله شعار به مرحله عمل بدل کنیم.
رئیس بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللیقرآن کریم اظهار کرد: رویکردهای ما در نمایشگاه قرآن در این دوره به اجمال بیان شد؛ آنچه در این میان بر روی آن تأکید دارم این است که همه طرحها و برنامهها را با نوآوری و برجستگیهای جدید و در جلوههای تازه عرضه کنیم.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اهمیت خواندن دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان/در شب بیست و یکم درهای آسمان به سوی بندگان باز است
محمدطاها مرادی کارشناس علوم قرآنی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درباره دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان گفت: خواندن دعای بیستمین روز از ماه مبارک رمضان ثواب بسیار زیادی دارد.
وی ادامه داد: ما در بیستمین روز از ماه مهمانی خدا می خوانیم: «بسم الله الرحمن الرحیم، اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ الجِنانِ واغْلِقْ عَنّی فیهِ أبوابَ النّیرانِ وَوَفّقْنی فیهِ لِتِلاوَةِ القرآنِ یا مُنَزّلِ السّکینةِ فی قُلوبِ المؤمِنین»، خدایا بگشا برایم در آن درهاى بهشت و ببند برایم درهاى آتش دوزخ را و توفیقم ده در آن براى تلاوت قرآن اى نازلکننده آرامش در دلهاى مؤمنان.
این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: اگر انسان میخواهد از ماه مبارک رمضان به بهترین شکل ممکن استفاده کند، بهتر است همواره اینگونه فکر کند که این ماه رمضان آخرین ماه رمضانی است که او در طول عمر خود تجربه میکند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه خداوند همیشه نسبت به بندگانش عنایت دارد، بهتر است انسانها نیز احساس نشاط درونی را همواره در خود ایجاد کنند تا بتوانند با روحیهای بسیار خوب، روزه بگیرند و به عبادت با پروردگار بپردازند.
مرادی تصریح کرد: شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان، شب شهادت امام علی (ع) و دومین شب از شبهای قدر است و در این شب درهای آسمان بیشتر از سایر وقتها در ماه رمضان به روی بندگان باز است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.