سفری بهاری به دشت لار/غوغای طبیعت با رویش شقایقهای وحشی
دشت لار منطقهای طبیعی در کوهپایهٔ قله دماوند است که با دارا بودن پوشش خاص گیاهی و شرایط آب و هوایی ویژه خود منطقه بکری را برای طبیعت گردان فراهم کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، دشت لار منطقهای طبیعی در کوهپایهٔ قله دماوند است که از شمال به کوههای شهرستان نور مازندران از شرق و شمال شرق به کوه دماوند، از جنوب شرق به ایرا، شهرستان دماوند و پلور مازندران از جنوب به افجه و امامه و لواسان بزرگ و از غرب به خاتون بارگاه و گرمابدر کشیده شدهاست.
در جنوب دشت لار شاهد وجود قلل مهرچال، آتشکده، ریزان، سیاه چال و ماز در جهت شمال شرقی به کوههای خنسک و شادکوه هستیم که به یکدیگر متصل میشود.
رود لار، رود دیو آسیاب، رود سفیدآب، رود ورارود، رود الرم، چهل بره، آب امام پهنک، آب سیاه چال از جمله رودهای این دشت به شمار می روند که در این میان رود لار پس از سدلار در پلور به هراز میپیوندد و بخشی از آب سد لار از راه تونل آب بر کلان به تهران فرستاده میشود.
پوشش گیاهی دشت لار یه صورت کلی علفزار است اما از نظر توریستی شاید مهمترین گونه گیاهی، شقایق وحشی باشد؛ به همین خاطر به پارک ملی لار، دشت شقایق لار هم گفته میشود.
به صورت کلی گیاهان دشت لار از جمله نقاط قوت این منطقه به حساب می آیند که مهمترین آنها گیاهان خوراکی و دارویی است که از نمونه های آنها می توان به گون و خرگوشک و آویشن (اوشم) و شنگ، لواش، سیرک (تلم)، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر (الرگ)، شیرین بیان، باریجه، چای کوهی، بارهنگ و والک اشاره کرد؛ همچنین وجود زنبق وحشی بنفش و ارغوانی و مرغک و گل زرد، و شقایق دشت لار را در بهار جلوه ویژه ای به دشت لار میدهد.
زندگی عشایر از دیگر دیدنیهای جذاب دشت لار است، عشایر دشت لار از شهرهای ورامین و پیشوا در استان تهران هستند و دشت لار ییلاق تابستانیشان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *