چگونگی نظارت بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی در فضای مجازی/ متولی امر کیست
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، با رشد و گسترش فضای مجازی و بالا رفتن میزان استفاده مردم از اینترنت فضای حقیقی به گونهای کارویژه اصلی خود را از دست داده و بیشتر مردم برای انجام کارهای روزمره خود به فضای مجازی روی آورده اند در این بین آژانسهای گردشگری نیز از این قاعده مستثنا نبوده و شروع به فعالیت گسترده در این فضا کرده اند.
این فعالیت آژانسها روز به روز گستردهتر شده است در حالی که مشخص نیست این آژانسها مسافرتی از کدام مرجع مجوز میگیرند و مردم در صورت بروز مشکل و کلاهبرداری باید از کدام مرجع پیگیری کرده و شکایت کنند. در این راستا خبرنگار میزان این مسئله را از معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی پیگیری کرد.
معاونت گردشگری بر فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی در فضای مجازی نظارتی ندارد
ولی تیموری در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی در فضای مجازی گفت: واحدهایی که در حوزه گردشگری فعالیت میکنند کسانی هستند که در فضای واقعی واحدی ایجاد کردند و دفتر خدمات مسافرتی هتل یا مهمانپذیر ایجاد کرده اند و بر اساس قوانین موجود فعالیت میکنند طبعا کسانی که از سازمان میراث فرهنگی مجوز فعالیت در فضای حقیقی را دارند در فضای مجازی هم فعالیت میکنند و سازمان بر مسائل آنها نظارت دارد.
وی در ادامه افزود:، اما در این بین گروههایی هستند که هیچ مجوزی از سازمان برای ارئه خدمات در حوزه گردشگری چه در فضای مجازی و چه در حوزه حقیقی ندارند.
تیموری گفت: این آژانسها برای فعالیت در فضای حقیقی قطعا با نظارت معاونت گردشگری مواجه میشوند و درخواست میکنیم تا اماکن محل فعالیت آنها را مسدود کند، اما در فضای مجازی وضعیت به گونهای دیگر است و کسانی که از سازمان مجوزی ندارند از فعالیت آنها اطلاعی نداریم و خودشان در فضای مجازی کسب و کار راه انداتخته اند و ممکن است از دستگاههای دیگری مجوز داشته باشند، ولی چون از ما مجوزی نگرفته اند ما نمیتوانیم در این حوزه ورود کنیم.
معاون گردشگری سازمان در ادامه بیان کرد: در سال ۹۵ ورود پیدا کردیم تا مقررات برای فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی در فضای مجازی مشخص کنیم. چون برخی از این دفاتر طی بازرسیهای ما متقاضی قانونی بری فعالیت در فضای مجازی میشدند که موجود نبود.
دستور العمل برای ارائه خدمات گردشگری در فضای مجازی آماده و ابلاغ شد
وی در ادامه افزود: بعد از نشستها مشترک با ذی نفعان حقیقی حوزه گردشگری در نهایت دستور العمل برای ارائه خدمات گردشگری در فضای مجازی آماده و ابلاغ شد؛ و در شورای نظرت بر کسب و کارهای اینترنی مصوب شد و مققر شد بر اساس آن هر کسی میخواهد در حوزه گردشگری شروع به این کار کند ابتدا باید به سازمان میراث فرهنگی مراجعه و در صورت احراز شرایط با یک نامه به مرکز توسعه تجارت الکترونیک معرفی شوند و سپس این مرکز به آنها نماد بدهد تا فعالیت کنند.
وی در ادامه افزود: بعد از یک سال از این طرح سامانهای طراحی شد در ادارات کل استانی هم تعبیه شد و مققر شد مجوزهای استانی هم از طریق سامانه آماده شود تا آنها مجبور نشوند برای گرفتن مجوز به تهران بیایند.
مجوز از سازمان میراث فرهنگی گرفته شد/ سازمان خلع ید شد
وی افزود: بعد از مدتی هیات مقررات زدایی به شکایت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی وارد شد و عملا مجوز از سازمان برای ورود به این مسئله به این دلیل که این امر مربوط به مرکز توسعه تجارت الکترونیک است از ما گرفته شد. با وقوع این امر اعطای مجوز از سوی سازمان از حدود یک سال و نیم پیش قطع شد.
تیموری گفت: در یک سال و نیم گذشته سازمان امکان هیچ گونه کنترل، رصد و پایش برای کسانی که در این مدت مجوز گرفته اند را نداشته است. البته بر آژانسهایی که قبل از این تاریخ از ما مجوز فعالیت در فضای مجازی را گرفته بودند همچنان نظارت داریم.
وی افزود: سازمان میراث فرهنگی در این زمینه خلع ید شده و امکان ورود به این مسئله را ندارد.