روایت قزوه از جلسه دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب/نان صلواتی در نمایشگاه قرآن کریم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، سی و یکمین روز از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیههای فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آنها میتوان به دیدار جمعی از استادان زبان و ادب پارسی و شاعران جوان و پیشکسوت با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی اشاره کرد.
مهمترین نکته کلیدی سخنان رهبر انقلاب درباره صیانت از واژگان زبان فارسی بود
علیرضا قزوه شاعر انقلاب در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون دیدار جمعی از استادان زبان و ادب پارسی و شاعران جوان و پیشکسوت با حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: مهمترین تاکید رهبر معظم انقلاب در دیدار شب گذشته با شاعران پیرامون صیانت از ادبیات زبان فارسی بود.
وی افزود: ایشان در این جلسه تاکید داشتند که مسئولین صدا و سیما و متولیان ادبیات و موسیقی باید توجه ویژهای به زبان فارسی داشته باشند. این موضوع یکی از نکات کلیدی و بسیار مهمی بود که رهبر عظیمالشان انقلاب بر آن تاکید بسیاری داشتند.
این شاعر انقلاب تصریح کرد: جلسه دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب نسبت به جلسات دیگری که در طول سال در محضر ایشان با موضوع فرهنگ و هنر در کشور برگزار میشود از سطح بسیاری بالایی برخوردار است و در حاشیه مراسم دیشب نیز شاعران بسیار خوبی به ویژه شاعران جوان حضور چشمگیری داشتند.
وی ادامه داد: تاکیدی که حضرت آقا دیشب پیرامون موضوع تخریب زبان فارسی توسط رسانهها و ترانهها مطرح کردند، نکات بسیار کلیدی و مهمی است که امیدوارم به این نکات به طور جد ترتیب اثر داده شود.
قزوه عنوان کرد: همیشه اشتیاق شاعران برای خواندن شعر در محضر رهبر معظم انقلاب وجود دارد و امسال نیز چون سالهای گذشته همه شاعران به ویژه شاعران جوان نیز این اشتیاق را داشتند، اما امسال همچون سالهای گذشته این جلسه با نظم خوبی برگزار شد.
وی اظهار کرد: اگر به طور کلی بخواهم جلسه شب گذشته را جمعبندی کنم باید بگویم مهمترین نکته کلیدی صحبتهای حضرت آقا صیانت از واژگان زبان فارسی و به طور کلی ادبیات زبان فارسی بود، این نکات بسیار نکات کلیدی بود که حتما شاعران و نویسندگان و متولیان فرهنگ و زبان فارسی باید این صحبتها را به گوش جان سپرده و دقت کنند که حل شود چرا که حضرت آقا به شکل مستقیم با رسانهها، شعرا و نویسندگان به ویژه مسئولین فرهنگ صحبت کردند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
شخصیت سیاسی «امام حسن مجتبی(ع)» موجب بقای دین اسلام شد/شبیهترین فرد به پیامبر اکرم(ص)
حجتالاسلام والمسلمین عبدالصالح شمساللهی کارشناس مذهبی و پژوهشگر حوزه در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی در خصوص امام حسن مجتبی (ع) گفت: صحبت کردن از شخصیت بزرگوار و عظیم امام حسن مجتبی (ع) کار ساده و راحتی نیست. شخصیتی که در ابعاد مختلف قابل توجه و بررسی است.
وی در همین راستا افزود: باید به زندگی معصومین (ع) به عنوان یک جریان عینی نگاه کنیم و از اعمال آنها الگوبرداری کنیم. در بعد اجتماعی باید گفت بالاترین مسئلهای که در زندگی امام حسن مجتبی (ع) وجود داشت توجه به معیشتهای جامعه بود با اینکه ایشان قدرت را در دست نداشتند؛ زمانی که طی چهار سال و نه ماه، چند جنگ بر امیرالمومنین (ع) تحمیل شد امام حسن (ع) نیز در این جنگها حضور داشتند، بنابراین بحث قدرت و حکومت ایشان مطرح نبود.
این کارشناس مذهبی درباره اهمیت حضور حضرت امام حسن(ع) در جامعه با وجود خلافتشان اظهار کرد: امام حسن مجتبی(ع) پس از شهادت پدر بزرگوارشان شش ماه خلافت در اختیار داشتند، که دائما کشمکش در جریان خلافت ایشان بود که در نهایت به صلح انجامید. ایشان در آن زمان با وجود تمام مشکلات جامعه را رها نکردند و تا جایی که برایشان ممکن بود سعی داشتند نیازهای اولیه یتیمان و مستمندان را برآورده سازند و طوری نباشد که نیازمندی در اطراف ایشان باشد و گرسنه بخوابد.
حجتالاسلام والمسلمین شمس اللهی ادامه داد: حضرت به تمام فقرا مانند یتیمان و در راهماندگان محبت و توجه داشتند. در زمان امیرالمومنین (ع)، ایشان خود به دنبال رفع نیاز نیازمندان میرفتند و حتی بعد از امیرالمومنین (ع) مطابق وصیت ایشان، رسیدگی به فقرا به امام حسن مجتبی (ع) سپرده شد.
وی افزود: ایشان شبها مانند پدرشان کیسههای نان، خرما و مایحتاج را روی دوش میگذاردند و به خانه فقرا و یتیمان رفته و اغذیه را تقسیم میکردند، ایشان درست مانند همان شیوه پدر، بدون اینکه کسی متوجه شود این کار را انجام میدادند. در تاریخ ثبت شده است که چند نفر بعد از ارتحالشان اثر زخم و پینه بر کمرشان وجود داشت، وقتی درباره این پینهها از ایشان سوال میشد میفرمودند: از شدت کار برای فقراست.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اهمیت خواندن دعای روز پانزدهم ماه مبارک رمضان/فرهنگ افطاری ساده را ترویج کنیم
محمدطاها مرادی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی در خصوص اعمال ارزشمند ماه مبارک رمضان گفت: یکی از اعمال روز پاتزدهم ماه مبارک رمضان خواندن دعای مخصوص این روز است.
در روز پانزدهم ماه مبارک رمضان میخوانیم: «بسم الله الرحمن الرحیم اللهمّ ارْزُقْنی فیهِ طاعَةَ الخاشِعین واشْرَحْ فیهِ صَدْری بإنابَةِ المُخْبتینَ بأمانِکَ یا أمانَ الخائِفین». خدایا روزى کن مرا در آن فرمانبردارى فروتنان و بگشا سینهام در آن به بازگشت دلدادگان به امان دادنت اى امان ترسناکان.
وی تصریح کرد: همچنین در این روز خواندن نمازی چهار رکعتی بهگونهای که در دو رکعت اول پس از سوره حمد، صد مرتبه سوره توحید و در دو رکعت دیگر، پس از حمد، ۵۰ مرتبه سوره توحید خوانده شود، از ثواب و ارزش بسیاری برخوردار است.
مراد در خصوص دیگر اعمال ارزشمند در ماه مبارک رمضان بیان کرد: یکی دیگر از مهمترین اعمال ارزشمندی که میتوان در ماه مبارک رمضان انجام داد، افطاری دادن به روزهداران است.
وی ادامه داد: «حضرت محمد(ص)» درباره ثواب افطاری دادن فرمودهاند: اگر کسی به روزهداری افطاری دهد، ثواب عمل روزه و هر عمل نیکی که در آن روز توسط روزهدار انجام شده را بدون آنکه از اجر روزهدار چیزی کم شود، از آن خود کرده است.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
فصل سوم سریال جهان غرب سال آینده منتشر میشود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نخستین آنونس فصل سوم سریال مطرح "دنیای غرب" به تازگی منتشر شده تا خبر پخش این سریال در سال آینده میلادی اذهان عمومی را آماده یکی از محبوبترین آثار تلویزیونی اخیر کند.
سال گذشته میلادی اهالی دوستدار سریال با نامی تازه و ایدهای جدید به نام "وست ورد" یا همان دنیای غرب" آشنا شدند. سریالی که با بازی خوب "آنتونی هاپکینز" و کارگردان و فیلمنامه متفاوت "جاناتان نولان" و "استیون نایت" همه را میخکوب کرد.
بعد از پایان این سریال و اعلام کمپانی سازنده مبنی بر پخش فصل دوم در سال ۲۰۱۸ بسیاری از هواداران این سریال فاصله زمانی اعلام شده را بسیار زیاد دانستند، اما این روزها با خبر شروع فیلمبرداری فصل دوم امید به آنها بازگشته است.
داستان این مجموعهٔ تلویزیونی در یک شهر بازی وسترن خیالی در غرب آمریکا اتفاق میافتد که ساکنان آن را انسانهای مصنوعی که "میزبان" نام دارند، تشکیل میدهند. از سوی دیگر، گروهی از انسانهای واقعی که "تازهواردان" یا "مهمانان" نام دارند، با پرداخت مبالغی زیاد میتوانند وارد محوطهٔ پارک وستورلد شوند و هرکاری که مایل باشند را انجام دهند و قادر خواهند بود تا با میزبانان هرطور که میخواهند رفتار کنند، بدون آنکه ترسی از تلافی توسط میزبانان داشتهباشند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
گلایه بازیگر فیلم «۲۳ نفر» از وضعیت بد تئاتر امروز/کارگردانان تئاتر تمام ذهنشان فروش بیشتر آثار شده است
سعید آلبو عبادی بازیگر سینما و تئاتر در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، با اشاره به حضور طولانی مدت خود در عرصه بازیگری تئاتر گفت: سالهای متمادی در عرصه تئاتر جنوب کشور فعالیت کردم و حال که با فیلم سینمایی "بیست و سه نفر" بیش از پیش شناخته شدم باز هم همه چیز را از تئاتر داشته و مدیون این هنر هستم.
وی درباره وضعیت تئاتر طی سالهای گذشته اضافه کرد: تئاتر طی سالهای گذشته به شدت افت داشته و پویایی و زندگی خود را به طور کامل باخته است. تئاتر به آن شکل محتوایی و هنری زنده بر صحنه، مدتهاست بیش از پیش درگیر اتفاقاتی غیر حرفهای شده است، اتفاقاتی که این هنر را هر روز محجورتر میکند.
بازیگر فیلم بیست و سه نفر تئاتر را خانه خود نامید و تاکید کرد: تئاتر و صحنه خانه من هستند، پیشتر در سریال و فیلم بازی کردهام اما با این وجود عاشق تئاتر هستم اما متاسفانه تئاتر امروز به دلیل بی اعتنایی مسئولین فرهنگی به این هنر کاملاً از ذات و مفهوم اصلی خود دور مانده است.
وی با اشاره به گیشه زدگی در تئاتر اضافه کرد: طی سالهای دهه هشتاد و نود همگی نگران گیشه زدگی در سینما بودیم اما امروز به عینه شاهد این هستیم که تئاتر به طرز فاحشی دچار گیشه زدگی و دغدغه فروش شده است. هنرمند تئاتر امروزه به جای اهمیت قائل شدن برای اثر تمام فکر و ذکرش فروش شده و همین هنرمند را از داستان اصلی دور می کند.
این بازیگر با سابقه تئاتر ادامه داد: مدتهاست که تئاتر به سوی آثار کمدی سطحی و ضعیف رفته و انگار از دست هیچکس و هیچ مسئول فرهنگی کاری بر نمیآید پس از خدا میخواهم که تئاتر را نجات دهد.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.
اهدای بن کارت نان صلواتی در نمایشگاه قرآن/سجاده سخنگو جدیدترین محصول این دوره
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، دهمین روز از بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با اتفاقات جالب و تاثیرگذاری سپری شد که می توان به رونمایی از محصول جدید این نمایشگاه با نام سجاده سخنگو اشاره کرد.
***سجاده سخنگو در نمایشگاه قرآن
یکی از محصولات جالب توجه بخش فروش نمایشگاه بیست و هفتم قرآن کریم سجاده سخنگو است.
این محصول که سال گذشته نیز در نمایشگاه قرآن حضور داشت، امسال با امکان جدیدتری راهی شبستان مصلای حضرت امام خمینی (ره) شده است.
مطالب این نرم افزار علاوه بر زبان فارسی، به زبانهای ترکی، عربی و انگلیسی نیز ارائه میشود. در سجاده سخنگو نمازهای واجب و مستحبی، احکام نماز، شکیات و ویژگیهای نماز و نمازگزار ارائه شده است.
محصول دیگری که در کنار سجاده سخنگو، قرار گرفته "تشک لالایی" است که شامل ۱ و نیم ساعت لالایی و ترانههای کودکانه است و به مادران این امکان را میدهد که در بستر نوزادان خود، لالاییهای تعبیه شده را پخش کنند.
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.