جهت گیری بازار جهانی برای مصرف گاز چگونه است؟
با توجه به سمت و سوی جهانی برای افزایش مصرف گاز در سبد انرژی خود، ایران میتواند با دارا بودن منابع عظیم گازی، زیرساختها و تخصص از هم اکنون برنامه ریزی برای افزایش سهم خود از بازار جهانی داشته باشد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، فاصله گرفتن از سوختهایی با آلایندگیهای بالا و حرکت به سمت سوختهای سازگار با محیط زیست از جمله جهت گیریهای صورت گرفته در حوزه انرژی در مقیاس جهانی است که در این بخش انرژی تجدید پذیر و در کنار آن برخی منابع مانند گاز با وجود دسته بندی در سوخت های فسیلی اما آلودگی کمتر در مقایسه با سایر انواع دیگر سوخت های فسیلی در اولویت استفاده قرار گرفته است.
در بخش گاز طبق پیش بینیهای صورت گرفته برآورد شده ترکیب این نوع از انرژی تا سال ۲۰۴۰ میلادی به ۲۶ درصد از سبد کل انرژی دست یابد که در این صورت حجم استفاده از رقم ۳.۶ تریلیون مترمکعب فعلی به ۵.۳ تریلیون مترمکعب خواهد رسید.
این آمارها بیانگر آینده روشن صنعت گاز برای کشورهای دارای منابع گازی و وجود ظرفیت بالا در بازارهای جهانی برای خرید این نوع از سوخت است.
ایران نیز با دارا بودن منابع عظیم گاز در کشور دارای جایگاه منحصر به فردی در جهان است که در این میان میدان گازی پارس جنوبی یکی از میدانهای گازی به نام به شمار میرود که از آن به عنوان نقطه قوت این صنعت یاد میشود.
از همین رو در بحث داخلی بنا بر اعلام مسئولین این حوزه در حدود ۷۰ درصد انرژی مورد نیاز کشور به گاز اختصاص دارد که در بخشهای خانگی، صنعت، حمل و نقل، تزریق به میادین و لولهها در کنار صادرات استفاده میشود.
صادرات گازی که در شرایط فعلی به ترکیه و عراق ادامه دارد که طبق اعلام حسن منتظر تربتی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران صادرات در سال گذشته بیش از ۴۰ میلیون مترمکعب در روز ثبت شده که این رقم در سال جاری برای کشور ترکیه به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب در روز و برای کشور عراق به میزان ۳۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *