با ثبت جنگل‌های هیرکانی رتبه ایران در پرونده میراث ناملموس رشد می‌کند

11:30 - 30 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۹۰۸۷
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گفت: در حوزه پرونده میراث ناملموس در آسیا رتبه ۴ و در جهان رتبه ۹ را داریم و اگر جنگل‌های هیرکانی امسال ثبت شود رتبه ما بیشتر می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محمد حسین طالبیان در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی در سازمان میراث فرهنگی برگزار شد به بیان اقدامات میراث فرهنگی‌های استان‌های کشور در طی هفته جاری پرداخت و سپس اظهار کرد: این برنامه‌ها ترویج جریان سازی میراث فرهنگی است. ۶۸۰ موزه در کشور فعال است که ۲۶۶ تا مربوط به سازمان میراث فرهنگی و به ۲۴۸ تا در اختیار سایر ارکان هل است و ۱۲۹ موزه خصوصی در کشور داریم و تعدادی هم در این هفته افتتاح خواهیم داشت. ۳۷ موزه مشارکتی هم داریم که نشان دهنده رشد خوبی در حوزه موزه‌ها است.

وی در ادامه با بیان اینکه مسیر آینده روشن از گذشته می‌آید بیان کرد: باید درباره تاریخ و میراث فرهنگی بیشتر شناخت پیدا کنیم. موزه مفاخر فارس موزه فرش و موزه یزد و موزه یاسوج در اولویت اقدام برای بهره برداری هستند.

طالبیان درباره استرداد اموال فرهنگی گفت: استراد اموال فرهنگی در سال‌های اخیر توفیقات زیادی داشتیم. هزار و ۷۸۰ الواح گلی در آمریکا است که امیدواریم همه این الواح به زودی به کشور برگردد.

وی افزود: در حوزه ثبت آثار میراث معنوی و طبیعی ۵ پرونده در شب عید آماده شد وبرای میراث جهانی فرستاده شد. در ۳ ماهه اول نقص‌های این پرونده‌ها به ما اطلاع رسانی می‌شود. پرونده یلدا، عود، مهرگان، پرونده مینیاتور نیز ارسال شده است.

وی گفت: تعداد آثار ثبت شده ایران در فهرست ملی ۳۲ هزار ۴۷۸ اثر است که هزار ۹۸۳ اثر ناملموس و هزار ۳۲۲ تا از آن‌ها آثار ملی است.

وی در ادامه بیان کرد: توسعه حریم آثار تاریخی در ۵ سال گذشته ۶۵ درصد رشد داشته است. دررحوزه ثبت آثار در آسیا رتبه ۳ و در جهان رتبه ۱۱ داریم.

وی درباره پرونده میراث ناملموس گفت: در آسیا رتبه ۴ و در جهان رتبه ۹ را داریم و اگر جنگل‌های هیرکانی امسال ثبت شود رتبه ما بیشتر می‌شود.

طالبیان افزود: در حوزه حفظ و احیا بنا‌ها و محوطه‌ها تاریخی ۲ هزار ۲۰۰ کارگاه مرمت فعال در کشور وجود دارد که با افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی رو به رو شده ایم.


انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *