راه‌هایی برای تشخیص زودهنگام سرطان گوارش/بیماران هموفیلی پول دارو نمی‌دهند/ نشان «اهدای عضو» به کارت‌های نظام پزشکی می‌آید

13:04 - 30 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۹۰۷۷
راه‌هایی برای تشخیص زودهنگام سرطان گوارش، بیماران هموفیلی پول دارو نمی‌دهند، نشان «اهدای عضو» به کارت‌های نظام پزشکی می‌آید، منع تبلیغ کالا‌های آسیب رسان به سلامت ضمانت اجرایی دارد و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است.

راه‌هایی برای تشخیص زودهنگام سرطان گوارش/بیماران هموفیلی پول دارو نمی‌دهند/ نشان «اهدای عضو» به کارت‌های نظام پزشکی می‌آیدبه گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، راه‌هایی برای تشخیص زودهنگام سرطان گوارش، بیماران هموفیلی پول دارو نمی‌دهند، نشان «اهدای عضو» به کارت‌های نظام پزشکی می‌آید، منع تبلیغ کالا‌های آسیب رسان به سلامت ضمانت اجرایی دارد و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

 

• راه‌هایی برای تشخیص زودهنگام سرطان گوارش
یک متخصص بیماری‌های گوارش و کبد، بر اهمیت تشخیص زودهنگام سرطان برای درمان موفقیت آمیز بیماری، تاکید کرد. حسن سعادت نیا بیان داشت: خون نهفته در مدفوع یکی از علائم ابتلاء به سرطان می‌تواند باشد البته این ۱۰۰ درصد مرتبط با سرطان نیست و گاهی نیز نشانه‌ای از پولیپ به شمار می‌رود، ولی به طور کلی جدی گرفتن این مسئله حائز اهمیت است و ارتقا آگاهی عمومی در شناسایی دقیق و به هنگام بیماری سرطان اهمیت دارد. به گزارش مهر، وی با بیان اینکه انجام روش‌های غربالگری همچون آندوسکوپی گران است و برای همه افراد توصیه نمی‌شود، افزود: ساده‌ترین و در دسترس‌ترین روش شناسایی این بیماری انجام آزمایش خون نهفته در مدفوع است همچنین بررسی ۶۰ سانتی متر آخر روده بزرگ نیز می‌تواند در شناسایی به موقع بیماری تا از اهمیت باشد.


• بیماران هموفیلی پول دارو نمی‌دهند
رئیس گروه داروی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، گفت: ارائه خدمات به بیماران هموفیلی بر اساس بسته خدمتی ابلاغی است. نوشین جزایری اظهار داشت: پرداخت و هزینه کرد سازمان بیمه سلامت در خصوص بیماران هموفیلی همچون گذشته بر اساس قانون و ضوابط ابلاغی است. وی افزود: در حال حاضر دارو‌های اختصاصی بیماران هموفیلی از جمله فاکتور‌های انعقادی به طور رایگان در بخش سرپایی و بستری در اختیار این بیماران قرار می‌گیرد و هیچ گونه وجهی بابت دریافت این دارو‌ها از سوی بیمار پرداخت نمی‌شود، ضمن اینکه بسته خدمتی این بیماران بر اساس ابلاغیه‌های وزارت متبوع تعیین شده است. به گزارش مهر، جزایری با بیان اینکه در بسته خدمتی بیماران هموفیلی هیچ گونه محدودیت جدیدی اعمال نشده و فرانشیز پرداختی بیماران نیز افزایش نیافته است، اظهار داشت: مسئولیت تأمین دارو و نظارت بر پرداخت مطالبات شرکت‌های تامین کننده دارو از سوی داروخانه‌ها در حیطه وظایف این سازمان نیست.

• تبلیغ غیرقانونی محصول درمان ریزش موی «ب» در صدا و سیما
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: محصول تقویت موی «ب» که در صدا و سیما تبلیغ می‌شود، دارای پروانه ساخت از یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده، اما نمی‌تواند با ادعای درمانی تبلیغ شود. به گزارش تسنیم، شهرام شعیبی اظهار کرد: محلول تقویت موی «ب» تنها از اداره آرایشی- بهداشتی یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، به عنوان یک محصول آرایشی مجوز دریافت کرده و تنها می‌تواند به عنوان محصول آرایشی تبلیغات یا فعالیت کند.

 

• کاهش ۳۰ درصدی ازدواج در کشور
رئیس اداره سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: در ۸ سال گذشته ازدواج در کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است. به گزارش فارس، سید حامد برکاتی با اشاره به کاهش ازدواج طی سال‌های اخبر اظهار داشت: در سال ۸۹، ۸۹۰ هزار ازدواج در کشور ثبت شد که متاسفانه سالانه حدود ۶ درصد کم شده و در سال ۹۶ تعداد ازدواج‌ها به ۶۶۰ هزار ازدواج رسیده است.

 

• ۱۰۰ هزار دوز واکسن مننژیت وارد کشور شد
مدیرعامل سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر اعلام کرد: ۱۰۰ هزار دوز واکسن مننژیت برای ایمن سازی حجاج بیت الله الحرام در حج تمتع ۹۸ وارد کشور شده است. علی فرجی افزود: این شمار واکسن مننژیت بنا به درخواست معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر و به منظور واکسینه کردن زائرین ایرانی در مقابل بیماری مننژیت که یک بیماری باکتریایی حاد با علائم تب، سردرد، تهوع و استفراغ، انقباض عضلات گردن و بثورات جلدی است تامین و وارد کشور شده است. به گزارش برنا، وی ادامه داد: امسال بخاطر اینکه نگران تحریم‌ها بودیم این واکسن را چند ماه زودتر برای واکسیناسیون زائران حج تمتع تامین کرده و در اختیار همکارانمان در معاونت بهداشت درمان و توانبخشی هلال احمر قرار دادیم و طبق آخرین اطلاعات دریافتی موجود کار واکسیناسیون زائران حج امسال در سراسر کشور آغاز شده و متقاضیان اعزام به سرزمین وحی باید هرچه سریعتر به این مهم مبادرت ورزند.

 

• زیرساخت‌های تولید دارو در کشور باید تقویت شود
دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: تولید دارو در کشور یکی از مهمترین نیاز‌هایی است که باید به آن توجه ویژه‌ای صورت گیرد، در چند سال اخیر در زمینه تولید دارو به موفقیت‌هایی رسیده ایم؛ اما باید زیرساخت‌های تولید دارو در کشور را تقویت کنیم. مصطفی قانعی بیان کرد: با توجه به اینکه تعداد کارخانجات تولید دارو در کشور کم است در حوزه تامین زیرساخت‌های این صنعت باید تلاش بیشتری کنیم. به گزارش برنا، وی افزود: ایران یکی از کشور‌هایی است که در چند سال اخیر با وجود همه کمبود‌ها و تحریم‌ها توانسته است موفقیت‌های قابل قبولی در زمینه تولید دارو کسب کند که تمام این موفقیت‌ها را مدیون دانشمندان و جوانان این مرز و بوم هستیم.

 

• نشان «اهدای عضو» به کارت‌های نظام پزشکی می‌آید
معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی از برنامه‌ریزی برای حک نشان اهدای عضو بر روی کارت نظام پزشکی خبر داد. سلیمی اظهار داشت: بحث پیوند اعضا در ایران به طور جدی دنبال می‌شود و با این اقدام می‌توان افراد زیادی را به زندگی امیدوار کرد و تعدادی از این افراد این شانس را دارند که زندگی جدیدی را آغاز کنند. به گزارش ایسنا، وی افزود: باید توجه کرد که بحث فرهنگسازی برای اهدای بیشتر عضو ضروری بوده و نیازمند یک بسیج عمومی است. در این زمینه رسانه‌ها می‌توانند بسیار موثر بوده و نقش مهمی را ایفا کنند تا اهدای عضو بیشتری انجام شود. در حال حاضر در کشور یک فهرست انتظار ۲۷۰۰۰ نفره داریم، یعنی ۲۷۰۰۰ نفر در لیست انتظار پیوند عضو هستند.

 

• منع تبلیغ کالا‌های آسیب رسان به سلامت ضمانت اجرایی دارد
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره فهرست کالا‌های آسیب رسان به سلامت برای منع تبلیغات افزود: وزارت بهداشت بر اساس قانون وظیفه تولیت سلامت جامعه را برعهده دارد و یکی از وظیفه‌های وزارت بهداشت این است که هر سال کالا‌های آسیب رسان به سلامت را مشخص کرده و موارد منع تبلیغ را هم به صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کند. علیرضا رئیسی ادامه داد: البته تبلیغ این کالا‌ها فقط از صدا و سیما انجام نمی‌شود و تبلیغات محیطی و بیلبورد‌های شهری هم برای تبلیغ استفاده می‌شوند. به گزارش ایرنا، وی بیان کرد: در سطح استان‌ها نیز این موضوع پیگیری می‌شود و ریاست کارگروه سلامت و امنیت غذایی با استانداران و دبیری آن با دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *