دارو‌های مورد نیاز حج خریداری شده و ۸۵ درصد آماده ارسال است/ از ۱۵ شوال به مدت دو هفته وقت برای ارسال دارو‌ها داریم

11:53 - 28 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۸۴۵۸
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر گفت: ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر برای حج ۹۸ مشرف خواهند شد.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، محمد تقی حلی ساز در نشست خبری مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت اظهار کرد: سلامت و امنیت زائران و بحث‌های آموزشی مباحث مهمی برای زائران هستند.

وی در ادامه بیان کرد: ۸۶ هزار و ۵۰۰ نفر برای حج ۹۸ مشرف خواهند شد.

وی افزود: برنامه‌ها از قبل عید شروع شده و پزشکان همکار از طریق اطلاعیه‌ها و سایت مرکز پزشکی به افراد فراخوان دادیم. نزدیک به ۷۰ درصد از افراد انتخاب شده افرادی هستند که قبلا حج را انجام داده و با تجربه هستند و ۳۰ درصد افرادی هستند که برای بار اول مشرف می‌شوند. هر ۳۰۰ زائر یک پزشک انتخاب شده که خط درمانی زائران هستند.

حلی ساز گفت: بحث دارو و بیماری و چگونگی مقابله با این بیماری‌ها را باید با پزشک در میان بگذارند. دارو‌ها خریداری شده و ۸۵ درصد آماده اعزام هستو از ۱۵ شوال به مدت دو هفته وقت برای ارسال دارو‌ها داریم. معاینات پزشکی بیش از ۹۵ درصد صورت گرفته است. همچنین آزمایشات غربالگری انجام شده و بیش از ۹۵ درصد زائران استطاعت جسمی را دارند.

وی افزود: تونل‌های هوای سرد برای زائران امسال قوی‌تر خواهند شد. خدمات کاردر درمانی فقط برای ایرانیان است و اجازه استفاده برایزسایر کشور‌ها نداریم. دارو‌های ارسالی هر چه باقی بماند به کشور بازگردانده می‌شود.

حلی ساز گفت: بر اساس تجربه بیماری‌های ریوی، قلبی، گرمازدگی و اسکلتی عضلانی بیشتر از سایر بیماری‌ها است که بر همین اساس دارو‌های مورد نیاز فراهم شده است. از امکانان دولت سعودی هم استفاده خواهیم کرد، چون تجهیزات ما آنقور گسترده نیست. پزشکان مسلط به زبان عربی در جمع ما در بیمارستان‌های سعودی در کنار ما خواهند بود.

وی گفت: چند خط قرمز برای زائران داریم چرا که نتیجه بررسی‌های پزشکی نشان داده ۲۲ درصدی از مردم مبتلا به فشار خون و ۱۴ درصد دیابت و ۵ درصد بیماری قلبی را شناسایی کردیم.

وی درباره اعتیاد گفت: افرادی مبتلا به این امر بهتر است این مسائه را رعایت کنند چرا که ابروی ایران در میان است و الان با شیوه‌های کنترلی موجود دولت عربستان امکان بردن این مواد امکان پذیر نیست و زائرام بهتر است برای خودشان و ما مشکل ساز نشوند.

وی در ادامه تاکید کرد: افراد مبتلا به بیماری‌های روانی نیز بهتر است سعی کنند از تشرف خوداری کنند.

وی گفت: ۲۸۰ پزشک اعزا خواهیم کرد و در مجموع کادر پزشکی ما ۵۵۰ نفر است.

وی افزود: برای دولت سعودی یک گرم مواد مخدر با یک کیلو هیچ تفاوتی ندارد و دولت سعودی به شدت در این زمینه سخت گیر است به حدی که یک قرص استامینفون کدئین اجازه ورود ندارد.

وی افزود: ۱۳۱ مطب در هتل‌ها وجود دارد که زائران دسترسی به آن‌ها داشته باشند و ۸۷ مرکز درمانی نیز وجود دارد. به ازای هر دو کاروان یک پزشک داریم. زائران باید دارو‌های تخصصی خود با نسخه را به همراه بیاورند که پزشک کاروان نسخه عربی به زائر می‌دهد تا مشکلی پیش نیاید. اجازه استفاده خیلی محدود از دارو‌های مخدر توسط دولت سعودی به ما داده شده است.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: در عرفات و مشعر و منا نیز خدمات میدهیم. برای عرفات یک بیمارستان کامل به مدت یک روز برای روز منا یک بیمارستان کامل برای سه روز، در مشعر نیز یک آمبولانس به زائران خدمات می‌دهد.

حلی ساز گفت: پرونده الکترونیک به این صورت است که اطلاعات فرد ارسال شده و به عربستان فرستاده می‌شود به این صورت افراد وقتی به درمانگاه مراجعه می‌کنند از تمامی مشکلات فرد اطلاع داریم و حتی نسخه هم به افراد داده نمی‌شود.

امسال استفاده از دستبند برای زائران در دستور کار سازمان نیست. باید زائران واکنس منانژیت را بزنند که داروی وارداتی است و در حجم انبوه زائران باید استفاده شود و زائر کارت زرد رنگ تزریق این واکنس را بگیرند. قیمت این واکنس پارسال ۵۵ هزار تومان بود و امسال ۶۰ هزار تومان شده است.

وی در ادامه درباره عتبات عالیات بیان کرد: خدمات درمانی به به زائر در نجف و کربلا وجود دارد و در اربعین به صورت ویژه عمل می‌کنیم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *