آیا فقر آهن دارید؟
به گزارش گروه فضای مجازی،فقر آهن از شایعترین کمبودهای مواد معدنی در بدن است و کمبود شدید آهن در نهایت به کمخونی منجر میشود. کاهش تعداد گلبولهای قرمز خون یا کمبود هموگلوبین در گلبول قرمز که مسئول انتقال اکسیژن به تمامی نقاط بدن است منجر به کمخونی میشود.
علائم مختلفی وجود دارد که نشاندهنده کمبود آهن در خون است و از آن جمله میتوان به احساس خستگی، رنگپریدگی، سردرد و احساس ضعف اشاره کرد.
همچنین کمبود آهن و کمخونی میتواند از خونریزی دوران قاعدگی ناشی شود و به همین دلیل مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا به دختران نوجوانی که دورههای قاعدگی سنگین دارند توصیه میکند سالانه آزمایش تشخیص کمخونی را انجام دهند.
به گفته کارشناسان سلامت درحالیکه با تست هموگرام (CBC) میتوان کمخونی را تشخیص داد، اما ممکن است با این روش کمبود آهن مشخص نشود و به همین دلیل انجام آزمایش خون دیگری که "فریتین" را بررسی میکند از سوی پزشک توصیه میشود.
در انسان فریتین پروتئینی است که به آهن اضافی بدن پیوند خورده و در صورت نیاز آن را آزاد میکند. اندازهگیری سطح فریتین سرم یکی از معیارهای ارزیابی کمخونی فقر آهن است.
به گزارش هلثدی نیوز، برای تامین آهن مورد نیاز بدن از طریق منابع گیاهی، مصرف مواد غذایی از جمله حبوبات (لوبیا و عدس)، سبزیجاتی با برگهای تیره، غلات، بادام هندی و پنیر سویا توصیه میشود.