واکنش فرمانداری به نام گذاری خیابانهای تهران مسبوق به سابقه نبود/تغییر نام «پارک شهر» صحت ندارد
به گزارش گروه جامعه ، محمدجواد حق شناس در توضیح اعتراض فرمانداری تهران درباره نامگذاری معابر پایتخت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فهرست نامگذاری معابر به فرمانداری تهران ارسال و در هیات تطبیق مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود که در پی آن فرمانداری از شورا توضیح خواست تا رویکرد و دلایل خود را برای انتخاب نام بزرگان فرهنگ، هنر و ادبیات ارائه کند.
وی با تاکید بر اینکه چنین واکنشی مسبوق به سابقه نبوده است، اضافه کرد: حداقل در دوره پنجم شورای شهر تهران ۲۹ مصوبه در کمیسیون نامگذاری داشتهایم که ۲۵ مصوبه تا پیش از سال ۱۳۹۸ به فرمانداری ارسال و بدون هیچ اظهارنظری تایید و ابلاغ شد.
رییس کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه ماهیت هیات تطبیق مستقر در فرمانداری تهران ورود به محتوا نیست، عنوان کرد: در حقیقت عمدتاً بررسی میشود که مصوبات شورا با قواعد و قوانین همسویی و هماهنگی دارند یا خیر؟ به این ترتیب نامگذاریها جزو وظایف اصلی شورای شهر تهران بوده و کمیسیون نامگذاری، مرجع نامگذاری و جانمایی این نامگذاریها است و تاکنون نیز بر همین اساس عمل شده است، البته شورا به عنوان نهاد بالادست، تصمیمات کمیسیون نامگذاری را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
وی عنوان کرد: لذا پاسخی که برای هیات تطبیق مستقر در فرمانداری تهیه شد، این بود که ورود هیات تطبیق به محتوا خارج از عرف و وظایف قانونی این هیات بوده است.
حق شناس در پاسخ به سوالی درخصوص ارسال تمامی مصوبات شورا به فرمانداری تهران توضیح داد: روال کار شورا این است که مصوبات هنگامی که به شهرداری ابلاغ میشود یک نسخه رونوشت هم به فرمانداری ارسال میشود و آنها هم براساس قاعده به هیات تطبیق ارسال میکنند. هیات تطبیق نیز اگر مصوبه را برخلاف قاعده بداند تا ۱۰ روز فرصت دارد موضوع را به شورا اعلام کند.
وی با بیان اینکه ایراد فرمانداری به نامگذاریها به لیست کلی این مصوبه مربوط بود، تصریح کرد: مسئول کمیسیون نامگذاری من هستم و به همراه آقایان نظری و خلیل آبادی به عنوان نمایندگان شورا و مسئول روابط عمومی شورا و شهرداری، پنج عضو کمیسیون نامگذاری را تشکیل میدهیم که در این دوره روال نامگذاریها توجه به نظر انجمنها و نهادهای تخصصی بوده است.
رییس کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به علت نام گذاری خیابانهای پایتخت به اسم شعرا، عنوان کرد: پیش از عید ملاقاتی با انجمن شاعران ایران داشتم که در این دیدار دبیرکل این مجموعه در پیشنهادی مطرح کرد که خانه شاعران در خیابان شهید کلاهدوز که خیابان فرعی در اطرافش وجود دارد و دارای ۱۶ کوچه شماره گذاری شده است برای نام گذاری شاعران این مرز و بوم مورد استفاده قرار گیرد؛ بنابراین مقرر شد درخواست به صورت کتبی به من داده شود؛ یک هفته بعد این کار انجام شد و این درخواست به کمیسیون رفت و ۱۴ کوچه در آن محدوده که امکانش وجود داشت به نام شاعران نامگذاری شد.
حق شناس توضیح داد: همین موضوع برای کانون کارگردانان تکرار و پیشنهادی برای نامگذاری معابر به نام استاد علی حاتمی، استاد کیمیایی و ... مطرح شد و با توجه به اینکه این موضوع در دستور کار ما بود، گذر مناسبی به نام استاد علی حاتمی و استاد علی معلم نامگذاری شد. در حقیقت علاوه بر اعضای شورا که میتوانند برای نامگذاریها پیشنهاد بدهند، سعی کردیم از نظرات انجمنهای ذی ربط نیز استفاده کنیم.
رییس کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص پیشنهاد وی برای تغییر نام پارک شهر به «پارک صلح» گفت: این موضوع صحت ندارد؛ پارک شهر یکی از ارزشمندترین و قدیمیترین پارکهای تهران است. هیچ عقل سلیمی امروز به خود اجازه نمیدهد برای پارک شهر نام جدیدی را پیشنهاد کند به ویژه اینکه من نسبت به این نام عرق دارم؛ متاسفانه چنین بحثهایی ویژه فضای مجازی است.