پیامدهای زیست محیطی آتش سوزی در جنگلها/ شیوه برخود با افرادی که باعث آتش سوزی میشوند
سرهنگ علی عباس نژاد در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه ، درباره پیامدهای زیست محیلی آتش سوزی در جنگل ها گفت: در بحث حریق در سازمان محیط زیست منتظر نمیمانیم که اتفاق بیفتد و بعد اقدام کنیم. مناطق بحرانی پیش بینی شده اند و اقدامات لازم نیز انجام شده است. در بحث حریق یک اجماع نظر بین همه سازمانها وجود دارد.
وی در ادامه گفت: بخشنامهی ۱۳ بندی تهیه تدوین و به زودی به مراکز استان ها ابلاغ می شود.
وی افزود: برای حفظ جنگل حتی به استانها هم اعلام شده که در سطوح جنگل پتانسیلهای سوختن را جمع آوری کنند.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: در بحث تخریب جنگلها شاخههای خشک درختان جمع میشود تا از آتش سوزی جلوگیری شود. موضوع مهم دیگر برای جلوگیری از تخریب جنگل ها باید به توسعه شهری و روستای توجه شود در حالی که در اجرای طرحهای عمومی به این موضع دقت نمیشود.
عباس نژاد افزود: در بحث قاچاق چوب با مشکل مواجه هستیم. در تولید کاغذ و چوب مشغول به کار شده ایم. متاسفانه سطح جنگل های محدود است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها در ادامه بیان کرد: در سال ۹۷ با همرایی مردم و همکاری سازمانهای مختلف اطفاء حریق به ۵۰ درصد کاهش یافت، سطح سوخته شده از هزار ۷۸۰ فقره در جنگل ها و ۹ هزار ۵۰۰ هکتار سطح سوخته شده به هزار ۳۰۰ فقره و ۴ هزار هکتار کاهش یافت.
وی در ادامه درباره شیوه گزارش دهی مردم به سازمان درباره بروز حادثه در جنگل ها گفت: مردم می توانند گزارشات خود را به سامانه ۱۵۰۴ اعلام کنند. در سال گذشته حدود ۴۰ هزار اطلاعات مردمی گرفتیم که از این تعداد بیش از ۶۰ درصد اطلاعات درست بود.
عباس نژاد اضافه کرد: یک سری از آتس سوزی ها به این دلیل این است که مردم از فضا استفاده درست نمیکنند.
وی در ادامه درباره شیوه برخود با این متخلفان گفت: اگر افراد هر نوع آتشی را خاموش نکنند که مشخص شود عمدی بوده است تخلف است و برای آنها پرونده تشگیل میشود و برخورد شدید قضایی با آنها صورت میگیرد. حفظ عرصه منابع طبیعی وظیفه شرعی و قانوی ماست.
وی در ادامه درباره مشکلات سازمان مراتع و جنگل ها گفت: در سطح کشور نیرو برای حفاظت نداریم و هنوز در یگان حفاظت سازمان تشکیلات این نهاد تشکیل نشده است. ساختار سازمانی جنگل بانان هنوز مشخص نشده است.