زنان خانه دار با ۲۰ سال پرداخت حق بیمه و ۵۵ سال سن بازنشسته می‌شوند

7:00 - 22 ارديبهشت 1398
کد خبر: ۵۱۶۷۷۲
مدیرکل امور فنی سازمان تامین اجتماعی گفت: زنان خانه دار با پرداخت حق بیمه می‌توانند در ردیف بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرند.

منصور آتشی، مدیرکل امور فنی سازمان تامین اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه در تشریح این خبر افزود: بیمه اختیاری زنان خانه دار به شرطی برقرار می‌شود که فرد در زمره بیمه شدگان اجباری قرار نداشته باشد چرا که اولویت سازمان تامین اجتماعی با بیمه شدگان اجباری است.

وی ادامه داد: اگر زن خانه داری در جایی مشغول به کار باشد و تحت پوشش بیمه اجباری قرار داشته باشد، نمی‌تواند از بیمه زنان خانه دار استفاده کند.

آتشی با بیان اینکه فرد در انتخاب پرداخت نوع حق بیمه آزاد است گفت: سه نوع پرداخت حق بیمه برای زنان خانه دار وجود دارد که می‌توانند هر کدام را که بخواهند انتخاب کنند. طبیعتا هر چقدر پرداخت حق بیمه بیشتر باشد از مزایا و حمایت‌های بیشتری نیز برخوردار خواهند شد.

مدیرکل امور فنی سازمان تامین اجتماعی انواع پرداخت حق بیمه را اینطور اعلام کرد: اگر پرداخت حق بیمه ۱۲ درصد باشد، فرد تنها مشمول دریافت حقوق بازنشستگی خواهد شد. پرداخت حق بیمه ۱۴ درصدی علاوه بر دریافت حقوق بازنشستگی شامل حق بیمه پس از فوت نیز می‌شود، که از این طریق فرزندان واجد شرایط بیمه گذار می‌توانند پس از فوت وی از حقوق بازنشستگی او استفاده کنند.

وی به مزایای پرداخت نرخ کامل حق بیمه نیز اشاره کرد و افزود: اگر زنان خانه دار حق بیمه خود را به صورت ۱۸ درصدی پرداخت نمایند، ضمن دریافت حقوق بازنشستگی و فوت، از مزایای از کار افتادگی نیز برخوردار خواهند شد.

آتشی با اشاره به اینکه تمامی این پرداخت‌ها فاقد دفترچه درمانی هستند، اظهار داشت: اگر فرد بخواهد از مزایای درمان استفاده کند باید در ازای دفترچه خودش و یا هر فرد تحت تکفلش، مبلغی را به عنوان سرانه درمان پرداخت کند که این مبلغ در حال حاضر ۴۴ هزار تومان به ازای هر دفترچه است.

وی گفت: زنان خانه داری که از طریق همسر خود تحت پوشش بیمه درمانی هستند دیگر نیازی به پرداخت سرانه درمان ندارند.

مدیرکل امور فنی سازمان تامین اجتماعی در خصوص شرایط سنی بیمه زنان خانه دار بیان داشت: حداقل سن پرداخت حق بیمه زنان خانه دار ۱۸ سال و حداکثر ۵۰ سال است.

آتشی افزود: حداقل سابقه برای بازنشستگی خانم‌ها ۲۰ سال است و حداقل سن بازنشستگی ۵۵ سال است، اما اگر مدت بیمه پردازی بیشتر باشد، سن بازنشستگی تا ده سال کاهش خواهد یافت.

وی ادامه داد: زنان خانه دار بیمه شده از تمامی مواردی که یک بیمه شده عادی دارد، بهره‌مند خواهند شد به جز برخی موارد که به وابستگی بیمه شده به کارفرما بازمی گردد و شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، ایام بارداری، کمک هزینه کفن و دفن، کمک هزینه ازدواج و اروتز و پروتوز می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که نرخ‌های پرداختی حق بیمه به چه صورت است، گفت: زنان خانه داری که فاقد سابقه بیمه هستند می‌توانند بین حداقل دریافتی امسال که حدود ۱۵۰۰ تومان است و حداکثر دستمزد که حدود ۱۰ میلیون است، هر مبلغی را که بخواهند انتخاب و متناسب با آن حق بیمه خود را پرداخت کنند. همچنین برای افرادی که بیش از ۵ سال سابقه بیمه دارند میانگین آخرین سال پرداخت حق بیمه آن‌ها در نظر گرفته می‌شود و براین اساس می‌توانند بین حداقل دستمزد امسال و میانگین آخرین سال پرداختی خود، مبلغی را انتخاب و آن‌ها نیز متناسب با آن حق بیمه خود را پرداخت کنند.

وی در خصوص شرایط پرداخت حق بیمه گفت: افراد می‌توانند حق بیمه خود را به صورت ماهانه پرداخت کنند. اما اگر شخصی بخواهد و توان مالی داشته باشد می‌تواند حق بیمه خود را به صورت فصلی یا ۶ ماهه یا سالانه نیز پرداخت نماید.

آتشی خاطرنشان کرد: پس از عقد قرارداد برای تسهیل در امر پرداخت، این امکان وجود دارد که بیمه شوندگان از طریق سامانه غیرحضوری به نشانی www.samt.ir حق بیمه خود را پرداخت کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *