شاهد بیماری واگیردار در مناطق سیل زده نیستیم/کاهش ۶۵ درصدی تلفات در چهارشنبه سوری/عملکرد خوب اورژانس در مناطق سیل زده
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، پیرحسین کولیوند در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص عملکرد اورژانس کشور در حوادث سیل اخیر اظهار داشت: از چهارشنبه آخرسال کار ما آغاز شد و در حال حاضر حجم کار ما در مناطق سیل زده کمتر شده است.
وی گفت: تیم عملیات ویژهای در اورژانس داریم که عملکرد خوبی در مناطق سیل زده داشتند.
کولیوند گفت:در خصوص چهارشنبه اخر سال از مهرماه درهمه مدارس و ۳۰ درصد مسجدها آموزشها را آغاز کردیم و شاهد بودیم که ۶۵ درصد کاهش تلفات و مصدومان در چهارشنبه اخرسال ۹۷ داشتیم.
رئیس اورژانس کشورگفت:درحوادث ترافیکی نیز اورژانس عملکرد خوبی داشته است. درسالهای گذشته سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بود در ایران به ازای هر صد هزار نفر بیش از سی کشته در حوادث ترافیکی دارد و مقام هشتم را دارد، اما الان به ازای هر صد هزار نفر بیست کشته در حوادث ترافیکی داریم.
کولیوند درباره حوادث جوی گفت: استان مازندران، گلستان، لرستان و خوزستان تحت تاثیر بودند که ما در استانهای شمالی بسیار خوب عملکرد کردیم. در این مناطق از هلی کوپتر و خودروهای شاسی بلند استفاده کردیم. در اق قلا و گمیشان تا جایی که توانستیم سعی کردیم منابع خود را از دست ندهیم و هیچ آسیبی به بیمارستان و خانههای بهداشت و پایگاههای اورژانس خدمت رسانی کردند.
وی در ادامه اضافه کرد: آن چیری مهم است مراقبتهای لازم است. تا حالا شاهد بیماری واگیردار در مناطق سیل زده نیستیم آن هم با توجه به تعداد بالای لاشههای حیواناتی که جان باخته بودند.
وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان اغاز شده است گفت:سازمان اورژانس با تمام توان به روزه داران کمک خواهند کرد. اورژانس در هر محلی که قرار است مراسمی برگزار شود آمبولانس و اتوبوس آمبولانس مستقر خواهیم کرد تا به شهروندان خدمت کنیم.
رئیس سازمان اورژانس کشور همچنین گفت: زمانی که سیل به خرم آباد و معمولان و پلدختر رسید، اعلام شد در دو روستا افراد روی بام هستند، اورژانس کشور از ایلام بالگرد فرستاد و بالگردها خطر را پذیرفتند و از فاصله دو متری همه این افراد را نجات دادند.
وی ادامه داد: اگر از بالگردهای دیگر استفاده میشد به علت ایجاد باد ممکن بود خسارات دیگری ایجاد شود.
وی با اشاره به قطعی ارتباطات در پلدختر و ناامیدی در شبکههای اجتماعی گفت: نیروی عملیات ویژه اورژانس به لرستان اعزام شد و ساعت ۴ و ٣٠ دقیقه بامداد همان روز اعلام شد که تلفاتی نداشتیم.
کولیوند با بیان اینکه بیمارستانها فعال بودند و فعالیت میکردند گفت: با این حال با کمک نیروهای سپاه و ارتش توانستیم استقرارهای خوب و خدمات گسترده تری داشته باشیم بنابراین بیمارستانهای سیاری را در گلستان و لرستان راه اندازی کردیم. این بیمارستانها اتاق عمل، سی تی اسکن و .. داشتند. اتوبوس آمبولانسهای ما نیز مستقر میشدند که خود حکم درمانگاه دارند چرا که تعداد زیادی تخت دارند و پزشک و پرستار در آن مستقر است.
وی ادامه داد: در وسعت این سیل ما مصدوم بسیاری نداشتیم و که این تعداد به ١٢٠٠ نفر نمیرسد و این موضوع نشان میدهد که پیشگیریها مناسب بوده است.
کولیوند با اشاره به حضور نماینده سازمان بهداشت جهانی در لرستان گفت: نماینده سازمان بهداشت جهانی گفت: من ایران را بسیار قدرتمند دیدم که توانسته است به این حوادث پاسخ دهد.
رئیس سازمان اورژانس کشور افزود: نیروهای جهادی نیز نقش بسیار موثری در این سیل داشتند و در کمال گمنامی خدمت رسانی و کار کردند.
کولیوند با بیان اینکه امسال سعی کردیم علاوه بر خدمات فوریتهای پزشکی و سلامت فعالیتهای دیگری انجام دهیم گفت: برای مثال زمانی که به سمت لرستان و خوزستان و.. میرفتیم اقلامی که توسط سازمانها یا مردم جمع آوری شده بود را توزیع میکردیم و از آن طرف نیز به کارهای مربوط به درمان پرداخته میشد.
وی افزود: ما شهر یا روستایی نداشتیم که از نبود دارو گلایه کنند چرا که با وجود دپو کردن دارو هر چند وقت یکبار باز هم دارو ارسال میکردیم.
کولیوند با بیان اینکه ما استانهای معین را نیز مشخص کرده بودیم گفت: همچنان برخی از همکاران در حال فعالیت هستند و در کنار مردم ماندیم تا شرایط آنها به حالت عادی بازگردد.
کولیوند با بیان اینکه در حال حاضر و تا به امروز مراقبتها بسیار مناسب بوده و ما یک مورد بیماری واگیردار نیز نداشتیم گفت: هر جای دیگر دنیا با این تلفات لاشههای احشام موجب طغیان بیماریهای واگیر دار میشد، اما خوشبختانه مراقبت بسیار خوبی انجام شد؛ و در حال حاضر کار ما همین مراقبتهای پس از سیل است.
وی گفت:۴۰۰ دستگاه آمبولانس دو دیفرانسیل خریداری شده که در گمرک بندرعباس مانده بود، اما با کمک مسئولان وزارت بهداشت ۱۲۰ دستگاه ترخیص و مابقی نیز در این ماه ترخیص میشوند.
وی با بیان اینکه تحریمهای ظالمانه در تامین تجهیزات اورژانس برخی از مشکلات را به وجود میآورد، اما باید به این نکته توجه داشت که تا سال ۹۵ ما فقط ۲۴۰۰ آمبولانس داشتیم، اما حالا بیش از ۵ هزار آمبولانس داریم. خوشبختانه الان شرکتهای داخلی در حال تلاش هستندو جای نگرانی نیست.
وی با بیان اینکه مرجع فوتیها پزشکی قانونی نیست و مصدومان پزشکی قانونی است گفت:در تلاش هستیم تا با ایجاد طرح درهر خانه یک سلامت گام تا در مدیریت داروها و انجام کمکهای اولیه تا رسیدن اورژانس اقدامات خوبی انجام گیرد.