نهاد تجمیع کننده مدیریت بار در صنعت برق راهاندازی شد/ اجرای بیش از ۶ هزار مگاوات برنامههای پیکسایی درتابستان ۹۸
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، هادی مدقق درگردهمایی پیک برق تابستان ۹۸ و در جمع مدیران دفاتر مدیریت مصرف شرکتهای برق منطقهای و توزیع برق کشور، حجم برنامههای پیک سایی صنعت برق که برای تابستان امسال پیش بینی شده را ۶۱۰۰ مگاوات ذکر کرد که ۲۶۰۰ مگاوات آن در سهمیه بندی برنامههای پاسخگویی بار شرکتهای برق منطقهای و ۳۵۰۰ مگاوات نیز در سهمیه شرکتهای توزیع لحاظ شده است.
وی تاکید کرد با توجه به تعهد مجموعه صنعت برق کشوردرخصوص خاموشی صفر، باید با تعهد و تلاش، برنامههای پیک سایی را در جهت تحقق این هدف را دنبال کنیم.
مدقق با اشاره به تشکیل کمیتههای گذر از پیک با ریاست مدیرعامل شرکت برق منطقهای در مناطق کشور، برگزاری جلسات هماهنگی را حایز اهمیت دانست و بر لزوم ارایه به موقع گزارشهای هفتگی و ماهانه شرکتها تاکید کرد و از رصد روزانه عملکرد شرکتها مبتنی بر سهمیه و سقف پیک بارتعیین شده در مرکز پایش خبر داد.
وی یکی دیگر از نکات مورد تاکید و حائز اهمیت را لزوم پیگیری برنامههای اطلاعرسانی و ترویج فرهنگ مدیریت مصرف با هماهنگی دفتر روابط عمومی و امور بین الملل و مجموعههای فرهنگی توانیر عنوان کرد و از مدیران دفاتر مدیریت مصرف شرکتها خواست اطلاع رسانی و ارایه ارقام حتما با هماهنگی کامل با روابط عمومی انجام شود.مدقق برنامههای مدیریت مصرف در حوزههای مختلف بهره وری انرژی و فرهنگ سازی را یک برنامه بلند مدت و دائم عنوان کرد.
وی با اشاره به سهم بالای بخشهای خانگی و تجاری در مصرف پیک شبکه، از راهاندازی نهاد تجمیع کننده (Aggregator) از سوی این دفتر خبر داد که به طور ازمایشی در سطح چند شرکت توزیع تابستان امسال فعال میشود و آیین نامه آن نیز ابلاغ خواهد شد.
وی با پیش بینی اثر قابل توجه این اقدام در مدیریت بار تابستان، اجرای این برنامه را در تابستان امسال از طریق خرید تضمینی انرژی و در سالهای بعد از طریق راه اندازی بازار مصرف برق و انرژی اعلام کرد.
در ادامه این مراسم احمدی زاده از دفتر مدیریت مصرف وخدمات مشترکین توانیر پیرامون مدیریت سمت تقاضا ومدیریت مصرف در سال ۹۸ به ایراد مطالب پرداخت.وی تمام اطلاع رسانیهای این دفتربه شرکتها را از طریق sms و ftp عنوان کرد و اعتبار آن را به مثابه ابلاغ کتبی توانیر دانست.
وی با اشاره به تعریف ۳ پروژه مطالعاتی در بودجه سال ۹۸ شرکتهای توزیع، این پروژهها را شامل پروژه مولفههای بار، شاخصهای مصرف مشترکان و پروژه ارتقای ضریب بار معرفی کرد و از پیگیری اجرای ان در تمام شرکتهای توزیع خبر داد.
احمدی زاده با اشاره به پیش بینی دیسپاچینگ ملی، میزان خوش بینانه پیک تابستان را ۵۸ هزار و ۹۴۰ مگاوات عنوان کرد که بر اساس سناریوی دیگر تا ۶۱ هزار و ۳۹۳ مگاوات نیز پیش بینی شده و برنامههای پیک سایی صنعت برق برای پاسخگویی به هر دو سناریو طراحی شده است.
وی با رد این ادعا که کشور وارد ترسالی شده گفت::بارندگیها نباید مارا به خواب غفلت فرو ببرد و باید با تمام توان برنامههای پیک سایی را به اجرا بگذاریم.
وی با اشاره به پیش بینیهای جهانی تصریح کرد:شکل گیری توفان قارهای در اقیانوس هند از افزایش دمای این منطقه در تابستان حکایت دارد وپیش بینی میشود بین ۲.۵ تا ۳ درجه افزایش دما نسبت به میانگین نرمال درجه هوا در ۵۰ سال اخیررا در کشور تجربه کنیم که بر اهمیت برنامههای پیک سایی در تابستان امسال تاکید دارد.
در ادامه این نشست ضوابط اجرایی پاسخگویی پیک بار ۹۸ تشریح و به سووالات حاضران پاسخ داده شد.