پیش بینی افزایش ۶۰ درصدی جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، به طور کلی احداث تصفیه خانههای فاضلاب شهری نقش موثری در تامین شرایط بهداشتی برای زندگی مردم، حفاظت از محیط زیست، بازیابی فاضلاب، تولید کود طبیعی و حتی تولید انرژی دارد.
از طرفی اهمیت آلایندههای زیست محیطی باعث شده که در تمامی جوامع از جمله ایران، قوانین و مقررات سختگیرانهای برای دفع پسابها اعمال شود.
همچنین با توجه به کمبود منابع آبی در کشور، بازیابی فاضلاب میتواند عاملی در جهت تامین کمبودها از طریق استفاده از پساب تصفیه شده به جای آب بهداشتی باشد و در آبیاری مزارع و صنعت مورد استفاده قرار گیرد.
درحال حاضر اغلب شهرهای کشور به جای استفاده از چاههای جذبی مجهز به سیستم جمع آوری فاضلاب هستند و هرساله تعداد مشترکین فاضلاب شهری در حال افزایش است.
بررسیها نشان میدهد که تعداد مشترکین فاضلاب شهری در کشور از ۲۸۰ هزار فقره در سال ۵۷ به ۴۷۷۳ هزار فقره در سال ۹۷ افزایش پیدا کرده است.
همچنین پیش بینی میشود در سال ۹۸ تعداد مشترکین فاضلاب شهری به رقم ۷۸۰۰ هزار فقره نزدیک شود.
درحال حاضر تعداد تصفیه خانههای فاضلاب شهری در کشور بالغ بر ۲۱۶ واحد است که این رقم در سال ۵۷ فقط ۴ واحد بوده و پیش بینی میشود در سال ۹۸ به ۲۲۴ واحد برسد.
گفتنی است جمعیت تحت پوشش فاضلاب شهری در حال حاضر بالغ بر ۴۹.۳ درصد است که این رقم در سال ۵۷ تنها ۸.۵ درصد بوده و پیش بینی می شود در سال ۹۸ به ۶۰ درصد افزایش یابد.