همزیستی هزار ساله شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان عامل توسعه یافتگی و زندگی سعادتمند مردم منطقه بوده است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقى و قضایى خبرگزارى میزان، آیت الله رئیسى رئیس قوه قضاییه پس از ورود به استان سیستان و بلوچستان و حضور در گلزار شهداى زاهدان، براى دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم در محل دفتر نمایندگى ولى فقیه در امور اهل سنت حاضر شد.
آیت الله رئیسی در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران، سران طوایف و اقشار مردم اظهار کرد: در استان سیستان و بلوچستان شیعه و سنی بیش از هزار سال است در کنار هم زندگی میکنند و آنچه در این منطقه وجود دارد این است که سیستانی و بلوچ و از هر قومیتی با یکدیگر وحدت، یکپارچگی و انسجام دارند و اگر مشکلی وجود داشته باشد مربوط به جریانات بیگانهای است که اهداف خاص شیطانی را دنبال میکنند و مسئله آنها شیعه و سنی نیست.
وی افزود: اگرچه ممکن است به نام شیعه باشد؛ اما شیعهای که اختلاف افکنی کند که ما او را شیعه نمیدانیم و سنی هم در کسوت تسنن بخواهد در جامعه اختلاف بیندازد را سنی نمیدانیم.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان فرمودند: چه شیعه انگلیسی و چه سنی آمریکایی اهداف سیاسی را دنبال میکنند و دنبال ایجاد وحدت و انسجام در جامعه نیستند.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: مردم این خطه بیش از هزار سال ریشه همزیستی مسالمت آمیز دارند و این وحدت و انسجام و یکپارچگی هم در توسعه یافتگی منطقه و هم در جهت یک زندگی بسیار سعادت بخشی که بتواند دنیا و آخرت را تضمین کند، موثر است.
وی با اشاره به اینکه مردم این خطه مردم بسیار پرتلاش و سخت کوشی هستند، گفت: شاید از صحنههای تلویزیون، برخی از جلوههای تلاش و مجاهدت مردم این خطه را دیدهایم؛ اما آنچه بیش از همه در این منطقه جلب توجه میکند، مسئله مرزبانی مخلصانه مردم این خطه است.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مرزبانی این خطه در مقابل بیگانگان بسیار اهمیت دارد، اظهار کرد: اولا مرز فرهنگی و بعد مرز اقلیمی و سرزمینی مورد توجه است.
آیت الله رئیسی در تبیین مرز فرهنگی ادامه داد: مردمی دلداده به خدا و ارزشهای الهی و مردمی با کرامت در این خطه حضور دارند.
وی در بیان تعریف کرامت خطاب به خانواده شهدا و روسای طوایف و قبائل بیان داشت: بسیار مهم است که انسان، انسان باکرامتی باشد. انسان یک کرامت ذاتی دارد و خداوند به همه انسانها کرامت ذاتی مرحمت کرده است و همینکه ما انسان شدیم بر سایر موجودات عالم برتری داریم؛ اما اگر در کنار این کرامت ذاتی یک کرامت اکتسابی هم بود که انسان با عمل به دستورات الهی، با صبر در گروء فرامین پروردگار متعال و رسول گرامی او کسب کرامت، خودسازی و جامعه سازی قرآنی کرد، این انسان یک کرامت خاصی دارد.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان داد: سنی باشد یا شیعه، اگر دلداده به خدا و عبد خدا بود و این انسان سر در مقابل دشمن فرود نیاورد و در راه انجام وظایف با همه وجود حضور یافت، به کرامت خاص رسیده است.
آیت الله رئیسی افزود: بعضی کرامت را به معنای بخشش میگیرند و میگویند آدمی است که اهل بخشندگی باشد و برخی معتقدند کرامت به معنای بخشش قبل از سئوال است، ولی حقیقت این است که بخشش یا بخشش قبل از سئوال جلوه کرامت است نه خود کرامت، خود کرامت معنای دیگری دارد و اگر انسان جز در مقابل خداوند متعال عبودیت نکرد و بر تمام زوایای وجودش خدا حاکم بود، انسان با کرامت است منتهی جلوه این کرامت آن است که انسان برای رضای خداوند مال و آبرو ببخشد و یک وقت کرامت آن است که انسان برای رضای او جان ببخشد که اینجا صحبت از ایثار و شهادت است.
وی ادامه داد: این کرامت است که ارزشهای الهی و اسلامی در جامعه گسترش پیدا کند و فرهنگ بیگانه در این جامعه رسوخ نکند.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: یک زمانی هم جایی مانند جایگاه شهیدان نیاز است که آنجا باید جان را بخشید نه مال را که این هم یک کرامت است، لذا شهیدان ما قبل از اینکه شهید باشند کریم هستند؛ نمیشود کسی کریم نباشد و بعد شهید شود. اول باید آمادگی جانفشانی را داشته باشد تا به مقام شهادت نائل شود.
وی گفت: امروز در جامعه در مقابله همه این تهدیدات، سختیها و تحریمها و تهدیدات دشمن نیازمند زنان و مردان با کرامت هستیم که در مقابل دشمن بایستند. ایستادگی و مقاومت در مقابل دشمن از ویژگیهای کریمان است؛ انسانهای با کرامتی که حاضر نیستند در مقابل دشمنان تسلیم شوند.
آیت الله رئیسی ادامه داد: دشمن میخواهد ما تسلیم او شویم، امروز تسلیم شدن در مقابل دشمن و خواستههای او، ذلت برای ملت و کشورمان و نظام ما است و در این چهل سال از معلم بزرگ انقلاب اسلامی امام عظیم الشان و رهبری فرزانه انقلاب و شهدایمان آموخته ایم که نباید زیر بار ذلت رفت و تسلیم دشمن هرگز نباید شد و در همه جبهه ها، دست تفوق و برتری را از آن جبهه اسلام و جبهه انقلاب اسلامی میبیینم آنچه دراین سالها تجربه کردیم این است که که نباید به دشمن اعتماد کرد و به بیگانه نمیتوان اتکا کرد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه عنوان کرد: اتکا به بیگانه و اعتماد به بیگانگان هرگز بلکه باید به داشتههای خودمان و جوانان برومند و ذخایر مادی و معنوی که خداوند متعال به ما داده است اتکا کنیم.
آیت الله رئیسی گفت: استان سیستان و بلوچستان هم با دریا مرز دارد و هم امروز امکانات بسیاری دراین استان وجود دارد و از مهمترین امکانات این استان نیروی متراکم جوان، کارآمد و پای کار است که باید برنامه ریزی کرد و از امکانات نهایت بهره را برد.
وی ادامه داد: این استان امکانات بسیاری دارد که ان شاءالله با برنامه ریزی، پیگیری و مسئولیت پذیری همه مسئولان در حوزههای مختلف بتوان از ظرفیتهای استان سیستان و بلوچستان درجهت رفع فقر و محرومیت گام برداشت و روز به روز شاهد شکوه بیشتر و جلوههای بهتر و برتر در این استان باشیم.
آیت الله رئیسی با درود به مقام شهیدان عالیقدر این استان و گرامیداشت مقدم خانواده شهدا و ایثارگران اظهار کرد: در گلزار شهدا به چند خانواده شهید که در آنجا حضور داشتند، عرض کردم خانواده شهدا پرچمدار ارزشهای انقلاب اسلامی هستند، مادر، پدر، همسر و فرزند، نواده شهید نسلا بعد نسل هستند و هر جا که فرزند شهیدی باشد خواهند گفت که این فرزند یا نواده یا منتسب به یک شهید است که این نسبت برای همه کسانی که بازماندگان شهدا هستند، مسئولیت آور است.
وی گفت: خانواده شهدا باید به عنوان پرچم برافراشته حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی مورد احترام و توجه قرار گیرند این پرچم باید همیشه برافراشته بماند.
وی در ادامه از مرزبانان کشورمان که حضور آنها در مرزها در جهت حفظ امنیت منطقه بسیار ارزشمند است و همچنین سپاه پاسداران، قدردانی کرد.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امیدواریم انسجام و دلدادگی به خداوند سد محکمی در برابر همه اشرار باشد، اشرار بسیار تلاش کردند که در این منطقه ایجاد بلوا کنند؛ اما با وجود همه تلاشها امروز بهترین وضعیت امنیتی را با حضور مردم متدین داریم.
رئيس قوه قضاييه پس از ديدار با خانواده شهدا، ايثارگران، سران طوايف و اقشار مردم براى ديدار با قضات و كاركنان دستگاه قضايى این استان راهى حسينيه ثارالله شد.