یکی از برنامههای قطعی ستاد مبارزه با موادمخدر، آسیب شناسی باشد
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین منتظری دادستان کل کشوردر همایش دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استانهای سراسر کشور اظهار امیدواری کرد که با آمادگی لازم وارد ماه ضیافت الله شویم و از نورانیت و معنویت این ماه حداکثر بهره برداری را ببریم.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری به مسئله قاچاق مواد مخدر اشاره کرد و گفت: مسئله مواد مخدر بلایی است که به جان بشریت افتاده است و بسیاری از کشورها از این بلا رنج میبرند.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه نگاه به آمار تولید بلای خانمان برانداز مواد مخدر، بهترین دلیل برای این است که بدانیم پشت پرده مواد مخدر در دست استکبار است، گفت: هرچند در بعضی از مجامع مدعی مبارزه با مواد مخدر هستند اما ادعای آنها در این زمینه، دقیقا شبیه در دفاع از حقوق بشر است. استکبار جهانی و دنیای غرب در دفاع از حقوق بشر داعیه فراوانی دارد و فریادش گوش فلک را کر میکند؛ اما در عمل میبینیم که بزرگترین جنایات ضد حقوق انسان و بشر را مرتکب میشوند و آنها با مواد مخدر هیچ مبارزهای نمیکنند.
وی بیان داشت: در یک جنگ نابرابر مواجه هستیم؛ افرادی هستند که کمر برای محو و نابودی این بلای خانمان سوز بستهاند و از طرف دیگر افرادی هستند که در جهت توسعه و گسترش این بلای خانمان برانداز تلاش میکنند.
دادستان کل کشور ادامه داد: اگر حقیقتاً همه کشورها و همه دولتها در مبارزه با مواد مخدر ید واحدی بودند قطعاً شاهد این مقدار گسترش مواد مخدر نبودیم و چه در کشور ما و چه در کشورهای دیگر و کشورهای غربی به نحوی به این بلیه مبتلا هستند.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری تاکید کرد: آمریکا بارها گفته است که حکومت سعودی چیزی غیر از پول ندارد و ما بارها از آنها مبالغ بالای پول دریافت کردهایم، ولی در مقابل این رفتارها، آمریکا و دیگر کشورهای استکبار در رابطه با جنایات آل سعود نسبت به آن خبرنگار و اخیرا هم شنیدیم که ۳۷ نفر از مظلومین و جوانان را با کمال قساوت گردن زدند، سکوت کردند.
دادستان کل کشور در ادامه به بیان نکاتی خطاب به دستاندرکاران مبارزه با مواد مخدر نکاتی پرداخت و عنوان کرد: نکته اول تعامل، همکاری و هم افزایی و پشتیبانی کردن از یکدیگر در حوزههای مختلف، چه در حوزههای اطلاعاتی، امنیتی، انتظامی و قضایی و سایر بخشهایی که به نحوی در حوزه مبارزه با مواد مخدر به نحوی در ارتباط هستند، میباشد و اگر این موتور که چرخ دندههای متعددی دارد با یکدیگر کامل هماهنگ نباشند در حوزه مبارزه با موادمخدر به طور قطع آسیب خواهیم دید.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری اضافه کرد: قاچاقچیان در لایههای مختلف و مراکز گوناگونی هستند. از آن کسی که در خیابان به صورت گرمی مواد را در اختیار افراد قرار میدهد تا کسانی که در پشت پردههای مختلف قرار گرفتند و اختاپوستی است که اگر همه شاخهها و ریشههایش را تعقیب نکنیم دوباره از یک جای دیگر سر در میآورد.
دادستان کل کشور یادآور شد: تعداد پرونده ها، تعدادمعتادان، مراکز بازپروری و نگهداری، آمار و ارقام زندانیان و محکومان نشان میدهد که ما نه اینکه کاری نکرده باشیم، اما متناسب سیل خانمان براندازی که یک مشت سودجو و منفعت طلب به سمت جامعه ما سرازیر کرده اند موانع لازم را فراهم نکردیم. نتوانسته ایم متناسب با شرایط، سدهای لازم و موانع لازم را ایجاد کنیم.
وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر و کسانی که در سراسر کشور مشغول خدمت در این عرصه هستند باید ضمن انجام خدمات، آسیب شناسی را هم انجام دهند تا بررسی شود که چرا موفقیت مورد انتظار را در امر مبارزه با مواد مخدر نداشته و نداریم.
دادستان کل کشور از دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر خواست که در کنار خدماتی که انجام میدهند، آسیب شناسی را جزو برنامههای جدی ستاد قرار دهند و گفت: البته مسئله آسیب شناسی یک امری نیست به متوقف به یک زمان معینی باشد بلکه باید مرتب، مراقبت و مواظبت صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری با اشاره به اینکه یکی از برنامههای قطعی و مسلم ستاد مبارزه با موادمخدر، آسیب شناسیها باشد، گفت:در خصوص آسیب شناسی هم کار علمی و هم کار میدانی و هم استفاده از تجربیات دیگر کشورها لازم است تا برای رفع این بلا متناسب با برنامه ریزیهای دشمن، تلاش کنیم.
وی با تاکید بر اینکه باید کمر قاچاقچیان بزرگ را باید شکست، گفت: رحم کردن به این افراد ظلم به جامعه است.
دادستان کل کشور گفت: به کسانی که سلامت، ترقی و پیشرفت جامعه و بنیان خانوادهها را برای نیل به اهدافشان و پر کردن جیب خود مورد هدف قرار داده اند، نباید ذرهای رحم کرد.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری اضافه کرد: در خصوص شناسایی قاچاقچیان نباید خسته شویم باید ریشههای اصلی را پیدا کنیم.
حجت الاسلام و الملسمین منتظری ادامه داد: در حوزه برخورد با قاچاقچیان در میدان عمل باید تلاش شود که اینها از لحاظ مالی خلع سلاح شوند؛ یعنی شناسایی اموال آنها بسیار مهم است و ممکن است اموالشان را به املاکی تبدیل کنند که به نام دیگران باشد و ردپایی از خود به جا نمیگذارند، ولی شما به عنوان ستاد مبارزه با مواد مخدر و نیروهای ما در ناجا و اطلاعات باید در شناسایی اموال آنها و ضبط اموالشان زرنگتر از آنها باشید و هر کمک و راهی که به دستگاه قضایی پیشنهاد دهید ما مساعدت میکنیم.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری افزود: تلاشهای خوبی نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با موادمخدر در بحث نگهداری معتادان انجام داده و گامهای ارزشمندی صورت گرفته است که اینها باید استمرار داشته باشد و کافی نیست. مراکز نگهداری باید گسترش یابد، اینها کفایت نمیکند باید از دولت کمک بگیرید و دولت مکلف است که کمک کند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: شیوه کار نباید به این صورت باشد که یک فرد را سه ماه در یک مرکز نگهداری کنید و پس از سه ماه بدون اینکه کار اساسی صورت گرفته باشد آن را برگردانیم، ستاد مبارزه با مواد مخدر یکی از کارهای اساسی است که باید انجام دهد بدنبال این باشد که دست این گروه از معتادان را از رسیدن به فضایی که بتوانند مجددا به اعتیاد بازگردند را کوتاه کند.
وی گفت: بعضی از کمپها موفق بوده اند و باید بتوانیم این موضوع را به بخش خصوصی با نظارت و کنترل گسترش دهیم و از نیروی مردمی نیز باید استفاده کرد.