زمینههای مشترک برای همکاری ۲ جانبه میان اسلام آباد و تهران
پایگاه تریبیون در گزارشی به بررسی سفر اخیر نخست وزیر پاکستان به ایران پرداخته و ضمن واکاوی روابط دو کشور، زمینههای مشترک همکاری میان این دو را بر میشمارد.
به گزارش گروه بین الملل ؛ سفر اخیر «عمران خان»، نخست وزیر پاکستان به ایران که نخستین سفر رسمی وی به همسایه غربی محسوب میشود، با توجه به تحولات اخیر در روابط دو کشور در پی عملیات تروریستی چند ماه اخیر که سبب بروز تنش دیپلماتیک شده بود، از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گزارش پایگاه تریبیون پاکستان، ایران و پاکستان به موازات دارا بودن روابط دوجانبه تاریخی، شاهد مشکلاتی در روابط خود نیز بودهاند. اما گرفتن انگشت اتهام به سوی یکدیگر از موارد نادری بود که در تاریخ روابط دو کشور مشاهده میشود. این دو کشور همسایه همواره از کانالهای دیپلماتیک مشکلات خود را حل و فصل کردهاند.
پاکستان با در نظر داشتن پیامدهای تنش با همسایه غربی خود در پی بروز حملات تروریستی در ایران که با حملات تروریستی در هند همزمان شده بود، از طریق کانالهای دیپلماتیک خود پیامی برای کاهش تنش به تهران فرستاد.
این تماسها در نهایت منجر به مکالمه تلفنی عمران خان نخست وزیر پاکستان و «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران در اواخر ماه مارس شد. در این تماس عمران خان به ایران اطمینان داد که پاکستان اجازه نخواهد داد خاکش برای اقدام علیه ایران مورد استفاده قرار بگیرد.
اعتراض ایران مبنی بر اختلاف افکنی طرف ثالث در روابط دو کشور اشاره دارد. اما در پاسخ به این پرسش که آیا زمینه مشترک بین دو کشور وجود دارد یا خیر، باید گفت: وجود دارد. ایران و پاکستان هر دو با توجه به تحولات منطقهای و بین المللی خواهان منطقهای عاری از خصومت هستند. روابط حسنه دو کشور نه تنها به نفع مردم آنها بلکه به نفع کل منطقه خواهد بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *